Strana 12 od 19 PrvaPrva ... 21011121314 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 111 do 120 od 182

Tema: Backcountry (Freeride/TT mix)

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Sapa, koliko me memorija pamćenja (RAM) služi, kod tebe su vezovi na 11 jer je na uređaju za testiranje ustanovljeno da skala nije tačna. Realno su tebi vezovi na manjem broju. Da li se varam?
    Stevo varash se (djelomicno), ti si iz RAMa izvukao neke podatke koji se odnose na jedan drugi produkAt (mada od istog proizvodjaca). "Onda" se radilo o vezu valjda bijase s810 i vez je odma bio eliminisan, a od proizvodjaca sam dobijo novi vez s810 TI, ako se dobro sjecam, moj RAM je katastrofalan pa ne uzmi za zlo ako brojevi nisu potpuno tacni, za pricu to i nije relevantno (btw. taj novi vez sam koristijo sve skupa 2 dana). To sa neispravnim vezom je dakle dogadja od prosle sezone.

Sa novim skijama sam uzeo i nove vezove z12 tj novija verzija onih s912. Zao m sto makar nisam uzeo 14ku ili 16ku pa i od Salke, a naj sretniji bi bijo da sam uzo neki Luk (sa slaninom) ili jednim rossijem.
    Vez je nastiman na aparatu, po onoj nekoj metodi za koju si ti nekad u proslosti ostavljao linak. Dakle nekoliko bitnih faktora odredjuju na kom podijoku treba da stoji vez. Tezina, visina, nivo i jos po nesto....... (sto se nivoa tice imaju tri mogucnosti pocetnik, srednji i expert, kod mene ukucano to (o)srednji i na kraju kod mene ispao 8smi podiok. Ko sto vec ispricah ispado je pri sudaru sa talasicima tvrdog snjega van staze. Ono sto si ti rekao da je moguci razlog; snjeg na pancerici, je mozda 100% tacno, ipak mislim da jedan ljudski vez ne smije da se otvara kod prve jace 'distorzije'.
    Elem vez je ispravan samo je Salomon. Kompjuteraski nastiman na 8icu a rucno to jest shrafcigerom na 11.
    Uopste ne mislim da je to cool, imati visok podijok, ali sam u tom trenutku izmedju dva zla birao manje. Nije rijedak slucaj da se za skijanje van staze vez vise zategne tj digne na veci podijok. Kad vozis puder moze da stoji i na 3, ali kad je tezak snjeg u pitanju onda......prosle godine sam posudjivao skiju na kojoj je vez nastiman na 7, na mokrom snjegu van staze se otvarao u svakom trecem zavoju, a ja nit sam neki previse brz offpistas a nit sam 100 kila tezak.
    Izmenio/la Sapa; 26.03.2008 u 14:19.

SENJOR Member Chikoo avatar
    Datum registracije
    19.03.2008
    Skije / Bord
    Amplid/Burton
    Godina
    52

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    Bicu slobodan da odgovorim u njegovo ime: drug Wlad koristi 'naj obicniju' pancerice. Dakle turne-pancerice, kao sto ih npr. pravi Dynafit, Lowe isl. nisu neophodne, cak sta vise, vecina skijasa koji imaju Duke vezove se prevashodno bave freeridom, a 'shetnja' do padine je usputno nuzno zlo. Klasicne turne pancerice uglavnom imaju nizi flex i nisu toliko pogodne za pravi freeride. Dobru kombinaciju turnih i alpskih cipela proizvodi npr. Endophrine.
    Mogu ti reci da ja nesto i ne naginjem jakom fleksu,vise sam razmisljo o turno pancerici zbog samog pentranja,e sad kako se ponasa pri skijanju...ne znam koliko bih ja to osetio jer ipak kuburim sa snagom,ono odvozam padinu,malo stanem,pogledam kuda dalje pa udri Jovo nanovo...itd
    Jeste da Duke vez spada u kategoriju AT-vezova, ali je ipak prevashodno namjenjen za alpsko-freeride skijanje, mada ima funkciju za hodanje tj turnu namjenu, je sto se funkcijonalnosti tice 'obicni vez'. Vjerovatno i sam znas da su klasicni turni vezovi puno laksi i uglavanom se ne montiraju na skije kao sto je Seth, nego na 'klasicne' turne skije (koje su takodje puno lakse od obicnih alpsikih skija). Laski su za hodanje, ali su istovremeno slabiji za spustanje. skala veza je uglavnom do 12, izezetak je mislim Fritschi koji cini mi se proizvodi neki freeride vez koji ide do 14 ili 16, ali nisam siguran. pogledaj na sajtu.
    Mislim da je taj Duke vez ipak u neku ruku revolucionaran vez jer je uspeo da spoji dobru turno funkciju sa freeraidom, koji ipak trazi solidno naprezanje kako veza tako i skijasa ali mu je cena jos uvek domacinska.Vidio sam i i taj Fritschi vez o kom pricas uzivo. Deluje isto tako kvalittno ko Duke vez,ali nije tako robusan a i cena mu je nekakvih 100 Evrica niza.

O Markeru nemam viskoko misljenje, ali se mozda varam. DIN 14 ne zvuci lose, u svako slucaju ako prvensteveno skijas van staze gledaj da uzmes ljudske vezove.
    A sto se ovog tice nemam ja nista protiv ovog Markera(DIN14)nego ipak bih voleo da zavrsim kombinaciju i kompletiram skiju sa vezom koji ce moci da mi omoguci da odpesacim malo,nista daleko ali ipak dovoljno da uvatim ono sto mi ipak najvise volimo.....svez prshic(domaca rec za powder-pulver)

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Izvinjavam se što kasno odgovaram, dobro je što je drug Sapa odgovorio na vreme .

Da, koristim obične cipele na Duke vezu. Duke vez deluje baš-baš solidno. Npr. kada ubacim u njega cipelu deluje kao da su cipele zabetonirane za skije .

Moj vez je podešen na moju pancericu prilikom montaže veza - neću da se igram sa tim da ne bih morao posle da mislim .

Skin sam poručio i nadam se da stiže za 10-15 dana - pa posle kada prođu sve ove mećave idemo negde u turu .

SENJOR Member Chikoo avatar
    Datum registracije
    19.03.2008
    Skije / Bord
    Amplid/Burton
    Godina
    52

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Izvinjavam se što kasno odgovaram, dobro je što je drug Sapa odgovorio na vreme .
    Ma no frks,skonto sam ja da si ti odjezdio da probas debeljuce,s obzirom koliko je snega palo dole kod Vas.
    Nego, same skije sa vezom su bile relativno povoljne nekakvih 250 Evrica,naravno polovne,ali u perfektnom stanju 4 dana vozene...

Odo sad da vidim slike koje si okacio...

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    50

Podrazumevano

Ne znam gde da se "pohvalim", pošto je oprema onda u ovoj "pod temi".. Juče mi je stigao paket za "turno" skijanje, tj. oprema koja mi je još nedostajala... Nadam se samo da ću uspeti da je testiram ove sezone (od silnog posla ).

Ime: bdskins1.jpg
Pregleda: 233
Veličina: 60,4 KB

Ime: bdskins2.jpg
Pregleda: 232
Veličina: 55,2 KB

Ime: bdskins3.jpg
Pregleda: 226
Veličina: 59,1 KB

Bjelasica mi je u mislima, one Stit & Vragodo padine sa "Tura po Bjelasici"

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    34

Podrazumevano

pa ti si se bas opremio...cestitam, cestitam...i allmighty GPS si nabavio
    ako nije tajna, koliko su izasle trake?
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    50

Podrazumevano

$155, poručio sam direktno sa www.bdel.com sajta.. A GPS, pa da, i za mene ako me uhvati magla/mrak, a koristiće i posle da vidim gde sam bio (GE) + drugima nadam se .

Super Member milos_pg_91 avatar
    Datum registracije
    28.12.2007
    Skije / Bord
    Elan Magfire 8
    Godina
    34

Podrazumevano

Svaka cast wlad, samo naprijed

Member
    Datum registracije
    07.02.2009
    Skije / Bord
    Elan Flow 8.1
    Godina
    41

Podrazumevano

I ja se interesujem za tu kategoriju skija (freeride twintip), citao sam po forumima i odabrao sledece:
    Dynastar Big Trouble
    Dynastar Mythic Rider
    Rossignol Scratch BC
    Atomic Snoop Daddy
    Völkl Karma
    Völkl Gothama
    Völkl Mantra
    Armada ARV
    K2 Public Enemy
    K2 Apache Outlaw
    K2 Seth Vicious
    Fisher Watea 94
    Head Mojo 90
    Line Prophet 90/100.
    Elan Pogo

O svakom modelu ima dovoljno na netu...ali je bolje na nasem)
    Kako i kada cu dobiti priliku da vidim probam...ne znam, tako veliko demo skupove valjda samo Amerikanci imaju.

edit: poruka prebacena u pravu temu (sa mix u freeride)

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    50

Podrazumevano

Kod nas probati tako nešto je veoma retko, može da se naleti na testovima skija koji se organiuju krajem sezone (Elan/Volkl na Kopu, Fischer je bio na Jahorini i sl.). Još teže (čitaj nisam video) iznajmiti.

Što se probanja tiče možeš u toku sezone da propratiš nas sa foruma koji imamo takve skije & probaš iste (govorim barem u svoje ime )....

Pregledaj celu ovu temu, ima dosta interesantnih poruka & predloga.

I za kraj, ima nešto PlanetBike u ponudi sada na:

http://www.planetbike.rs/ (skije, muške, bez veza)

Elan: 777, 888, 999, 666
    Volkl: Bridge, Mantra, Kuro, Wall

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •