Strana 33 od 154 PrvaPrva ... 2331323334354383133 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 321 do 330 od 1539

Tema: Aktuelnosti sa Jahorine (ARHIVA)

Administrator admin avatar
    Datum registracije
    14.03.2005
    Godina
    64

Podrazumevano

Bio sam na Jahorini proteklog vikenda i prisustvovao na WORK SHOPu – JAHORINA 2010
    Mali broj turistickih agencija je uzeo ucesce na ovoj Berzi. Da li zbog loseg vremena (svo vreme padala kisa uz gustu maglu) ili zbog toga sto su jos u poslu oko letovanja, na berzi se pojavili predstavnici tek nekoliko agencija iz Beograda, Novog Sada i Banja Luke. Jahorinski hoteli su, uz tradicionalnu gostoprimivost, predstavili svoju turisticku ponudu, a vecina ih je i objavilo cene smestaja za zimu 2011. Da podsetim, Olimpijski centar je cene za hotel Bistrica kao i cene ski-passa objavio jos pocetkom Avgusta. Dostupne cene mozete naci i na ovom sajtu...

Ono sto je za sve interesantno je vestacko zasnezavanje. Otvarajuci ovu manifestaviju, direktor OC Jahorina Branko Koroman je rekao da jos uvek postoje sanse da se za ovu sezonu uradi sistem zasnezavanja na stazi Praca, ali da ce za sledecu 2012. sistem sigurno biti spreman.

Nezvanicno sam saznao da su pare spremne i za to namenski odvojene. Takodje i izabrani dobavljac sistema i izvodjac radova je spreman da odmah udje u posao. Medjutim, cekaju jos neke dozvole i papiri za pocetak radova koje treba da izda pre svega lokalna vlast na Palama. Ne zele da se ponovi situacijaod prosle zime kada su sestosedi bili spremni, ali su dugo cekali dozvolu za pocetak rada. Dakle, bez svih potrebnih papira, ne zele da se udje u posao. Obzirom da su u celoj BiH kao i RS pocetkom Oktobra meseca izbori... Pa dok se valst konstituise... Plasim ce da ce procedura dobijanja svih papira potrajati...
    Saznao sam da su jedan dan imali i akciju ciscenja staza... sta su mogli da urade za jedan dan neznam?? Ali ono malo sto se kroz maglu moglo videti je da orostor oko polaznih stanica sestoseda i dalje stoji ne uraedjen. Blato, trava nije posejana, teren nije poravnat, ima i ostataka sa jos proslogodisnjeg gradilista. Pogledajte na slikama kako sve izgleda.

Prvi put sam na Jahorini od kako su sestosedi postsvljeni. Ono sto sam uocio kod zicare Ogorjelica I je jako mali prostor za prilaz - ulaz skijasa u zicaru. Deluje mi da bi sve bilo mnogo bolje da je ulazna stanica ove zicare pomerena bar 20-30m napred. I na ovoj slici se vidi (i pored magle), taj prilaz i sa leve i sa desne strane zicare deluje da je jako uzak, ravan, dug. Za kapacitet zicare od 3000 skijasa na sat, a ide se na to da se on jos poveca, znaci da u minuti tuda treba da prodje 50 skijasa. Neznam kako to uzgleda u realnim uslovima pod snegom, pa molim da neko o ovome iznese svoja iskustva.
    Priložene slike Priložene slike   

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Gužva ispred Ogorjelice 1 je i ranije predstavljala problem, a posebno "lomljenje" reda za 180 stepeni. Mislim da i sada postoje idealni uslovi da zaradite ogrebotine na gornjoj plohi skija metodom "gazim tuđe skije jer nisu moje".

Bila je priča, tj. neko je pisao i na ovom forumu da bi za sledeću sezonu na Poljicama trebalo da osvane "garaža" za sjedala šestosjeda, jer za Ogorjelicu i onako nema gdje da se postavi. Koliko vidim, i za to se čekaju papiri. Ljetos sam bio gore i tužno je bilo vidjeti nova sjadala koja su 24 sata izložena vremenskim prilikama i neprilikama. Znam pouzdano da nisu projektovana da dugo traju u takvim uslovima.

Super Member
    Datum registracije
    15.03.2004
    Godina
    54

Podrazumevano

Potpuno si u pravu što je Ogorjelice 1 tiče. Na žalost, napravili su grešku, čudio me takav propust. U realnim uslovima skijaši nemaju dovoljno vremena, tj, prostora između čitača karata i kapija na ulazu u korpe, rezultat je dosta praznih sjedišta i pomalo gužva kada ima dosta skijaša.

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Ma kako god da su uradili kod nas bi bilo navrat nanos
    History is made by those who dare to break the rules.

Jahorina
    Guest

Podrazumevano

Tokom proteklih dana započeti su radovi na realizaciji vještačkog osnježavanja ski centra Jahorina slika

Administrator admin avatar
    Datum registracije
    14.03.2005
    Godina
    64

Podrazumevano

Danas sam dobio potvrdu i od predstavnika Leitner-a i Snowstar-a za Srbiju, Vladimira Spasojevica, da ce se do pocetka sezone izgraditi i postaviti sistem za zasnezavanje duz staze Skocine.
    Nadajmo se da ce i proraditi...

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Jahorina Pogledati poruku
    Tokom proteklih dana započeti su radovi na realizaciji vještačkog osnježavanja ski centra Jahorina slika
    gde je ovo slikano????
    History is made by those who dare to break the rules.

i-a, i-a...
    Datum registracije
    03.02.2006
    Skije / Bord
    Atomic Nomad Blackeye
    Godina
    44

Podrazumevano

Ovo djeluje kao Ogorjelica I? Pretpostavljam da hoce da zasnijeze onaj dio nekih 150 metara prije "cilja", tu je redovno kamenolom zimi. Samo ne znam odakle ce vuci vodu?

Jahorina
    Guest

Podrazumevano

Uslikano je na Ogorjelici I. a radi se i na stazi Ogorjleica II kao i na Prači.
    Voda? O tome smo već pisali na forumu. Na Jahorini se u blizini Prače nalazi jedan rezervoar (akumulacija). Neko je napisao da je akumulacija kapaciteta 70 m³, ali nikada nije potvrdio tu zapreminu niti rekao da je to dovoljno za napajanje. Izgradnja sistema

Ski legenda alpinista avatar
    Datum registracije
    24.03.2007
    Skije / Bord
    Volkl Racetiger SL Racing
    Godina
    40

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Jahorina Pogledati poruku
    Uslikano je na Ogorjelici I. a radi se i na stazi Ogorjleica II kao i na Prači.
    Voda? O tome smo već pisali na forumu. Na Jahorini se u blizini Prače nalazi jedan rezervoar (akumulacija). Neko je napisao da je akumulacija kapaciteta 70 m³, ali nikada nije potvrdio tu zapreminu niti rekao da je to dovoljno za napajanje. Izgradnja sistema

Da oni slucajno ne planiraju da zasade neko ljubicice po stazi pa da ga zaljevaju . . . mada i za to im je 70 kubika malo

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 7 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 7)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •