Strana 182 od 719 PrvaPrva ... 82132172180181182183184192232282682 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.811 do 1.820 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    33

Podrazumevano

Pa i oni su malo piglu, trebali su da uvedu neke kazne a ne oduzimanje ski pass-a ako su te jelke stvarno toliko ugrozene. Ko ce meni da zabrani da im kazem da nemam ski pass, stavim skije na ledja/stavim skinove i krenem uzbrdo, i posle 100 m se spustim stazom do D2(posto na d1 jedino mogu da"uhvate" offpiste skijase-sve ostale rute se zavrsavaju na stazi)
    PS Sto se mene tice te jelkice nisu ni potrebne, gde cemo posle da skijamo :P
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

Junior Member
    Datum registracije
    25.01.2009
    Godina
    38

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od pailhead Pogledati poruku
    to je jedino sto valja na kopaoniku,

dozvolili su one jaram vile, a ne dozvoljavaju skijanje? pa ta povrsina je izmedju dve staze pobogu,
    Bravo ... mnoge opasnije i nelogicnije stvari se tolerisu, a oni nasli zabranjuju prolaz izmedju dve staze... da nije krcmar "desno" pa da kazes... ovako potpuno glupo...obozavam tuda da prodjem

Member
    Datum registracije
    22.01.2008

Podrazumevano

svakako treba voditi racuna o podmlatku tih jela i ostalog rastinja al nek odrede te dve trase gde najvise ljudi ide nek malo ociste teren i nek puste ljude ko voli nek vozi po dubokom snegu, pa sad ako neko ni to ne postuje onda neka ga kazne, oduzimaju skipass proteraju sa planine .. . . .

ostaje samo bela reka kad ima snega

Member
    Datum registracije
    30.11.2010

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    Pogotovu borderi koji pred društvom ili devojkama popiju red bul i dobiju krila i pokazuju se na stazi ne mareći za "zmijice". Off slope opet, većina njih ide da se folira i nije ni svesna opasnosti.
    obozavam ove price "borderi su krivi"
    zanemaricemo to sto je skijasa recimo 10 puta vise i sto prave 50 puta vise sranja na stazi.
    Citirati Originalno postavljeno od braneso Pogledati poruku
    Eto tako, ovo skijanje je obeležio veliki broj povreda na stazama (o čemu ovi iz SS ne pišu), što zbog neznanja skijaša što zbog velikih gužvi na stazama.
    ja sam ispao sa zicare zbog budale koja nije znala da sedne na zicaru. i gle cuda, nije bio u pitanju border
    incident se desio na dnu duboke (ona zica sto ide gore do karamana, ne znam da li je 1 ili 2)
    sa drugom i devojkom sam prosao kapiju i otisao napred, sve po propisima, da bi se doticni idiot usunjao za nama i seo u korpu 3m iza nas. jos je seo na sred korpe, ubacio mi po jednu skiju sa svake strane borda pa nisam mogao da se izvucem, korpa me je povukla, drzao sam se neko vreme al sam posle par metara pao dole na onaj jedan jedini red kamenja.
    jos sam i super prosao, mogao sam da se obogaljim.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Podrazumevano

Gobelje, Gvozdac/Ledenice, Duboka2 ne može da se kontroliše (kao što kaže Tadija). Kritična je Duboka1, gde kada se krene u rupu između Krčmara i nje, ili ispod žice, izlazi se kod polazne stanice - a tu nema staze pa je jasno kuda se išlo. Ja volim i levi deo crvene duboke (krene se crvenom dubokom, i onda skrene levo - pa se skija između dve staze) nije strmo, ne ide puno skijaša tu, a jelke su ređe, pa je pravo uživanje tuda da se ide (izađe se na spajanju crvene duboke i onog puta sa vrha duboke2).

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

@baxus

Vidi, to je bio samo primer. Mi smo narod koji voli da se pokazuje (auto, mobilni, garderoba) pa u svrhu toga i primećujem šta rade ljudi od sebe čak i na skijanju, pokušavaju da se pokažu da su "opasni" skijaši/borderi i dešavaju se problemi. Na Kopu provedem 3-4 vikenda godišnje što mu dođe 10-tak ski dana. U Austriji isto toliko ali u celini. Pošto je i ovom tridu teme Novosti sa Kopaonika mogu i da dam poređenje da retko imam incidente pošto izbegavam vikende kada su gužve ali su 9 od 10 sa borderima, pogotovu na crnoj dubokoj pošto "probaju" da voze, parkiraju se na sred staze, koče na sred staze a ne na krajevima, a obožavaju da u grupi stanu na prevojnici gde je uzano, svi posedaju na sneg i gledaju kako da pređu strminu. Generalno, nisu i neki incidenti ali mi smetaju da neometano vozim svoju vožnju.

U Austriji je obrnuto, 9 od 10 incidenata je sa skijašima, kao što sam pomenuo već jednom, dosta pijanih skandinavaca, dosta čeha i mađara koji hrle na crvene staze sa skromnim znanjem.

Stvar mentaliteta i kulture i u tome je razlika. Nemam ništa protiv bordera, čak šta više volim da vidim dobre kako jure bezbedno!!!
    Izmenio/la jopopo; 11.01.2011 u 11:23.

Member
    Datum registracije
    30.11.2010

Podrazumevano

@ jopopo:
    ja sam ove godine bio 7 dana na kopu, oko nove godine.
    neuporedivo cesce sam vidjao skijase kako prave gluposti, i kako iznad njih stoje gss-ovci.
    daleko od toga da nema bordera koji se glupiraju, ali skijasa ima mnogo vise.
    ja to objasnjavam time sto je bordere pocetnike jako lako uociti posto uglavnom padaju na guzicu svakih par metara pa ih je lakse i izbegavati. takodje, osnove borda se nauce relativno brzo pa posle toga ljudi uglavnom znaju sta rade na stazi. losa strana toga je da cesto misle da znaju vise nego sto znaju pa to uzrokuje sporije spustanje niz zahtevnije staze. mada i skijasi pocetnici imaju slicnih problema sa crvenim i crnim stazama.
    npr na dubokoj (6a) skijasi cesto usporavaju na delovima na kojima nema drugog razloga da usporavaju osim sopstvene nesigurnosti i nedostatka vestine.

licno mi ne smeta kad neko gresi zbog nedostatka vestine i iskustva, vec kad se ljudi bahate i ne razmisljaju o ostalima na stazi vec misle da je staza njihovo licno vlasnistvo.

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od baxus Pogledati poruku
    licno mi ne smeta kad neko gresi zbog nedostatka vestine i iskustva, vec kad se ljudi bahate i ne razmisljaju o ostalima na stazi vec misle da je staza njihovo licno vlasnistvo.
    Mislim da smo zajedno došli do poente ovog malog "off topic"
    A sad, nazad na temu!

Junior Member
    Datum registracije
    22.12.2010

Podrazumevano

bas tako, nazad na temu! x))

Zna li mozda neko kakva je situacija trenutno na Kopu...ima li snega za skijanje, rade li topovi uopste, ja sam planirao sutra-prekosutra da zapalim malo tamo, ali ovo vreme ne uliva optimizam nikako....? :S

Member Disco avatar
    Datum registracije
    06.01.2009

Podrazumevano

Djordje
    Ja ti ne savetujem...
    Prognoza je da ce u sledecih 7 dana pasti samo 1 cm snega..
    Temperature su od 0 do +4, tako da nista od vestackog osnezavanja. (potrebno -3)
    Ovo sto ima na stazama je kako kazu oko 5-30 cm i pitanje je kad ce da popusti.
    Za Bozic je popustila precica za Malog Karamana do Grebena negde po sredini, stavili su dva ukrstena stapa (ono - rupa na putu) i sutradan zakrpili, ali koliko ce izdraziti sve po ovom prolecu ostaje da se vidi.
    Nadam se sto brzem pogorsanju vremena, inace ako ovako nastavi bice vrlo blatnjavo na stazama, kao sto je sad i sa strane.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 5 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 5)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •