Strana 8 od 23 PrvaPrva ... 67891018 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 71 do 80 od 226

Tema: Firmirana oprema, i njene cene i kvalitet

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

To su specijalizovane skije za polukružno okretanje... Još ako hoćeš da se ubaciš u turno skijanje pravi pogodak, samo odgovarajući vez i skinovi i to je to .

Nego niste rekli dužinu skije i vašu visinu / težinu, da li na skiji piše geometrija (xx-yy-zz) i radijus?

Ime: SYS2730_ZOO.jpg
Pregleda: 557
Veličina: 14,0 KB

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od kalakala Pogledati poruku
    kupila sam skije ATOMIC U-TURN DRIVE SC
    molim vas napisite mi nesto o tim skijama
    hvala
    Bravo! Ako jos nisi kupila pancerice, onda je za tu kupovinu sad vec sve jasno. Ne treba ti se dalje objasnjavat koje marke trebaju da budu, zar ne?
    Izmenio/la Sapa; 29.11.2009 u 09:58.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Dokazano je da nije baš zahvalno nakon kupovine pitati "šta sam kupio/la?". Naročito ako je kupljen mačak u vreći, pa makar vreća super izgledala. Valjda se bitnija kvaliteta mačka.

Mislim da se model zove Atomic Drive SC i skoro sam siguran da je to jedan od InterSportovih modela kojeg nema u zvaničnom katalogu ("mačak u vreći"). Nemam nikakvih informacija o modelu, jer takve modele van kataloga niko ne opisuje i niko ne testira. Pretpostavljam da su za početnika OK.

U-Turn je "tehnologija" primjenjena na toj skiji. Navodno je to "umetak ispred prednjeg dijela veza, kojem je zadatak upijati neugodne vibracije, te ih preusmjeravati umjesto u skijaške cipele, nazad u skiju". Pitam se kako taj umetak razdvaja neugodne od ugodnih vibracija. Vjerovatno vibracija po ulasku u taj umetak ispuni upitnik na osnovu kojeg se odredi kakva je. Ako je ugodna, ide u pancericu i skijaš uživa, a ako je neugodna ide nazad u skiju. Jedini problem vidim u tome što se svaka vibracija skije, pa i ona "vraćena", osjeti u pancerici. Vjerovatno tu ima još nešto što ja ne kontam. Nisam studirao marketing.
    Ma stovani Stekane i vi ga bas pretjerujete; idete do u detalj o napretku tehnologije i tekovinama marktetinga, a da se niti jednog trenutka niste pitali da li je to uopce trebalo dovoditi u sumnju. zaboravljate da takve stvari nekoga kome novac nije proplem uopce ne interesiraju. Dovodite u sumnju kvalitet i inovativnost naj renomiranijeg proizvodjaca na svijetu? Pitanje nije bilo da se dovede u sumnju kvaliteta, nego da se nesto napise o tim skijama.
    ps
    Meni se osobno, vizuelno izuzetno dopadaju.
    Izmenio/la Sapa; 29.11.2009 u 10:25.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Ih, druže Sapimire, mogao bi neko neupućen da pomisli da imam nešto protiv Atomic skija.

A ovu revolucionarnu tehnologiju sam morao prokomentarisati. I sam znaš da svaka firma ima slične biser inovacije.
    Primjer na primjer: do prošle sezone je na Fischer skijama bila zastupljena FTi "tehnologija". FTi = Frequency Tuning Inside. U prevodu: frekvencija vibracije uđe unutra, podesi se i nikada ne iziđe. Nekada su na skije ispred veza lijepili komadić plastike sa oznakom FTi, pa me je čak jedan renomirani poznavalac opreme ubijeđivao da je upravo taj komad plastike taj koji upija vibracije, jer unutra ima "nešto".
    Do prije 5-6 sezona je skoro svaki proizvođač na skijama montirao neki "hepek" za ublažavanje vibracija. Salomon je to zvao "prolink", Blizzard "termogel", Elan je imao nekakvu cjevčicu, Head nekakvu plastiku na kojoj je pisalo TPS... I svi su se kleli da to funkcioniše, a gdje im je to sada? Pojela maca.

Ustajanjeeeeeeeeeeeeeeeee hehehe avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer AMC76
    Godina
    62

Podrazumevano

Joj što je lepa skija... od nje su možda lepši samo ovi superextradoyayakaonova modeli iz malih oglasa...

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Vi gospon Stekane i druze Sapa nemojte zanemariti "psiho" efekat koi postize sva ta tehnologija na skijase.
    Nemojte biti tako realisticni i rusiti ljudima san, ili je mozda obrnuto.
    Sve je u percepcii gledanja

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

jedina tehnologija na skijama koja dokazano radi je sendvic
    dakle kad se kupuju nove skije jedino je botno dali se uz njih dobija
    sendvic ili ne

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Ih, druže Sapimire, mogao bi neko neupućen da pomisli da imam nešto protiv Atomic skija.

A ovu revolucionarnu tehnologiju sam morao prokomentarisati. I sam znaš da svaka firma ima slične biser inovacije.
    Primjer na primjer: do prošle sezone je na Fischer skijama bila zastupljena FTi "tehnologija". FTi = Frequency Tuning Inside. U prevodu: frekvencija vibracije uđe unutra, podesi se i nikada ne iziđe. Nekada su na skije ispred veza lijepili komadić plastike sa oznakom FTi, pa me je čak jedan renomirani poznavalac opreme ubijeđivao da je upravo taj komad plastike taj koji upija vibracije, jer unutra ima "nešto".
    Do prije 5-6 sezona je skoro svaki proizvođač na skijama montirao neki "hepek" za ublažavanje vibracija. Salomon je to zvao "prolink", Blizzard "termogel", Elan je imao nekakvu cjevčicu, Head nekakvu plastiku na kojoj je pisalo TPS... I svi su se kleli da to funkcioniše, a gdje im je to sada? Pojela maca.
    Ma stovani gosn Stekane, opet padate u zamku analize. Tko bi normalan, a sa novcima razmisljao o zamkama marketinga? Doticni (h)Atomic je vjerojatno skuplji nego neki fischer ili head ili rossignol, a sto je skuplje mora biti bolje.
    ps
    uvjeren sam da jedan ovom paru skija kompatibilan par crvenih atomic pancerica posjeduje filter koji eventualne ilegalne vibracije (promakle pasoskoj kontroli U-potkovce) vjesto absorbuje i preko uloska cipele prenosi na kopce.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od hehehe Pogledati poruku
    Joj što je lepa skija... od nje su možda lepši samo ovi superextradoyayakaonova modeli iz malih oglasa...
    slazem se. osobno sam sto se skija iz oglasa tice, naj vise pod utiskom onih sa autenticnom grafikom Atomic skija model race 10.22 190cm dugacke, ne sumnjam da imaju izvrsne performanse....za super vele-slalom.

Junior Member
    Datum registracije
    27.11.2009

Podrazumevano

Opet,hvala na odgovorima i zelela bih jos da znam,ja sam ove skije platila 270 evra kod nekog prijatelja od drugarice.On mi je te skije i preporucio.Da li sam ih puno platila i koja im je uposte cena?
    Inace sam te skije kupila bratu za rodjendan a on je visok 173 cm, 82 kg a skije su 169 cm

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •