Strana 159 od 719 PrvaPrva ... 59109149157158159160161169209259659 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.581 do 1.590 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Member Marco avatar
    Datum registracije
    30.01.2010
    Godina
    49

Podrazumevano

E ne treba nikakva izjava i to,ja sam uzeo 3 ski pass-a 10/sezonu!Slikali su me,dao svoje ime i prezime i to je cela procedura!Sto se provere tice bice je jer ce onda prvi cuveni lopatasu da ga kupe po 830 za dan a da ga prodaju 2000 dinara a ko ga je kupio za sebe nema razloga da se plasi!Jedino mora da se sacuva fiskalni racun u slicaju da ski pass zakuje ili ako se izgubi bez fisklanog racuna se ne moze reklamirati i to je sve!Hvala Bogu da su pustili ovo jer te ski pass kosta 830 dinara i to je stvarno vise nego ok za nas koji volimo ovaj sport!
    Za vikend je skijanje besplatno

Super Member
    Datum registracije
    21.11.2007

Podrazumevano

@pailhead, zato sam te pitao jel zazas. Posto smo vec pisali o tome da svako sebi mora kupiti ski pass. Rece mi cika iz SS da oni fotografisu, a ne da im se donosi fotografija i da ce biti proveravanja, u sta pomalo sumnjam. Kad bi taj 10/sezoni svetleo na zici drugacije od drugih, kao npr. za decu, pa da onda obrate paznju i po potrebi provere, a ovako, ne znam kako ce im pasti na pamet da zaustave nekoga i provere ski pass. Mozda sasvim slucajno.

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    T.Rice HP, Skate Banana, TRS,
    Godina
    39

Podrazumevano

Sasvim slucajno je dovoljno da ti zezne ski pas. Ne svidja mi se stav. Umesto sto si mene pitao da li zezam, trebalo je da zoves SS i da pitas da li se zezaju.

Born to ski Bojan87 avatar
    Datum registracije
    20.09.2005
    Godina
    38

Podrazumevano

A recite mi kako oni proveravaju da li je ski pas moj ??? Oni nisu sluzbeno lice i ne mogu mi traziti licnu kartu. Isti slucaj je u gspu u beogradu, kontroli nemaju pravo da me legitimisu, to za sada ima pravo samo policija, i komunalna policija.

Super Member
    Datum registracije
    21.11.2007

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od pailhead Pogledati poruku
    Sasvim slucajno je dovoljno da ti zezne ski pas. Ne svidja mi se stav. Umesto sto si mene pitao da li zezam, trebalo je da zoves SS i da pitas da li se zezaju.
    Ne razumes. Da li zezas? sam tebe pitao zato sto ti pitas moze li ko da ti kupi ski pass, a o tome da ne moze pisemo vec x strana. Cak se i @wlad naljutio
    Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Daj ljudi čitate li vi nešto ili mora da se ponavlja stalno ista priča??

Pa bilo je na ovoj temi bar 9 puta o tome: 10/sezona je isto kao i da imaš 10 jednodnevnih ski passova. Pored njega ima desetodnevni koji je vezan.

Prodaje se cele sezone, ova lepa cena je u predsezoni (50% popusta) i može da se kupi samo lično na Kopaoniku. Ako kupujete na sajmu imate 10% popusta ali na sezonsku cenu ski passa.

Super Member
    Datum registracije
    21.11.2007

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Bojan87 Pogledati poruku
    A recite mi kako oni proveravaju da li je ski pas moj ??? Oni nisu sluzbeno lice i ne mogu mi traziti licnu kartu. Isti slucaj je u gspu u beogradu, kontroli nemaju pravo da me legitimisu, to za sada ima pravo samo policija, i komunalna policija.
    Jbm li ga, valjda ne mora ni da trazi licnu kartu, ali ski pass moze, a na njemu ima fotografija, pa ce videti po njoj. Koliko cesto proveravaju, ne znam. Neko kaze da mu nikad nisu trazili, neko kaze da jesu. Mene nisu nikad ni pitali nista.

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

Ipak su ispali fer sa ovim 10/sezoni, ovo je i vise nego korektna cena. I ja potvrđujem da se ne piše nikakva izjava pri kupovini više ovih skipasova na isto ime.

Pisali smo u ovoj temi i o tome kako vrše proveru. Na samom skipasu nema slike, slika je u sistemu. Jedini način da provere je da uporede tvoj lik sa slikom iz sistema, što nisam video da su radili jer one čike u kućicama kod žičara imaju pametnija posla.
    Meni su na kapiji tražili skipas na uvid radi kontrole, ali i dalje mi nije jasno šta je na taj način mogao da proveri?! Imam skipas koji važi, kapija mi se uredno otvara, na njemu ne postoji moja fotografija, a nije mi tražio ličnu kartu.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Vrlo lako mogu da kontrolišu sve ski passove. Svaki ski pass je elektronski i kada prođete kroz kapije čikama u kućici se na monitoru prikazuju podaci o skijašu, ako npr. ski pass ima sliku (slikali su vas pri kupovini ski passa) prikaže se ista, ako je ski pass na ime (npr. 6dnevni kada prodaju pitaju vas za ime) prikaže se ime itd.

Dakle svaki ski pass koji ima neke podatke, isti se prikazuju na žičmenovoj konzoli u kućici. Ono svetlo na kapiji (gde pokazuje da je OK, nije OK, da je dečiji i sl.) služi samo za osnovnu indikaciju - i nju mogu da koriste i ljudi koji su napolju (a ne u kućici).

Što se tiče formalnih stvari oko kontrolisanja, da li imaju prava da vas legitimišu i/ili oduzmu ski pass oni su obrađeni kroz dve strari. Prva stvar je zakon o uređenju i funkcionisanju skijališta, nisam ga detaljno čitao i ne znam da li se tu uopšte pominje kontrola ski passova. Druga stvar vezana za kontrolu je sam ski pass, kupovinom ski passa vi prihvatate ugovorne obaveze kao i prava, na ski passu na poleđini stoje neke osnovne odredbe tog ugovora, između ostalog i pravo Skijališta Srbija da oduzme ski pass u slučaju kršenja ugovora, pravilnika skijališta ili zakona o skijalištima. U prevodu, kontrolor ima svako pravo da proverava validnost ski passa, naravno da operator skijališta neće da maltretira klijente. Ako posumnja u validnost ski passa i podataka na njemu (da ga koristi druga osoba) može zatražiti od vas da potvrdite identitet, u krajnjem slučaju u slučaju zloupotrebe / kršenja pravilnika može pozvati policajca kojih ima dovoljno na skijalištima .

Udavih ja, ali poenta je da korisnici usluga nemaju ništa da brinu ako ne krše pravila (jedno od ključnih pravila svih skijališta je da ski pass nije transferabilan) i prirodno je da skijalište forsira poštovanje istih .

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

wlad, apsolutno se slažem da korišćenjem databaze mogu da izvrše proveru i takođe sam za to da se oni koji vrše malverzacije kazne jer bi možda onda svi koji se time ne bave imali bolje uslove pri kupovini skipasa (npr. kupovina 10/sezoni na Expozimu sa 50% popusta).

Jedino mi nije jasan konkretan slučaj kada čika stoji kod kapije i pita da mu pokažem skipas. Šta u tom slučaju on može da proveri? Jedino ako na taj način hoće da postignu neki psihološki efekat. Žao mi je jedino što ga nisam pitao šta postiže time tada kad me je zaustavio, čisto da zadovoljim znatiželju.

Nikada do sada nisam pravio nikakve "varijante" sa skipasom, niti nameravam, čisto da me neko ne razume pogrešno, samo mi sa zdravorazumske strane nije jasno ovo što sam napisao.
    Izmenio/la chaghaboo; 09.12.2010 u 11:59.

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    T.Rice HP, Skate Banana, TRS,
    Godina
    39

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Nikolino Pogledati poruku
    Ne razumes. Da li zezas? sam tebe pitao zato sto ti pitas moze li ko da ti kupi ski pass, a o tome da ne moze pisemo vec x strana. Cak se i @wlad naljutio

Ovaj wlad-ov citat sam razumeo kao komentar na zvanicnu politiku, posto je bilo nagadjanja oko toga da li ce UOPSTE moci da se kupi taj ski pas po toj ceni. I u trenutku kad nismo sumnjali u to a bilo je pretpostavke da ce morati samo licno, ljudi su se organizovali za kupovinu.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •