Strana 10 od 45 PrvaPrva ... 8910111220 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 91 do 100 od 442

Tema: Tignes

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Podrazumevano

Zavisi u kakvoj režiji ideš. Ako ideš kolima sa društvom ili porodicom, a usput voliš da sedneš u restoran na stazi onda je Italija i Austrija definitivno jeftinija (cena smeštaja i ski passa kada se uzima na "malo" je ista, put do FR je duplo skuplji, restorani u FR su skoro duplo skuplji). A ako ideš preko udruženja i jedeš u apartmanu (ne ideš po kafanama/restoranima), onda je FR jeftinija (cena smeštaja, puta i ski passa oko 300EUR preko udruženja, što u IT/AT nema šanse da pronađeš [ako ideš u veći centar]).

U prevodu za isto skijanje (veliki centar u IT/AT i u FR) low budget možeš da postigneš u FR, dok u IT/AT dobiješ za nešto veće pare veću "udobnost". Dakle ako imaš više para da izdvojiš na skijanje IT/AT je prava mera (možeš da se hedonišeš , a put je daleko kraći), dok u FR možeš da "biraš" ili budget ili hedonizam (ali po mnogo većoj ceni nego u IT/AT).
    Izmenio/la wlad; 12.01.2011 u 11:44.

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Zavisi u kakvoj režiji ideš. Ako ideš kolima sa društvom ili porodicom, a usput voliš da sedneš u restoran na stazi onda je Italija i Austrija definitivno jeftinija (cena smeštaja i ski passa kada se uzima na "malo" je ista, put do FR je duplo skuplji, restorani u FR su skoro duplo skuplji)...
    Hvala @wlad, sad mi je jasno. Ja sam ipak za varijantu koju sam citirao. Kao studentu mi nije bilo teško da spavamo jedno drugom na glavu i jedem otvorenu "paštetu od juče" za doručak, za više se nije ni imalo tih 90-tih . Ipak sam u godinama kada hedonizam voli da dominira Držaću se IT/A zbog blizine ali mi je ipak želja i Tri Doline, Tinj/VD da prođem!!!

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Naravno da treba sve obilaziti, ne treba biti "isključiv", samo sam hteo da kažem da ako se opustiš u FR da će da boli po novčaniku više nego u IT/AT .

Video sam dosta komentara za 3D svuda po forumu da je to vrh i da je sve ostalo posle toga razočarenje (karikiram) ali (ja) se ne bi složio sa tim, možda ako se upoređuju babe i žabe (najveći u FR sa manjim u IT/AT) .

Ali mislim da ću i dalje ići svuda, FR i AT/IT ali i CH..

Junior Member
    Datum registracije
    05.12.2010
    Godina
    45

Podrazumevano

Naravno da treba sve obilaziti, ne treba biti "isključiv", samo sam hteo da kažem da ako se opustiš u FR da će da boli po novčaniku više nego u IT/AT .

Video sam dosta komentara za 3D svuda po forumu da je to vrh i da je sve ostalo posle toga razočarenje (karikiram) ali (ja) se ne bi složio sa tim, možda ako se upoređuju babe i žabe (najveći u FR sa manjim u IT/AT) .

Apsolutno podrzavam...

Ski Magare CrazyKong avatar
    Datum registracije
    17.01.2005
    Godina
    52

Podrazumevano

Ja bih jos kao prednost FRA skijalista istakao visinu...posto je skoro svako (od ovih vecih koje pohodi srblje) bar do 3.000 mnv. To je ipak znacajno glede kvaliteta snega ako se zadesi covek tamo u sred toplog talasa.
    At skijalista su uglavnom niza oko 2.000 mnv, bar ova bliza, a do daljih koja su visocija ima skoro kao do FRA
    Uzimajuci u obzir da se vecina tura pravi na pocetku ili kraju sezone tih 1000 m razlike zna da bude veoma bitno.

Takodje dalja AT skijalista znaju da budu i prilicno skuplja od AT proseka, skoro kao u FRA

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Ja od AT skijališta računam ta dalja (zapadni tirol) mislim kada poredim sa FR skijalištima. Daleko je jeftinije i brže stići do npr. Soldena/Ischgla/StAntona/Zillertala (koji su svi jako blizu jedan-drugom) nego do FR (u onoj drugoj temi smo već razradili zbog čega, nema tunela, putarina itd.) - kada kažem daleko mislim da do AT skijališta može da se stigne za 10h i da vozi samo jedan vozač.

Slažem se da su ta FR skijališta visočija, ali i ova Tirolska nemaju problema sa visinom (imaju glečere). Cene skuplje u tim Tirolskim nego u Francuskim (smeštaj) ali je zato ostalo jeftinije i to znatno. Ski pass iste cene (ako se kupuje pojedinačno) itd, itd. Sve ove cene govorim kada se ide u "sopstvenoj režiji". A primer oko cena u restoranu: u Lech-u (koji važi za kao najfensi mesto u tom delu) sednemo na sred staze u neki restoran (prelep) hrana fantastična a cene kao u svakom drugom restoranu u AT, u FR sedneš na stazi u restoran oderu te i dobiješ hranu ispod proseka .

Skijanje je isto, razlike su više u ukusima nego u stvarnim razlikama .

Naravno sve ovo važi kada se porede uporediva skijališta (3D/Tignes sa superDolomitima ili ovim Tirolskim skijalištima).

Sva sreća pa imamo ovoliko veliki izbor, pa moramo da biramo između tih perverzija .
    Izmenio/la wlad; 12.01.2011 u 19:45.

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

.

... kao i u USA i CA ako bi Bog dao.

Super Member Ivan Bgd avatar
    Datum registracije
    25.08.2010
    Skije / Bord
    Nordica Enforcer 110 '18 (140-110-129); Volkl Gotama '15 (139-107-123)
    Godina
    51

Podrazumevano

Bejah, videh i sve pohvale za staze u EK !
    Posebno pohvale za one crne i crne isprekidane(na mapi) tj. ne uredjene.
    Moram da priznam da ove nagibe u toj duzini jos nisam vozio i odusevljen sam.
    Posebno sa off piste sam bio zadovoljan , jedino sto sam bakzuz kakvog nema i ni malo svezeg puderastog snega nisam imao, a koliko vidim jos uvek nije pao.
    Ode klima u propast!
    Sav sneg ode kod onih amera, sve imaju i jos nam sneg uzese
    Evo dve lepe slike Face staze u Val d'isere sa brda preko puta.
    Na kraju mi ispade ovo i najlaksa staza od crnih.
    Izmenio/la Ivan Bgd; 13.01.2016 u 00:45.

Super Member
    Datum registracije
    26.10.2010

Podrazumevano

Eh taj Tinj, bio prosle godine za 1 maj i sigurno cu opet otici jer je bas vrhunski ( mislim zajedno za Di Zerom)

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 3 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 3)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •