Strana 142 od 719 PrvaPrva ... 4292132140141142143144152192242642 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.411 do 1.420 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Member
    Datum registracije
    07.03.2006

Podrazumevano

Šta mislite ima li ikakvih prepreka da ista osoba odjednom kupi dva desetodnevna sezonska ski-passa? Ja cu sigurno želeti da se skijam više od 10 dana u toku sezone, pa bih da iskoristim povoljnu cenu. Ako je to nemoguće, kakve su prepreke da ga neko drugi umesto mene kupi, a ja da ga koristim? Ne znam kako funkcioniše to sa slikom. Jel to samo u slučaju da radnik na žici poželi da proveri identitet skijaša? To nisam nijednom video na licu mesta.

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

Ne vidim zašto ne bi ista osoba mogla da kupi dva 10/sezoni skipasa, baš kao što nije ograničeno da ista osoba kupi na primer dva 6dnevna. Najbolje pozovi Skijališta Srbije pa ih pitaj, imaš telefon na njihovom sajtu.

A fotografija ne ide na skipas, već u njihov sistem, tako da je jedini način da neko proveri da li je skipas tvoj da u kompjuteru pogleda da li se tvoj lik i slika poklapaju.

Prošle godine su u periodu kada sam bio u nekoliko navrata proveravali da li ljudi imaju skipas. Ali mi nije jasno šta time postižu, jer naravno svako ko prođe kapiju ima skipas, a onaj čika iz SS na osnovu samog skipasa ne može da vidi da li je to moj ili skipas nekoga drugog.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Vjerovatno negdje u kabini postoji ekran na kojem se pojavljuju slike onih koji su prošli "rampu". Tako je barem u Austriji.

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

Upravo sam zvao SS u BG-u. Cene u prvoj koloni (1.12.-11.12.) važe samo za kupovinu na samom Kopaoniku. Na Expozimu će važiti cene iz sledećih kolona uz popust od 10%. Kako mi je objašnjeno ne postoji prepreka da jedna osoba kupi više skipasova bilo za sebe bilo za druge. Međutim to nije moguće kada su u pitanju skipasovi uz koje je obavezna fotografija, jer u tom slučaju ne donosite vi fotografiju, već vas uslikaju na samom prodajnom mestu. To znači da osoba na koju glasi skipas mora da bude fizički prisutna i na samom prodajnom mestu.

Kažem vam to samo iz razloga da ne zapucate put Kopaonika i vratite se praznih šaka. Meni ovo zvuči logično jer sam prošle godine kupovao skipas za koji je potrebna fotografija i znam kako izgleda procedura. Ako neko ima drugačije informacije neka se javi.

Member
    Datum registracije
    13.02.2007
    Godina
    46

Podrazumevano

[quote=chaghaboo;49017]Upravo sam zvao SS u BG-u. Cene u prvoj koloni (1.12.-11.12.) važe samo za kupovinu na samom Kopaoniku.
    Da li su ti rekli da ce skipass 10 dana u sezoni(8300 dinara) vaziti za celu sezonu?

Member
    Datum registracije
    07.03.2006

Podrazumevano

[quote=legga;49022]
    Citirati Originalno postavljeno od chaghaboo Pogledati poruku
    Upravo sam zvao SS u BG-u. Cene u prvoj koloni (1.12.-11.12.) važe samo za kupovinu na samom Kopaoniku.
    Da li su ti rekli da ce skipass 10 dana u sezoni(8300 dinara) vaziti za celu sezonu?
    Ako ne bi bilo tako, mogli bi zaraditi priličan broj tužbi jer u zvaničnom cenovniku jasno piše "10/sezoni", a zna se šta je sezona, a nikakve dodatne napomene nema.
    Naravno, svima nam je čudna tako dobra cena, ali verovatno im trebaju odmah skijaši na terenu, da bi odradili reklamu i ispitali novu opremu, jer ako bude snega svako ko dođe od 1-12.12 sigurno će želeti i da se odmah skija.

A što se tiče slike u kompjuteru i lica skijaša prilikom prolaska kroz rampu, mislim da je vrlo mala verovatnoća da imaju nekoliko kontrolora koji od 9-17h sede pred monitorima i gledaju likove koji se penju na žicu, pogotovo kad ti likovi imaju skijaške naočare i/ili fantomke, tako da verujem da je prvenstveno u pitanju zastrašivanje da se spreči preprodaja passova.

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

@legga
    Da potvrdili su mi da taj 10/sezoni važi u toku cele sezone, i da podrazumeva 10 nevezanih dana. Na primer može se iskoristiti odjednom, ili 5 puta po 2 dana, ili u bilo kojoj drugoj kombinaciji koja vam odgovara.

@goranvu
    Slažem se, jedino što mi pada na pamet da ti kontrolori iz SS koji stoje pred kapijama i traže na uvid skipas mogu eventualno da provale je ako odrasla osoba koristi skipas za decu.

Ski Fanatic zloglasni avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 World Cup SC
    Godina
    43

Podrazumevano

Ne znam kako je sada ali poslednji put kada sam bio na kopu pre 4 god bilo je vrlo lako uvideti ko ima deciji a ko odrasli pass.Kad se prolazilo pored citaca ski pass-a on bi zasvetleo zeleno kad je odrasli i dva puta kratko crveno kad je deciji tako da ako neko gleda i sa daljine moze da vidi koji se pass koristi

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od zloglasni Pogledati poruku
    Ne znam kako je sada ali poslednji put kada sam bio na kopu pre 4 god bilo je vrlo lako uvideti ko ima deciji a ko odrasli pass.Kad se prolazilo pored citaca ski pass-a on bi zasvetleo zeleno kad je odrasli i dva puta kratko crveno kad je deciji tako da ako neko gleda i sa daljine moze da vidi koji se pass koristi
    Ako je tako onda mi tek sad nije jasno šta postižu time što stoje pred kapijama i slučajnim odabirom teraju pojedince da izvade i pokažu im skipas.

Ski legenda
    Datum registracije
    20.11.2006

Podrazumevano

U 2008 za deciji ski pas je bila obavezna slika. Posle smo kupovali za odrasle. Mislim da se ski-pas u 2008 jos vracao uz povrat depozit a da je posle pocelo sa nepovratnim. Na novim se ne secam imali li mesto za sliku?

Dovoljno je da su proveravali one koji su im sumljivi a imaju deciji pas.
    Ja za ovih par godina nisam video da ikome kontrolisu pas na polaznoj stanici ili to nije bilo tako upadnjivo.

Evo kako je izgledao ski pas u 2008-oj
    Priložene slike Priložene slike  

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •