A vole i od suma da prave vododerine.
A vole i od suma da prave vododerine.
Prosli vikendh bijagoh na jahorini i malo osmotrih situaciju u vezi famozne price "sestosjedi". E ovako stoji situacija:
Na Poljicama je skinut stari jednosjed i tu bi trebalo da bude setosjed. Put je probijen i kao i prilazi do mjesta za stubove nove zicare. Zao mi je sto niko nije bio gore od radnika da pokusam dobiti malo vise informacija . . . ali zato sam se navece cuo sam mojim bivsim shefom iz GSS-a! Covjek mi je rekao da je konacno rjesen spor i papirlogija sa Italijanima (koji su na kraju ipak dobili posao umijesto planiranih Austrijanaca) i da radovi treba da pocnu u ponedeljak. Po mojoj racunici trebalo bi da su vec u toku . . .. Rekao mi je jos da ce do pocetka sezone biti zavrsena obadva sestosjeda i na Poljicama i na Ogorjelici.
Po onome sto sam vidio na terenu sestosjed na Poljicam bi trebao da polazi malo iznad kafica "STUDIO" preko puta Termagove kolibe i postojeceg dvosjeda.
To bi bilo to,ostaje nam da se nadamo i vjerujemo u bolje sutra![]()
Staze? Prosijecanje novih? Proširenje postojećih?
Na zalost moj Stevo do toga najvjerovatnije nece doci. dok sam planinario malo po Jahorini prosao sam i moj omiljenom (koja se ne uredjuje) "zenski olimpijski spust" . . . Koliko tu ima potencijala za dobru stazu!!! Kakvi su tereni na vrhu i koliko ima prostora za snow park! Izgradnjom snow parka rasteretile bi se samo staze od bordera (jednog od vecih problema na Jahorini). E sta bi neki stranac dao za to . . .
Jedina nova staza koja bi trebala da bude (ali to je moj zakljucak,licni) je staza sa desne strane dvosjeda Poljice. To je staza kojom se inace skijalo ali nije uredjivana. E sad posto su probili put kroz sumu za sestosjed,realno bi bilo da se sad ta staza aktivira jer nemoguce je da izlaz i sestosjeda i dvosjed bude na jednoj stra,odnosno onoj gdje sad pocinje staza Poljice (toliko ludi valjda nisu). Dakle "nova staza bi trebalo da ide pored srusenog vojnog objekta na vrhu,kroz kamenolom i da izlazi na hotel shator,gdje bi se spajala sa postojecom.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)