ih bre, pa ti kao da nisi doskorasnji student...
Bolje sredjene staze-vise ljudi na stazama
Vise ljudi na stazama-manje ljudi van staza
hehehehahaha![]()
ih bre, pa ti kao da nisi doskorasnji student...
Bolje sredjene staze-vise ljudi na stazama
Vise ljudi na stazama-manje ljudi van staza
hehehehahaha![]()
Izmenio/la Tadija_91; 11.02.2009 u 20:16.
ju, ju![]()
Izvor: Skijališta Srbije
Briga za bezbednost turista
11.02.2009.
Pripadnici jedinice žandarmerije MUP-a Republike Srbije u saradnji sa Turističkom inspekcijom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, redarskom službom JP "Skijališta Srbije" kao i JP Nacionalni park Kopaonik, zajednički su angažovani na očuvanju javnog reda i mira i bezbednosti posetilaca ski centra Kopaonik.
Oni se takođe brinu o sprovođenju propisa koji uređuju sprečavanje upotrebe motornih sanki i zabranu nelegalnog podučavanja skijanju u ski centru kako bi boravak turista učinili što komfornijim i bezbednijim.
---
Eto čemu sve služi naša žandarmerija
Tadija, oćemo da pogazimo taj sneg za vikend?
http://www.weather2umbrella.com/umbr...kan/winter.php
Juče/danas smo skijali na Kopaoniku (i još dva dana ćemo) i stanje je odlično, najviše snega od početka sezone, po ceo dan provejava, nekada manje, nekada više snega. Pada po malo, dovoljno da se vidi sutra da ima novog snega (gube se stari tragovi).
Sneg je odličnog kvaliteta, staze se dobro pripremaju (za one koje to interesuje), sneg van staze kao što sam rekao odličan - pršić pravi tako da je uživanje skijati off-piste.
Dobar deo off-piste terena je razgažen, ali ima još, pogotovo delovi u kojima neminovno završavate posle u skijanju kroz šumu.
Čini mi se da je najdublji sneg kada se krene ispod Duboke 2, ali skroz desni kraj, kada se skija i skakuće, upada se preko kolena u sneg (skoro do pojasa u nekim momentima)...
Vreme isto dobro (za skijaše, ne za sunčanje), tek na kraju skijanja danas je krenula veća magla - ali kada su se žice zatvarale - nadam se da je neće biti sutra. Relativno je hladno, ne prehladno (danas je pokazalo -14c na info tabli), ne duva jak vetar tako da nije problem.
Rade sve žice (osim onih standardnih 3 žica koje nikada ne rade), radi i Krčmar, ali je danas bio u kvaru 15tak minuta su sedeli skijaši...
Kvalitetan izvestaj i nije lepo neiskoristiti trenutno najbolje stanje na kopu zato stizemmmmm.
Evo par slika sa Kopa od juce (slike su sa telefona).
Vreme je bilo solidno. Prilicno hladno (verovatno zato sto sam nosio relativno tanku jaknu), ali sa solidnom kolicinom snega koji je konstantno ali lagano padao, a to je najbitnije! Bilo je oblacno, ali su oblaci bili visoko tako da su zaklanjali sunce a nisu stvarali maglu na stazama.
Sve u svemu, preporuka za odlazak.
![]()
Izgleda extra. Ova predzadnja slika je![]()
SNOWHUNTERS MNE ===> https://www.facebook.com/SnowHunters.me
Danas je bio maglovit dan, dosta magle, pogotovo pri vrhovima (Pančić i sl.) ali je moglo lepo da se iskija. Gvozdac je bio odličan, i on piste i off piste. Ono što je lepo je da danima po ceo dan provejava sneg, tako da kada se ode van staze, već za 2 dana kao da niko nije prošao.. Bilo je vetra i niske temperature, ali nije strašno (hladno
).
Staze lepo sređuju, ali posle nekog vremena progleda led - na stmijim delovima - tako da ima leda, pri kraju dana iskoče hupseri - ali veći deo vremena su staze super.
Danas je bilo odlično za off-piste, kao i svih ovih dana, vozio sam se na Gvozdcu, desni deo (od gore kada se gleda) kroz šumicu - super. Takođe sa Duboke 2, kada se krene onim putićem ka Mašincu - pa se preseče levo ka crvenoj duboci - čitav taj potez je super - ono što je lepo je da 50% terena nije obilaženo juče pa su nestali tragovi - ponovo lepo stanje.
Za pohvalu je i što može da se vidi freeride & freestyle skija, i twintip takođe, jutros na Gvozdcu sam video 3-4 para twintip skija - većinom Volkl, oni srednji modeli. Tako da, raste ta populacija i kod nas
.
da nisi mozda prebacio malo duka u turni mod?
Trenutno je 4 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 4)