Strana 193 od 719 PrvaPrva ... 93143183191192193194195203243293693 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.921 do 1.930 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Lightbulb

@KOP_MANIA: to je jedan or razloga zašto se ne stavljaju "haube" na žice gde večito duva jak vetar (kao Pančić). Drugi razlog je finansijski, pored toga što su skuplje korpe iste zahtevaju i ogromne garaže za korpe tj. zgrade kod polazne stanice žice.

Ono što je SS po meni propustio a potencijalno donosi ogroman profit kod npr. KGBa, Pančića, Duboke 1, Karamana i uopšte žica koje vode na vrh je da kod izlazne stanice naprave zgradu - kao što rade na "zapadu". Dakle da izlazna stanica ne bude prosta nego da bude zgrada, pošto im NP ne brani da naprave žicu mogli su barem na jednom vrhu da odrade zgradu i onda bi imali sjajan "poslovni prostor za iznajmljivanje". Nisu napolje "mutavi" pa svako malo na izlazu naprave zgradu i taj prostor iznajme restoranima/kafićima i sl. Pogledajte Kopaonik, jedini restoran "na vrhu" je Vučja staza - sa pogledom - svi ostali su nabijeni u kotlinu - lepo je i tamo ali ne može se porediti restoran koji u staklu ima pogled sa 2000m i (ovi drugi - sadašnji) koji imaju pogled u bebi staze i početne stanice liftova. Iskreno verujem da su na iznajmljivanju takvog prostora nekome za restoran mogli da zarade više para nego od same žice.

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

I ja sam se sinoc vratio sa Kopa i jako mi je zanimljivo da citam razlicite utiske ista dva skijaska dana. Uvek je utisak u oku posmatraca).

Elem, i ja sam pre 2 nedelje bio u AUS. Tacno je da vam je prvi utisak na Kopu duzina (da ne kazem kratkoca svih staza i ogromna guzva na obe Duboke (odgovorno tvrdim da onaj poslednji levak pre Duboke 1 zgrazava svakog pravog skijasa!).

Ipak, sve je u ocekivanjima: godinama Kop dozivljavam iskljucivo kao vikend destinaciju. Prosto, za drugo nije. Staze su kratke, broj ski dana je mali (a onih dana kada radi ceo ski centar - zanemarljiv). Staze pocinju sa samih vrhova (koji su goli) => nema stena koje prave zavetrinu. Po prirodnim predispozicijama, deluje to kao cedjenje suve drenovine.

Ipak, ko voli da skija - na svega 3h od BG je Kop. Najbrza i najbliza mogucnost. Naravno, kada idem na 6-8 ski dana, put nije problem - ali za bar 6-7 dodatnih vikenda godisnje, prosto mi je previse da vozim 5.5h do Krvaveca (+ne razlikuje se mnogo od Kopa) ili 6.5-7h do Koruske. Da ne kazem i da je razlika u ceni puta 150eur (multiplicirano brojem vikenda, a razlika u ceni ski pasa je primetna (a onaj 10-dnevni sa pocetka sezone na Kopu je ZAISTA dzabe).

Tako da - naucilo se da se okrene "slepo oko" na mane Kopa.

U organizacionom smislu, Kop je jako napredovao i (stojim iza toga) sada je uporediv sa skijalistima napolju (obratite paznju da ovo ne znaci da je generalno uporediv!). Ova sezona je najbolji dokaz: manje-vise, sa postojecim vremenskim uslovima i _bednim_ akumulacijama zaista iscedise suvu drenovinu. Naravno, to ne znaci da nema mesta unapredjenju - naprotiv (!). Ja prvi sam jedan od zescih kriticara u tom smeru. Ipak, lepo je videti da se ide napred.

Sta u stvari hocu reci? Ko krene na Kop, a ocekuje da vidi "pravi" veliki ski centar i jos zna kako to treba da izgleda, neizbezno srlja u razocarenje.

Ko od KOP-a ocekuje jedino sto on moze da ponudi: 1-2 dana jeftinog skijanja, na kratkim stazicama, u uslovima guzve i velikog broja slabih skijasa, taman da "zelja mine" - well, vrati se kuci zadovoljan.

Meni je recimo ovaj vikend bio super.

PS: ovaj novi Krst je pun pogodak (za pocetnike). SA dva lepa kraka i vezom ka Malom jezeru, dosta je rasteretio KGB i (narocito) MK i mislim da sa tih 6 plavih krakova + Knezevske bare, KOP moze super da se pozicionira kao porodicno skijaliste.

Junior Member
    Datum registracije
    21.02.2009
    Godina
    31

Podrazumevano

Ljudi, sad za 2 nedelje idem prvi put na kop, i imam pitanje u vezi iznajmljivanja opreme.
    Vozim board, i imam svoje cipele. Ono sto me zanima je da li su dobro opremljeni ljudi koji izdaju opremu na kopu? Zato sto nosim broj cipele 14(sto je 48), i ne bih da odem tamo i da ne nadjem dasku... Tako da, ako neko zna da li na kopu po tim servisima za iznajmljivanje ima sirkoih bordova sa najvecim vezovima?
    I koliko bi me kostalo rentiranje samo daske na 6 dana?

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Tadija_91 Pogledati poruku
    Da li je ovo sledeci projekat na Kopaoniku?
    Jel zna neko nesto vise?
    http://www.archdaily.com/21430/ski-j...an-ski-resort/
    Haha, imacemo i mi nas Garmish! Btw, info je jos od maja 2009, a deluje kao ozbiljan projekat..

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    T.Rice HP, Skate Banana, TRS,
    Godina
    39

Podrazumevano

Ugi, probaj dao des recimo u marconi, ili mozda jos bolje koncept/half pipe (ne znam kako se danas zove) u YUBC centru. Tamo mozes da iznajmis dasku za put, a imaju dobar izbor.
    Cao Goksi!

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

@Tadija_91, macak011
    Gospodin Đorđe Pejković je komentator na Eurosportu, bivši je biciklista i mogli ste ga prethodnih nekoliko godina čuti kao specijalnog saradnika prenosa Tour de France trka, klasika, Svetskih prvenstava u biciklizmu i sl. a od skora radi prenose ski skokova na Eurosportu. Ovo je (kako mi se čini) njegov diplomski rad na fakultetu a ujedno i dobra ideja za SS (ili neku sličnu organizaciju).

Junior Member
    Datum registracije
    21.02.2009
    Godina
    31

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od pailhead Pogledati poruku
    Ugi, probaj dao des recimo u marconi, ili mozda jos bolje koncept/half pipe (ne znam kako se danas zove) u YUBC centru. Tamo mozes da iznajmis dasku za put, a imaju dobar izbor.
    hvala... pogledacu sledeci vikend cu se pozabaviti time

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

Došlo je dotle da ja branim Kopaonik.

Ako me nešto nervira, to su tipovi koji dođu na skijanje a ona manje skijaju a više komentarišu - te ovi ne znaju da se skijaju, te oni su džiberi, te gaze me po skijama, te treba im oduzeti ski pas... Sad evo prvi put čujem i to da su problem oni koji voze slamom pa prave rupe po stazi. Zaključak: mnogo je bolje u Austriji.

Da, bolje je u Austriji.

Skijajte se, prijatelji, i pustite druge da se skijaju onako kako oni umeju i misle da treba.

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Thumbs up

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    @Tadija_91, macak011
    Gospodin Đorđe Pejković je komentator na Eurosportu, bivši je biciklista i mogli ste ga prethodnih nekoliko godina čuti kao specijalnog saradnika prenosa Tour de France trka, klasika, Svetskih prvenstava u biciklizmu i sl. a od skora radi prenose ski skokova na Eurosportu. Ovo je (kako mi se čini) njegov diplomski rad na fakultetu a ujedno i dobra ideja za SS (ili neku sličnu organizaciju).
    Sama ideja ski skakaonice na Kopu je po meni potpuno OK, a i ovaj diplomski rad-projekat je zaista dopadljiv na prvi pogled (strasno podseca na Garmis). Medjutim, mislim da se popularizaciji zimskih sportova kod nas mora daleko ozbiljnije prici nego sto je sada slucaj, te s tim u vezi mislim da je za ovakav projekat jos uvek rano, jer ski skokovi, iako vrlo atraktivan sport, ipak je vrlo malo, ako ne i nimalo interesantan na ovim prostorima, voleo bih da me vreme demantuje... U slucaju pozitivnog razvoja jos nekog ski centra u Srbiji, mozda bas ovakva skakaonica nadje svoje mesto, ako ne na Kopu, onda mozda na Zlatiboru ili Staroj planini... Zivi bili pa videli! Gospodinu Pejkovicu svaka cast, bas sam hteo da pitam ko je u pitanju, hvala na info!

Super Member sunCica avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od plageton Pogledati poruku
    Skijajte se, prijatelji, i pustite druge da se skijaju onako kako oni umeju i misle da treba.

Šta više reći, a ne slagati!!!
    Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 7 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 7)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •