na trasi šestosjeda Ogorjelica završeno je pletenje sajle tako da sada slijedi postavljanje korpi
![]()
na trasi šestosjeda Ogorjelica završeno je pletenje sajle tako da sada slijedi postavljanje korpi
![]()
Danas je počelo montiranje korpi na šestosjedu Ogorjelica.
Evo slike prve montirane korpe
![]()
Po ovih 6 ulaznih rampi vidim da će biti i prilazna pokretna traka. Svaka čas'!
A čemu služi pokretna traka ako se korpe otkačinju (i samim tim "mile" u ulazno-izlaznoj stanici)??
Pa nicemu, al su fensiSad kad pitas, stvarno ne znam, mozda se manje drnda snijeg pa je radnicima lakse. Uglavnom te trako su poprilicno standardno rjesenje u spoljnome svijetu...
Na Kopu Doplmajer žice ili imaju traku za ubrzavanje, ili se "otkačinju"... Ove koje se otkačinju mile u ulaznim stanicama i ne znam čemu bi služila traka za ubrzavanje - osim ako ne želiš da pretekneš korpu i levitiraš u vakuumu.
Ne sećam se sada, ali mislim da podloga svakako nije "snežna" kod oba tipa žice...
Kako 6 bosanaca dovesti u red i poredati ih da kulturno sjednu na 6-guz?
Staviš 6 rampi i pokretnu traku iza. Rampe se otvore i 6 bosanaca istovremeno na traci dođu do mjesta za utovar u jednoj liniji. Nema šta da se razmišlja ili sa nekim da se raspravlja. Ljudi imali bosance na umu kad su to izmišljali.
Jel' sad jasno?
SNOWHUNTERS MNE ===> https://www.facebook.com/SnowHunters.me
Haj' da vidim ko zna odgovor na ovo pitanje:
Zašto je postavljena pokretna traka na 8-guzu na Gerlitzen-u?
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)