Strana 88 od 719 PrvaPrva ... 3878868788899098138188588 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 871 do 880 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Senior Member ekozelj avatar
    Datum registracije
    11.10.2005
    Skije / Bord
    Atomic SL 9m
    Godina
    53

Podrazumevano

Niste shvatili sta sam hteo da kazem kad sam pominjao lance i lopate u vezi Kopaonika. Niti sam placao niti cu placati ali nije stvar u tome dali je neko platio ili nije nego je stvar u tome sto se dozvoljava da takva bruka postoji i sto niko nista ne radi po tom pitanju kao ni po pitanju drugih veoma ruznih stvari na tom skijalistu.
    I da, najlakse je pljuvati po "svojima" i sa zadovoljstvom cu to raditi u svakoj prilici bas zato sto su "moji" i sto ih se stidim.

Pozdrav
    Edi

Ski Fanatic zloglasni avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 World Cup SC
    Godina
    43

Podrazumevano

Procitao sam ceo text,nemam pojma ko je doticni koji ga je pisao ali neka se zahvali prijateljima zbog kojih se odlucio da prvo ode u Bansko i dozivi ga u najgorim mogucim uslovima.Pa svi znamo da ako nemas decu ne ides nikako u vreme raspusta i praznika na skijanje.Daleko bi mu bilo bolje da se drzao prvobitnog plana ili da je bilo koje drugo skijalista bilo prvo sobzirom da je bansko rekorder sto se guzvi tice u vreme praznika a to je mogao vrlo lako da sazna da je bar malo truda ulozio.Drugo covek pise o banskom a mahom se vozio onim kratkim sidrima i na onom prvom brdu chalin valog ili kako se vec zove.Mogu samo da zamislim kako bi neko opisao Kopaonik na osnovu malog jezera i kgb-a.Nisam bio na kopu poslednje dve god i ako je peglanje staza doseglo nivo banskog onda ala vera - mada pre ce biti da je doticni odusevljen lokalnim gostoprimstvom,klopom i besplatim prevozom svakog jutra do skijalista malo nasvirao izvestaj.A tome su verovatno kumovali i predrasudi s kojima je dosao.Onakav text je za ocekivati od nekog novinara koji je otisao prvi put na skijanje i belezi svoje dogodovstine uz put ali je svakako neprimerem od strane bilo kog ozbiljnijeg skijasa.

Born to ski Bojan87 avatar
    Datum registracije
    20.09.2005
    Godina
    38

Podrazumevano

Covek je turisticki radnik i koliko sam mogao da shvatim obisao je puno evropskih i americkih skijalista tako da ne prica napamet.

I ne znam sta vam je toliko tesko da prihvatite da se nekome dopao kop za razliku od vas negativaca kojima je uvek sve lose.

i sa samih kamera se vidi da je ove godine drugacija situacija sa tabanjem staza, a pre svega jer je 70% vestackog snega koji je po svojoj priroti mnogo tvrdji i izdrzljiviji od obicnog snega.

I jos nesto covek je bio na kopu i prenosi utiske dok 90% vas prica napamet i prica o tome kako je bilo prosle ili pretprosle godine a da ove godine u opste nije bio na kopu

Member dex7 avatar
    Datum registracije
    21.03.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Race SC
    Godina
    52

Podrazumevano

Lepo si rekao a ovaj pre tebe nije bio na kopu dve godine i nasao da komentarise stanje na kopu .

Super Member
    Datum registracije
    01.12.2008
    Skije / Bord
    Snowboard, komada nekoliko

Podrazumevano

Sta znam, meni su ovi sa lancima bili korisni vishe puta. Naravno da ne stanemkod prvih, nego vozim dok mogu, ionako se uglavnom pojave cim zatreba. Za Nivu nisu trebali, ali Fiat Stilo karavan... lakse mi da dam 200-300 kinti nego da rizikujem da se povredim dok stavljam lance, pri tome njima treba 2 i po minuta ukupno, a u auto sestra sa klincem, a ja nestrpljiv da stignem na sneg sto pre

Datum registracije
    11.10.2005
    Skije / Bord
    Atomic SL 9m
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Bojan87 Pogledati poruku
    Covek je turisticki radnik i koliko sam mogao da shvatim obisao je puno evropskih i americkih skijalista tako da ne prica napamet.
    Čitajući njegov blog naiđoh na sledeći tekst:

5. siječnja 2008. – DAN KADA SAM PROSKIJAO (Lake Placid/Nacionalni Park Adirondack, New York State)

Čovek skija od pretprošle godine tako da je cela ova rasprava o upoređivanju skijališta i onoj famoznoj tabeli potpuno bespredmetna. Lep blog, lepi tekstovi, lepi i detaljni opisi ali o skijanju ...

Drugari moji ja skijam 35 godina. A vi?

Ajd

Pozdrav
    Edi

Member dex7 avatar
    Datum registracije
    21.03.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Race SC
    Godina
    52

Podrazumevano

Dali bi neki hrvat ili slovenac pljuvao o svojoj planini kao mi o nasoj, samo o tome razmislite sta to znaci.

Datum registracije
    11.10.2005
    Skije / Bord
    Atomic SL 9m
    Godina
    53

Podrazumevano

Ajde kaži mi ti šta to znači molim te?!

Uopšte se ne pljuju planine ni "njihove" ni "naše" i dali je neko Slovenac, Hrvat ili Srbin uopšte nije bitno niti je tema ovog posta niti ovog foruma. Bar meni nije ako tebi jeste.
    Bitno je da se objektivno priča o skijalištima i da se se objektivno iznose sve njihove dobre osobine a pogotovo mane.
    To što ih Kopaonik ima mnogo, mislim na mane, nije ni moja a ni tvoja krivica, ali to ne znači da se o njima treba ćutati. Bar ja neću da ćutim.

Pozdrav
    Edi

Born to ski Bojan87 avatar
    Datum registracije
    20.09.2005
    Godina
    38

Podrazumevano

Evo ja skijam vec 16 godina i meni je Kopaonik svake godine sve bolji. Od prosle godine redara je na svakom cosku i vidi se da se vodi racuna o bezbednosti. Od prosle godine na stazama ne postoje divljaci sa motornim sankama. Staze se sredjuju mnogo bolje, siri se mreza vestackog snega ( bez koga ove godine jos uvek ne bi bilo skijanja na kopu ), Staze se prosiruju i grade se nove. Sve sedezne zicare su zamenjene novim ( suncana ce valjda sledece godine dobiti zicu sa karamana, ako sam dobro razumeo ).

Naravno mane i tekako postoje, ali one se sve manje odnose na samo skijanje i pretezno su usmerene ka uredjenju neskijaskog prostora. U ovo spada lopatarenje, djubre, kultura i ne kultura turistickih radnika, usluga u hotelima... Ali i ovo ce se vremenom promeniti, jer su promene svake godine sve ociglednije.
    Moje prvo skijanje na kopu bilo je 94 i sledecih 10tak godina nije bilo nikakvih pomaka, ski centar se polako ali sigurno raspadao sve do trenutka kada su poceli sa renoviranjem ski centra i zamenom i izgradnom infrastrukture.

Ako bi uopredio stanje staza prve godine kada je zamenjena zicara KG i sadasnje stanje to je kao da poredite nebo i zemlju. Guzva na zicama nema, zice su brze i pouzdane, 5 staza ne zavisi od prirodnog snega, staze se mnogo bolje odrzavaju, postoje zastitne ograde i staze su bolje obelezene, prodaja i koriscenje ski pasa je maksimalno pojednostavljeno,...

Naravno jos smo daleko od idealno uredjenog skijalista, ali svake godine smo sve blizi tom cilju. Ali mentalitet naseg naroda je takav da mu je sve nase glupavo i ruzno, a da je tudje bolje i lepse.

Evo jedno pitanje za sve, da li neko moze da mi navede stavku koja se tice ski staza i ski infrastrukture koja se od pocetka renoviranja ski centra pogorsala u odnosu na fazu ski centra pre renoviranja ?

Super Member Buda avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Ficher progressor F19
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Bojan87 Pogledati poruku
    Evo ja skijam vec 16 godina i meni je Kopaonik svake godine sve bolji. Od prosle godine redara je na svakom cosku i vidi se da se vodi racuna o bezbednosti. Od prosle godine na stazama ne postoje divljaci sa motornim sankama. Staze se sredjuju mnogo bolje, siri se mreza vestackog snega ( bez koga ove godine jos uvek ne bi bilo skijanja na kopu ), Staze se prosiruju i grade se nove. Sve sedezne zicare su zamenjene novim ( suncana ce valjda sledece godine dobiti zicu sa karamana, ako sam dobro razumeo ).

Naravno mane i tekako postoje, ali one se sve manje odnose na samo skijanje i pretezno su usmerene ka uredjenju neskijaskog prostora. U ovo spada lopatarenje, djubre, kultura i ne kultura turistickih radnika, usluga u hotelima... Ali i ovo ce se vremenom promeniti, jer su promene svake godine sve ociglednije.
    Moje prvo skijanje na kopu bilo je 94 i sledecih 10tak godina nije bilo nikakvih pomaka, ski centar se polako ali sigurno raspadao sve do trenutka kada su poceli sa renoviranjem ski centra i zamenom i izgradnom infrastrukture.

Ako bi uopredio stanje staza prve godine kada je zamenjena zicara KG i sadasnje stanje to je kao da poredite nebo i zemlju. Guzva na zicama nema, zice su brze i pouzdane, 5 staza ne zavisi od prirodnog snega, staze se mnogo bolje odrzavaju, postoje zastitne ograde i staze su bolje obelezene, prodaja i koriscenje ski pasa je maksimalno pojednostavljeno,...

Naravno jos smo daleko od idealno uredjenog skijalista, ali svake godine smo sve blizi tom cilju. Ali mentalitet naseg naroda je takav da mu je sve nase glupavo i ruzno, a da je tudje bolje i lepse.

Evo jedno pitanje za sve, da li neko moze da mi navede stavku koja se tice ski staza i ski infrastrukture koja se od pocetka renoviranja ski centra pogorsala u odnosu na fazu ski centra pre renoviranja ?
    potpisujem

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 38 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 38)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •