Drugari evo me na Kosovu u Pristini. Dosao sam iz shoppinga i mogu vam reci da vise definitivno nista nije sigurno po pitanju originala ski odece.
Videh vecinu brandove za koje ja kao, je li, skijas od dve sezone znam. Colmar, Spider, Goldwin, Rossignol, Burton, Beson, Northface, Quicksilver, Killy, HH, 686 i jos svasta nesto i to jakne 60 a pantalone 38 ojrica. Jedino Volkl nisam video. Imaju sve moguce papire i holograme (one koji se gledani u razlicitim uglovima presijavaju i menjaju) o autenticnosti i sto je najgore izgledaju tako da sam zamalo pazario jednog Goldwina i jednu Colombia jaknu.
Pricah sa vlasnikom, trzni centar Minimax odmah pored komande KFOR-a (znam lika) koji mi rece da je sve naravno falsh i kinesko i da definitivno nema performanse i kvalitet koji bi neko od tih brandova ocekivao ali kako on rece kolko para toliko i piva.
Ono sto je najinteresantnije rece mi da od 100% musterija, 70% su butikasi iz Srbije i Crne gore od kojih ne moze da postigne da donese dovoljno robe. Kaze da dok kupuju vec planiraju kolike ce trocifrene cene da nalupaju kada robu budu instalirali u svojim buticima. Ostalo su stranci koji kupuju jeftino i ne pitaju je li original ili nije.
Dakle, ne znam sta da vam kazem osim ne kupujte u regionu...
I šta ima u tome lošeg? Imao sam na rukama svašta TCM, Reusch, Rossignol, Invicta, kinesko sranje, Toper, Križaj...Evo sad več četiri sezone imam kožne Leki worldcup....i još ču ih imat. Jeste, koštale su 100 e, al do sada su višestruko vratile uloženo....Kod svih stvari uzimam kvalitetu, jer višeputa se ispostavilo, da je jeftina roba u stvari skupa roba, jer nisam bio zadovoljan i morao sam kasnije kupiti skupu robu....
Toliko o tome jeftino/skupo......
Hehe. Uranijo zoru prevarijo. Jes vidijo kad se udje u godine...bauljamo po forumimma u 7 ujutro, covjece na brijanje pa na poso, pusti prazne diskusije (a i vi slovenci ste brate poznati sminkeri tako da me ne cudi ova tvoja reakcija).
Ma jok skimane nemam nista protiv firmi, radna odjeca mora bit funkcijonalna (a samim tim i skupa). Ali moras priznat da je ponekad kupovina skupih rekvizita cisto pomodarstvo i nepotrebno bacanje para. Jedno je kad ti sto zivis na pljucomet od skijalista kupis Leki i peresh/deresh te rukavice intenzivno 30/40 ski-dana u godini namjenski ti sluze, a drugo kad neko dolazi 7 dana na kopaonik i vikend na Zlatibor i nabavlja Leki rukavice. (ovde ne diskutujemo o ljudima koji imaju da plate; i ne pitaju za cenu nego za kvalitet; ovdik pricamo o obicnom prosjecnom 'sastavljanje kraja s krajem' svjetom). Koji ce takvom nekom leki od 100 evra??? Ima mnogo no name firmi koji prave solidnu opremu za ljude koji nemaju tako velike prohtjeve i pogotovo ljude koji tu opremu ne rabe toliko intenzivno. Moj prijatelj vec 7 godina nosi na skijanje rukavice kupljenje za 10 evra i ponosan je na njih. covjek skija godisnje 7 dana i bolje mu ne trebaju. Jos ga nisam cuo da se na ledene prste zali vise od mene sa markom od rukavica. podereale se jos nisu. Ja kad dole kod vas vidim na ljudima Bognere i slicne marke lijepo mi se koza na jezi. nije bitno jesul falsh ili originali, u 90% slucajeva to izgleda kao kicerica.
Izmenio/la Sapa; 12.11.2009 u 07:41.
Al si ti zapeo za taj volkl :-)Jedino Volkl nisam video. Imaju sve moguce papire i holograme (one koji se gledani u razlicitim uglovima presijavaju i menjaju) o autenticnosti i sto je najgore izgledaju tako da sam zamalo pazario jednog Goldwina i jednu Colombia jaknu.
Volkl lectore ne spada u bog zna kako trendi marke ski-odjece pa se to falsifikatorima i ne isplati da proizvode. Radije se drze marki poput Colmara, the north face isl...koje kod potrosackih masa izaziva psiho-efekat 'ko tele u sharena vrata'.
Pa da, mislim da je bolje sto nisi pao u iskusenje i kupijo kajo bi se poslje. mada jedna jakna ne bitno ko je marke za 30tak evra je odlicna ako nizasta drugo onda za popravljat auto.
heheh, da imas priliku da udjes u vojne baze kfora, sfora itd, vidijo bi da i tamo ima butika u kojima se prodaju laznjaci. Ni Nato ne moze da im dohaka, a ako kazem da rade u talu ispast ce da sam paranoicanPricah sa vlasnikom, trzni centar Minimax odmah pored komande KFOR-a (znam lika) koji mi rece da je sve naravno falsh i kinesko i da definitivno nema performanse i kvalitet koji bi neko od tih branodva
Kad smo vec kod najrazvijenije grane male privrede na Balkanu, za koji sat polazim u "Mekku i Meddinu" za za sve nase svercere iz 80tih godina proslog vijeka. Magicno mjesto zvano Kapali-charsija!!! kako to sjetno zvuci, nike, top ten, la costa, lotto....a sve fake....dobra stara vremena. Sad i oni jadni turci vise nemaju kome da uvale.Ono sto je najinteresantnije rece mi da od 100% musterija, 70% su butikasi iz Srbije i Crne gore od kojih ne moze da postigne da donese dovoljno robe. Kaze da dok kupuju vec planiraju kolike ce trocifrene cene da nalupaju kada robu budu instalirali u svojim buticima. Ostalo su stranci koji kupuju jeftino i ne pitaju je li original ili nije.
Dakle, ne znam sta da vam kazem osim ne kupujte u regionu....
Svakako svracam u Kapali Carsiju, naj ljepsi, a vjerovatno i naj veci shopping mall iz 19tog vjeka. ode ja u offtopic ajte zivjeli.
Nabavljacima marki zelim puno srece i uspjeha![]()
Izmenio/la Sapa; 12.11.2009 u 08:09.
He, he, he druže Sapo.....i tebi dobro jutro...šta češ, starimo....Tek toliko da znaš, ne košta svaki Leki 100 eImaš ih u rasponu od 30-150 e, pa sad kolko imaš-tolko daš....A u pravu si, i meni je smešno kad vidim modele na sunčanju u Descente-u ili Kjusu....al šta češ, valjda im treba za sunčanje...ma isto ti je i sa kolima....svi smo mi malo udareni na neke marke...pa dali si to priznaš ili ne....VW Golf je kod nas nacionalna klasa /i u Jugi je bilo isto-he, he, he zato ja vozim BMW/....drugo je to što jedeš kod kuče kupus i krumpir....
![]()
Mada su te fancy marke nesumnjivo kvalitetne, imam averziju prema "must have" opremi. Ovo sto je Lector napisao samo je dodatni razlog za izbegavanje. Cak mi je vlasnik jedne ugledne prodavnice sportske opreme priznao da je ranije prodavao kineske kopije trenerki, i to vrlo uspesno.
Zato uvek gledam da, kada idem na skijanje u Fra ili Ita, kupim neki komad na popustu...
Inace, sto se tice jakni i pantalona uzeo sam u Fitexu Kappa za 200 evra i to ove modele:
http://www.kappastore.com/UK/taglie.asp?IDMagazzino=&IDReparto=41&IDCategoria=0 001&IDSquadra41=0&Brand=3&Style=0026D&Version=0&Te am=+++&idsd=0052&colore=250&colore_desc=Red
http://www.kappastore.com/UK/taglie....ore_desc=Black
U trenutku kupovine, regularna cena na internetu za taj komplet bila je oko 800 evra.... Meni je to bilo malo sumnjivo i ja lepo pitam ljude u Fitexu u cemu je trik, a oni kazu da su to cene za Srbiju.
I stvarno, skijam u tome vec trecu sezonu i veoma sam zadovoljan.
Cimeru, je l' to ona narandžasta?![]()
Ma kakvi, cimeru...
Naradzasta je cist fake Killy, koju sam kupio u trenucima slabosti, materijalne i one druge. Koristim je samo u ekstremnim uslovima, tipa Brezovica...you know...jer se tamo uopste nije pokazala losom.
Placena je 50 evra na buvljaku i, naravno, dobio sam svu papirologiju. Sto je najludje, Kinezi su se potrudili, pa su okacili i CD (onaj mali) i kad ga stavis u komp, on radi!!![]()
Jel se secas kako su mi se raspale one gace aktivne, kad sam se slomio na Orlovom gnezdu?
btw,
Planiras nesto za ovu sezonu?
Izmenio/la DRAGON; 12.11.2009 u 21:58.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)