Strana 92 od 719 PrvaPrva ... 42829091929394102142192592 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 911 do 920 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Junior Member
    Datum registracije
    10.01.2010
    Godina
    43

Podrazumevano

gledam koju su prašinu podigli moji komentari na www.skijanje.hr i malo sam iznenađen što većina ljudi ovdje ne može prihvatiti da je Kopaonik dobro skijalište. nevjerovatno kako se pljuje po vlastitom skijalištu. i ja znam ponekad popljuvati Sljeme koje mi je pred kućnim pragom, ali bome priznam i kad su stvari ok.
    meni je Kopaonik osobno ostao u predivnom sjećanju, bez obzira što je velik dio skijališta bio zatvoren zbog nedostatka snijega. razmišljam da bih se vratio u drugoj polovici ovog mjeseca, ali nisam siguran da ću uspjeti jer bih se htio iskijati i po Sloveniji i Austriji, a nema još puno vremena
    za mene osobno da me skijališta zadovolje ne tražim da imaju 100km staza (austrijska skijališta su mi prekaotična s tolikom kilometražom), već tražim da za uložene pare dobijem kvalitetnu uslugu, a tu na prvom mjestu mislim na uređenost staza, organiziranost, ljubaznost domaćina... Kopaonik je u tri dana koliko sam skijao tamo imao sve to. Posebice sam, potaknut lošim komentarima na ovom forumu o stanju staza na Kopaoniku, bio iznenađen koliko su staze zapravo dobro pripremljene (naravno, najviše zahvaljujući umjetnom snijegu, ali bez njega se danas u vrijeme klimatskih promjena teško može).
    a što se tiče forumaša ekozelja, ono 'ja skijam 35 godina, a ti samo 3 i ne možeš zbog toga dati suvisle komentare' ne drži vodu. možeš ti skijati i 50 godina, a opet vidjeti samo jedno ili dva skijališta ILI skijati 3 godine, svake godine provesti cca 25-30 dana na snijegu i vidjeti više od 25 skijališta i to na 3 kontinenta (uključujući i skijanje off piste na Himalajama). i tko je onda tu pozvaniji da komentira skijališta?

ja ću još jednom ponoviti - Kopaonik je jako dobro skijalište (nije mi najdraže jer tu titulu definitivno uzimaju Krvavec, Vogel, Lake Placid...), ali pri vrhu jest.
    postoje i stvari za popraviti poput ubrzanja žica, posebice one dozlaboga spore sedežnice na Karamanu, ali sve u svemu - jako jako dobro.

svidjelo se to vama ili ne...
    Izmenio/la vanelic; 03.02.2010 u 00:46.

Ski legenda
    Datum registracije
    24.11.2006

Podrazumevano

Ne znam kakav si skijaš i koliko si objektivan, ali moram da priznam da imaš literarnog dara Tvoj mali putopis sam u dahu pročitao, svaka čast!!!

Member
    Datum registracije
    26.11.2008
    Skije / Bord
    Elan Magfire 10
    Godina
    42

Podrazumevano

Kopaonik je dobro skijaliste! Bezobrazno bi bilo reci da je lose. Jedina mana Kopa je kolicina snega, pa u strahu rezervisemo mesta za nekih mesec do dva unapred i nadamo se da ce raditi jos neka staza pored KGB-a. Takvu lutriju ne ocekujemo na "boljim" centrima.
    Kada god odem na Kop, zadovoljan se vratim kuci. Jos zadovoljniji nego wlad u skorasnjem postu.
    Sada sam bio u Banskom, ipak mi lepsi Kop - stvar ukusa.
    Na Kopu su mnogo bolje uredjene staze, ne lomis se u pancericama po asfaltu do staza, lepse kada je hotel pored staze, ali su staze krace.
    Sve ima svoje prednosti i mane!

Pozdrav!

Super Member
    Datum registracije
    10.11.2009

Podrazumevano

Danas na Kopu vreme perfektno...dan kakav se samo pozeleti moze.....:-)

Ski legenda
    Datum registracije
    26.11.2005
    Godina
    55

Podrazumevano

Kakva je situacija sa deonicom Brzece-Kop.Da li je neophodno da se stavljaju lanci ili se moze proci sa dobrim zimskim gumama?
    Molio bih info(ko je prosao u zadnjih dan dva).

Senior Member ekozelj avatar
    Datum registracije
    11.10.2005
    Skije / Bord
    Atomic SL 9m
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od vanelic Pogledati poruku
    ...a što se tiče forumaša ekozelja, ono 'ja skijam 35 godina, a ti samo 3 i ne možeš zbog toga dati suvisle komentare' ne drži vodu. možeš ti skijati i 50 godina, a opet vidjeti samo jedno ili dva skijališta ILI skijati 3 godine, svake godine provesti cca 25-30 dana na snijegu i vidjeti više od 25 skijališta i to na 3 kontinenta (uključujući i skijanje off piste na Himalajama). i tko je onda tu pozvaniji da komentira skijališta?...
    Mislim šta reći

Pa prijatelju na ovim skijalištima o kojima pričaš i koja si poredio si skijao samo jednom u životu. I potpuno pogrešno si ih rangirao. Odakle znaš na koliko sam ja skijališta za 35 godina skijao pa pretpostavljaš da sam na dva tri? Na osnovu toga što ne pišem literarne radove o tome
    Skijao ja kao klinac i po gradskim ulicama. I u gradskom parku. Jel se i to računa u off piste?

Ajd

Ski Fanatic zloglasni avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 World Cup SC
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od vanelic Pogledati poruku
    gledam koju su prašinu podigli moji komentari na www.skijanje.hr i malo sam iznenađen što većina ljudi ovdje ne može prihvatiti da je Kopaonik dobro skijalište. nevjerovatno kako se pljuje po vlastitom skijalištu. i ja znam ponekad popljuvati Sljeme koje mi je pred kućnim pragom, ali bome priznam i kad su stvari ok.
    meni je Kopaonik osobno ostao u predivnom sjećanju, bez obzira što je velik dio skijališta bio zatvoren zbog nedostatka snijega. razmišljam da bih se vratio u drugoj polovici ovog mjeseca, ali nisam siguran da ću uspjeti jer bih se htio iskijati i po Sloveniji i Austriji, a nema još puno vremena
    za mene osobno da me skijališta zadovolje ne tražim da imaju 100km staza (austrijska skijališta su mi prekaotična s tolikom kilometražom), već tražim da za uložene pare dobijem kvalitetnu uslugu, a tu na prvom mjestu mislim na uređenost staza, organiziranost, ljubaznost domaćina... Kopaonik je u tri dana koliko sam skijao tamo imao sve to. Posebice sam, potaknut lošim komentarima na ovom forumu o stanju staza na Kopaoniku, bio iznenađen koliko su staze zapravo dobro pripremljene (naravno, najviše zahvaljujući umjetnom snijegu, ali bez njega se danas u vrijeme klimatskih promjena teško može).
    a što se tiče forumaša ekozelja, ono 'ja skijam 35 godina, a ti samo 3 i ne možeš zbog toga dati suvisle komentare' ne drži vodu. možeš ti skijati i 50 godina, a opet vidjeti samo jedno ili dva skijališta ILI skijati 3 godine, svake godine provesti cca 25-30 dana na snijegu i vidjeti više od 25 skijališta i to na 3 kontinenta (uključujući i skijanje off piste na Himalajama). i tko je onda tu pozvaniji da komentira skijališta?

ja ću još jednom ponoviti - Kopaonik je jako dobro skijalište (nije mi najdraže jer tu titulu definitivno uzimaju Krvavec, Vogel, Lake Placid...), ali pri vrhu jest.
    postoje i stvari za popraviti poput ubrzanja žica, posebice one dozlaboga spore sedežnice na Karamanu, ali sve u svemu - jako jako dobro.

svidjelo se to vama ili ne...
    I ja cu tebi jos jednom ponoviti da nikada kop nece biti bolji od banskog i da dokle god to budes mislio znaci da si tek na s od skijasa bez obzira na koliko si planina skijao sirom planete.Drugo niko od nas nije pljuvao o kopu i to smo vec razresili nema potrebe da se ponavljamo samo smo objektivni.Zamolio bih te da izneses kompletnu listu skijalista na kojima si bio jer ako su ti ova navedena u vrhu liste to moze da znaci samo jedno a to je da nisi ni video ni doziveo pravo skijanje i tek treba da progledas.

Bok

Junior Member
    Datum registracije
    10.01.2010
    Godina
    43

Podrazumevano

no comment
    očito je ljudima ovdje ne znam iz kojih razloga stalo da pokažu Kopaonik u što lošijem svijetlu pa čak i druge uvjeravati u nešto.
    i čim netko napiše nešto pozitivno, odmah napad iz svih smjerova.
    ali briga me - to je vaše skijalište. pišite o njemu što god hoćete. ja sam svoje napisao.
    ajd bok

Senior Member
    Datum registracije
    28.05.2009

Podrazumevano

Ove godine sam prvi put skijao na Kopaoniku (dugi niz godina sam bio vezan za inostranstvo, a kao dete ucio da skijam na Torniku, Jahorini i Brezovici). Prijatno sam iznenadjen ovim skijalistem (imao sam negativna ocekivanja pre nego sto sam otisao), i mogu da kazem da se dozivljaj moje porodice i mene skoro u potpunosti slazu sa onim sto je gosp Vanelic napisao o Kopaoniku. To se ne odnosi na njegovo poredjenje sa Bugarskim skijalistima jer tamo na zalost jos nisam bio. Ovim zelim samo da dodam svoje misljenje a nikako da negiram misljenje drugih ljudi. Osmeh na lice i uzivajte na snegu.

Super Member Buda avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Ficher progressor F19
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od boris Pogledati poruku
    Kakva je situacija sa deonicom Brzece-Kop.Da li je neophodno da se stavljaju lanci ili se moze proci sa dobrim zimskim gumama?
    Molio bih info(ko je prosao u zadnjih dan dva).
    Moze da se izadje bez lanaca i to smo mi izašli 1.2. u 8 ujutro kada je bila mnogo lošija situacija na putu nego li juče.Staze nikad bolje sređene(crna,crvena,sve na kojima ima veštačkog osnežavanja),krčmar ne radi,gvozdac slabo sređen,gobelja vrlodobra (na pojedinim mestima se vidi da nije najbolje očišćeno rastinje).

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •