Upravo tako, to je "target" Kopaonika. Ako je neko vrhunski skijaš ne može da "kudi" Kopaonik, nego treba da ide negde drugde.. Od 200 ski centara u Austriji jedno 160 ne zadovoljava vrhunske skijaše, ali zato zadovoljava druge kategorije skijašta i upravo zato i opstaju. Da su svi odlični skijaši propali bi ti silni ski centri napolje, a i kod nas, pa ljudi uče skijanje i napreduju na Divčibarama na jednom tanjiru kojem stalno spada sajla, red je po 20 minuta a staza ide skoro uzbrdo koliko je blaga i super je što tako nešto postoji. A Kopaonik je sasvim respektabilan ski centar, pogotovo od pre pet godina kada je sve to mnogo-mnogo bolje nego ranije.
Svaka ti je ka u Njegosau potupnosti se slazem sa napisanim ...
![]()
Tako je. Nagori pljuvaci su upravo oni skijasi koji su na kopu naucili da skijaju i prerasli njegove kapacitete, pa sad ocekuju val d'isere na kopu.
Kop od pre par godina, a pogotovo od ove ne moze da se poredi sa skijalistem koje je nekada bilo.
Topovi ce uciniti da se i u januaru skija iako mozda ne bude bilo prirodnih padavina. Probijeno je jos dosta staza za pocetnike, tako da mozda vise nece biti tolike guzve na karaman grebenu.
Kopaonik je porodicno skijaliste, i tako treba i da se predstavlja. Na njemu se uce prvi ski koraci i usavrsava tehnika. Na njemu se skliska, sanka, grudva, i uziva u snegu, a ako volite strme profi staze, onda put pod noge i pravac austrija, francuska, italija,... jer kop nikada nece moci da vam ponudi to sto nude zapadno evropska skijalista, jer prosto nema tu konfiguraciju terena i visinu.
Ma Kop je super.Svake godine se obradujem kad vidim da se nesto tamo gradi(prvobitno mislim na ski infrastrukturu).Ja jesam advanced skijas ali uzivam kad odem tamo na vikend.Opustanje svez vazduh i skijanje naravno.MOzda je dvodnevni ski pas malo skuplji ali imajuci u vidu sta su ove godine napravili mislim da je cena korektna kao i ona fora za kupovinu pocetkom decembra koja je stvarno vrhunska ponuda.Jedino sto bi stvarno mnogo voleo je to da Bele reke(prevashodno 2) pocnu da rade tj. da se staze sredjuju svaki dan i da se tamo modernizuje i ugrade topovi za vestacki sneg.Bela reka 2 je po meni najbolja staza na Kopu.![]()
Snow park? Ni traga ni glasa?
Mislim da izgradnja snow parka ima veze i sa trauma centrom koji tek od nedavno radi, do nedavno nije postojalo mesto u kojem bi povređeni bili zbrinuti (ako ne računamo put do najbliže bolnice u sopstvenom aranžmanu)... Evo vidimo da će od ove godine postojati i heli služba što je pohvalno (kuc-kuc, bolje da ne ustreba).
Ovi sa sajta Skijališta Srbije su stvarno legende
Skijanje.hr: Kopaonik s novim žičarama i stazama
Prenose na svom sajtu tekst sa drugog sajta gde su dali svoju izjavu. Pa zar im nije lakše da objave svoje saopštenje
.
haha, stvarno su strucnjaci![]()
Trenutno je 6 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 6)