Strana 83 od 108 PrvaPrva ... 3373818283848593 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 821 do 830 od 1073

Tema: Freeride, Heliskiing itd. ...

Senior Member marsi avatar
    Datum registracije
    27.02.2005
    Skije / Bord
    Elan Amphibio 14 & SLX RD, CoreUpt Slasher & Lunatic, Dynastar omeglass speed

Podrazumevano

jel zainteresovan mozda neko da poseti neku od freeride destinacija ove zime? mozda eventualno i neki heliski?

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Mislim da heliski i nije za naš džep (barem moj ), pre bih dao pare za dobrog vodiča, a ski centara ima uvek dobrih za freeride... Npr. St Anton (uključujući Zurs/Lech) u kojem smo zatvorili prošlu sezonu - tu ima toliko prostora za freeride da može da se skija 3 nedelje , e sad, ja sam išao samo offpiste + rute, ali video sam da ima strašnih terena ali tamo bez vodiča ne vredi (sa Valluga-e do Zursa ima fantastičnih terena - ali na sam vrh ne možeš ni da izađeš sa skijama u gondoli ako nemaš vodiča - moraju da se ostave skije 200m pre vrha - da ne bi tražili posle "avanturiste" ). Takođe koliko sam video u FR ima dosta centara sa super mogućnostima (Tignes, La Grave itd.), svi imaju za off-piste, ali sa vodičem možeš da odeš i tamo gde nije iskijano...

Ja sam ove godine poručio svu sigurnosnu opremu (lopata, sonda, transiver itd) samo da natrčim na dobar sneg još
    (skontao sam da nema smisla ići ozbiljnije bez ikakve sigurnosne opreme, pogotovo u centrima gde vidite znakove "danger of avalanche" )

Senior Member marsi avatar
    Datum registracije
    27.02.2005
    Skije / Bord
    Elan Amphibio 14 & SLX RD, CoreUpt Slasher & Lunatic, Dynastar omeglass speed

Podrazumevano

meni najveci problem predstavlja sto nemam ekipu sa kojom bih isao, jer ovi moji van staze nikako sem ako u pitanju nije nuzda (mala, velika)... inace prosle godine se nisam nesto naskijao off piste u 3D (doduse bez vodica), tako da bih ove sezone isao i negde konkretno... La Grave zvuci skroz dobro, mada nisam jos gledao cene i sl... pogledao sam malo Alagnu sto je neko ostavio link na prvoj strani i skontao da moze sa 800-1000e po osobi da se smesti, skija 5 dana sa vodicem i uglave 2 heli voznje, sto mi deluje skroz ok... ali kao sto rekoh na pocetku fali mi ekipa... ne videh da neko sa nasih prostora organizuje neku freeride destinaciju...

razmisljam se i ja oko te sigurnosne opreme, ali nikako da presecem... za sad i nisam imao prilike da budem na nekim extremnim terenima, a i koliko videh svi manje vise uz vodica iznajmljuju i sigurnosnu opremu pa se razmisljam dal mi uopste i treba jer ako budem isao negde extremno icu cu sa vodicem a samim tim cu dobiti i opremu?

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    50

Podrazumevano

Da, dobićeš opremu ali nećeš znati da je koristiš , pa ti dođe kao da je nemaš (pošto dobiješ 2minutni kurs za korišćenje).

Druga dobra ideja je da ideš u neki "manji" centar, gde idu porodice i skijaju babe , šalim se ali to znači da veći deo "gostiju" skija po stazi i sedi u kafani, a onda ti možeš lepo da šaraš van staze. Na primer, taj St Anton sa kojim sam odavno dosadan je bolji centar od Lech-a, ali u Lech dolaze "fensi" gosti koji slabo idu i na stazi a kamoli van, pa onda nama lepo ostane neiskijano pored , dok u Antonu pola ljudi nosi lopate i srkljaju sav "lep" sneg, ali pošto je veliko prostranstvo / mogućnosti uvek ostane i "za nas" ali je to na *ajebanijim terenima koji se nalaze "ispod taraba" a to onda odma "obećava" dobar provod (tamo ne stavljaju "tarabe" za ukras )...

Npr. Kopaonik ima dosta lepe mogućnosti za off-piste, ima nekih delova koji su fantastično zabavni a dosta ljudi i ne zna za te poteze, a i inače ako je svež sneg možeš 2 dana da se iskijaš ko čovek. E sad, mana je što su ti potezi kraći, pa taman kad uđeš u ekstazu sve se završi . I inače je to glavna mana Kopaonika - da su staze kratke. Evo onih par staza na Gobeljama, sve je to lepo - ali su sve prekratke...

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Ma sto se zamarate toliko, te Austrija te Francuska kad je zemlja freeridea Makedonija
    Dokle god imate Sapku Popovu takvu kakva jes (diva netaknuta, nesredzena itd)
    a i ne tako daleko, plus ne treba vam vodic (sve je golo i sve se vidi, lako je za orientaciju), snadzete se za kakav takav smestaj za par noci i to je to.
    Samo pratite prognozu i vozi misko

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    50

Podrazumevano

OK je to, ima toga i u MK, SR, CG, BiH - to je ono "wild beauty" (c) super je to...

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    T.Rice HP, Skate Banana, TRS,
    Godina
    39

Podrazumevano

Ja sam hteo da probam eskimo freeride na sapci. U Alagna champoluc sam bio ali nisam isao na heli ski (doduse znam neke vodice) kazu da za bord bas i nisu rute jer ima mnogo platoa. Inace, u italiji je mislim zabranjeno da se izadje uopste van staze bez opreme. Kad se ide na heli ski dobije se valjda sve to ali, uopste nije lako koristiti, i ako se ne daj boze nesto desi vodicu, tesko da cete ga nadji, ili ostatak ekipe bez njega.

Wlad koliko te je kostao paket?

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

ako su u oitanju otvoreni tereni nije nigdje pametno da se ide bez opreme
    i da se ne nauce osnove o testiranju snijega

Member iko avatar
    Datum registracije
    21.11.2007

Podrazumevano

U planu su mi Val d'Isere, Chamonix, mozda Monte Rosa...

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Flexon Pogledati poruku
    ako su u oitanju otvoreni tereni nije nigdje pametno da se ide bez opreme
    i da se ne nauce osnove o testiranju snijega
    ... da vam se ne desi ovo: . Tip je imao veliku sreću i siguran sam da je u ovih par minuta beznađa dobro proanalizirao svoj život. Sada sigurno mnogo više cijeni sve male stvari u životu.

Source: http://www.epicski.com/forum/thread/96755/scary-video

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •