Rezultati 1 do 10 od 159

Tema: Ski povrede

Tematski pogled

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Procitao sam ceo thread i vidim da su mnogo njih prepricali svoje "dogodovstine" i jedino je Jeremija imao nesto slicno. Srecom izgleda nisam pocepao ligamente nego samo istegnuti ili napuknuti ali to ce da pokaze magnetna rezonanca.
    Naime napravio sam glupu gresku (nije mi bilo prvi put) a to je da kada skijam ispred cerke i osetim da sam joj pobegao usporim i okrenem se da vidim gde je, e u tom momentu sam imao par padova ali nista strasno kao dosad.
    E sad su verovatno bili u spoju vise faktora i to veca brzina, vestacki sneg (nisam dosad imao iskustva sa vestackim snegom - mislim da brze ide), uzak put pa verovatno se nisam dovoljno zavustavio ili bolje receno smanjio brzinu kada se okrenuo da vidim dali je ona iza mene. U tom momentu gornja skija je propratila pogled i normalno zaokrenula ali mislim i da je nagazila rep donje skije tako da sam ostao raskrecen i normalno svu silu je morao podneti koleno donje skije u ovom slucaj lovo koleno.
    Vez nije otvorio iako nije podesen previse (na 7) ali izgleda da je sila vuce isla prema gore pa verovatno i zato nije otvorio
    Kako i da je, ja ustao i pored momentalog velikog bola, ali posle minute proverim nogu kad ona funkcionise napred-nazad, levo-desno, podnosi tezinu i reko - dobro je, i nastavim skijati do zicare, idem opet gore, skijam jedno pola sata i krenem dole na zicaru ali obilaznom stazom.
    Na pola puta ja opet stanem ali sada skroz za da proverim gde mi je cerka i opet leva noga donja. Prenesem celu tezinu na donju (levu nogu) kada ono koleno mi otkazao i pao je dole uz strahovit bol. Prvo pomislim da nisam izmestio koleno ili sto slicno, ali uspeo posle nekog vremena da stanem na skije i spustim se do zicare gde sam i zatrazio pomoc od gorske sluzbe.
    Inako sam sam sisao sa planine do kuce (oko 70 kilometara) i odo u hitnu sluzbu gde je napravljen rengen snimak i utvrdzeno da nista nije slomljeno. Sutra dan ujutru za Skoplje na ortoped i to je to, kraj sezone, magnetna rezonanca radi tacne dijagnoze i rehabilitacija za sledecu sezonu.
    O dijagnozi cu kasnije pisati, i o procesu rehabilitacije.
    Stvarno glupo
    Izmenio/la trendo; 10.01.2009 u 15:30.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •