Danas popodne sunčano, tako da od (novog) snega ovde za sada ništa. Umesto danas da smo gledali skijašice u Kurševelu mi smo pravili pauzu za pivo.
Danas popodne sunčano, tako da od (novog) snega ovde za sada ništa. Umesto danas da smo gledali skijašice u Kurševelu mi smo pravili pauzu za pivo.
Ljudi, jel ide neko u Les Menuires u terminu od 1.1.2011. do 9.1.2011???
Ja idem
ocekuje se dobra nedelja tamo tad
Suncana uz blagi minus
Skateboarding is not crime
ima neko informaciju za iznajmljivanje opreme u VAL THORENS-u(gojzerice samo).kakave cene imaju u odnosu na nase?
E dobro pitanje. Koliko kosta servis gore posto u tih 7 dana barem cu jednom morati servisirati skije
History is made by those who dare to break the rules.
Ja sam prosle god u menuiru platio 12e da mi popune i voskiraju skije, koliko se secam ...
sutra se krece za Val thorens? Ko od posetioca foruma je u ovoj turi pa da se upoznamo i krotimo staze![]()
History is made by those who dare to break the rules.
Evo izvestaja iz Val Thorens-a/Three Valleys
Bili smo u Val thorensu od 08.01. do 15.01. preko Ski Busa(Moj drugi put u Val Thorens-u). Momci su sve solidno organizovali, smestaj malo losiji, ali u skladu sa ocekivanjem za cenu aranzmana. Naravno, uzeli smo doplatu za sve tri doline I to vredi svaku paru.
Dok smo se peli na planinu, sutuacija je izgledala dramaticna, snega u tragovima cak I preko 2000 metara. U Val Thorensu ga ima, ali vidi se da je bajat, da nije padao vise od dve nedelje.
Prvi dan skijanja, jako losa vidljivost, tvrde, bolje reci ledene staze, shishti na sve strane, pogotovo za bordere, dobro samo za dobro pripremljene skijaske kantne. Predvece je poceo da pada sneg I tokom noci je palo izmedju 10 I 15cm novog snega taman za perfektan dan sa dosta suncanih interval. Leteli smo po Meribel-u I Courchevel-u, bilo je I prilicno dobrog freeride-a, totalno odusevljenje.
Skoro celog treceg dana je padao jak sneg I u nizim delovima skijalista, pa je bila dobra prilika da se sidje I do Saint Martin-a. Tokom dana I noci je palo oko 20cm novog snega, u visim krajevima pogotovo na Cime de Caron-u mnogo vise. Dakle, epski dan za mene I sve freeridere koji su se zadesili na planini. Na Caron-u uglavnom debele skije preko 90 u struku I borderi. Video sam zaista puno profi ridera, ljudi voze na pola metra sirine, preskacu stene, kao na extreme filmovima. Izuzetno strme padine po nekoliko km netaknutog snega. Za mene je to bio vrhunac “karijere”. U momentu sam zaplakao od srece I uzbudjenja. Da napomenem da nije bezazleno, bila je izlozena zuto-crna zastavica, rizik od lavina je bio 3/5. Popodne sam otisao u Orrele, cetvrtu dolinu, koja takodje obiluje mogucnostima za freeride. Ma nevidjen dan, sto se kaze na pravom mestu u pravo vreme.
Peti I sesti dan, topli suncani bas za uzivanje. Staze su bile perfektne, mada se sneg sa strane prvo raskvasio, pa onda I uhvatio ledenu koru, tako da su se mogucnosti za vrdanje sa staze suzile.
Vredno je pomena I mesto sa Apre Ski zurkama La Folie Douce, ispod Le Plein Sud zice/staze u Val Thorensu. Muzika je po mom ukusu prekomercijalna, ali atmosfera je neverovatna. Mnogo razvaljenog naroda, golih do pola na prilicnom --, prskanje sampanjcem sa stage-a, bljuvaci vatre. Sve je prenaglaseno, ali sam ambijent gde se to dogadja, na 2700m, u okruzenim aplskim vrhovima je neverovatan, pa preporucujem da se I to check-ira nekog suncanog dana.
Bice i fotki da potkrepe pisaniju samo moram prvo da ih malo smanjim:
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)