ne bih da branim Skijalishta Srbije, ali na njihovom sajtu pishe da radi 12 staza, a na nashem www.skijanje.co.yu. pishe da rade 3 staze???
Administratore?![]()
ne bih da branim Skijalishta Srbije, ali na njihovom sajtu pishe da radi 12 staza, a na nashem www.skijanje.co.yu. pishe da rade 3 staze???
Administratore?![]()
Snowboarding is skateboarding for pussies!
Danas 27.12 u dnevniku su javili da je svečano otvorena sezona i pušten sistem 1faze zašnezavanja u rad.
Naravno ministar skijaš je pustio u rad. Reče on još da će i dalje da ulažu naše pare tamo, ovo je tek početak
Sada će da pršte tri staze, ko što reče novinarka produžavaju sezonu.
Nisam siguran da li smem da verujem ministru, ali on je danas obecao da ce sledece godine sve staze na kopaoniku bite pokrivene sistemom za zasnezivanje. Navodno ce i nova zicara na gvozdcu biti zavrsena do marta.
Ako su planirali zasnezavanje celog kopaonika to znaci da ce morati da izgrade jos minimum dva vestacka jezera.
Upravo sam se vratio sa kopaonika i od pouzdanih ljudi znam da sistem za osnezavanje neradi,a sto nek objasne a ne da lazu ljude,naprimer danas je trebalo pustiti osnezavanje pancica jer se jure kamencici po stazi a nije pusteno.
ma tamo nikad nishta nece funkcionisati kako treba...Panchic ce uvek biti zaledjen i prepun kamenja, kao shto ce dno Duboke zauvek ostati plodno tle za kamenje, korenje i slichno( jbte, po prvi put u zivotu sam video stenu na stazi, ne kamen nego stenu!)
Shteta shto nisam fotkao
Snowboarding is skateboarding for pussies!
pa u cemu je problem sa tim sistemom za vjestacki snijeg
zar je tako tesko razvuci 4 slaufa
ko da prave nuklearni reaktor noktaricom![]()
![]()
![]()
uh sada ugledah ovo vjestacko jezero pa tu ima vode za jedno dvije krace staze![]()
Večeras sam u šetnji video 2 topa da rade - razbijaju - bljuju sneg na sve strane. Jedan je iza Mašinca - prema Pančiću, a drugi na noćnom skijanju... Nisam video koji je tip ovog prvog, drugi je onaj veliki tuče
.
Tako da, izgleda da im radi taj veštački sneg. BTW, snega ima sasvim dovoljno za skijanje na Kopu, na dnu crne duboke i sl. popodne izbije kamenje - prepodne je super...
Iako je sneg po samoj površini pršav, negde je OK, a negde jako težak za off-piste - ide - ali se umori čovek. Iako off-piste nisam naleteo na stenje, sneg je "tanak", treba da padne još jedno >30cm...
Skijao sam na kopaoniku 1 i 2 januar i tad je stanje na stazama bilo solidno. Ono sto me je odusevilo je bilo skijanje offpiste. Bas sam se iskijao (na moje veliko cudjenje) a kamenja van staze u sumama nije bilo, cak ni prvog januara, a drugog ujutro sam plovijo po svjezem sloju pudera; Mogucnosti za skijanje u terenu su me iznenadili u pozitivnom smislu, utiske o freeride skijanju na kopu (i kratak snimak) cu da okacim u "popularnoj rubrici 'freeride, heliski....'
@wlad, izvini sto ti se nisam javijo!!!! tvoj telefon nisam imao (ne pitaj kako)Sa planine sam otisao 3eg ujutro oko 11, tj izvukli smo se nekako iz saobracajnog krkljanca koji je zavladao.
ps
Koji uzas od cjena....bruka.
Izmenio/la Sapa; 05.01.2009 u 22:18.
Trenutno je 3 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 3)