odlicno obavljen posao svaka cast![]()
ja jos nisam postavio svoje imadoh vrlo hekticno ljeto
ali sam zato nabavio svoj prvi digitalni aparat tako da cu
okaciti slike najvjerovatnije cim dodje vrijeme postavljanja
ps
stekane ako postoi kakav pdf vist sablon nek ti nebude mrsko da okacis
da se ne zajebajem sa sestarom i trokutovima![]()
...a ove markerove kocnice stvarno zeznute...evo pre nedelju dana sam probao da ih iskrivim, ali sam uspeo da slomim jedan krak, tako da je sad mogu ili da kupim nove kocnice (laksa varijanta) ili ako ih ne nadjem da trazim neki meksi metal istog precnika pa da savijam...
PS Stevo, svaka cast ovo bas lepo ispalo
PS2 i dobar ti avatar
PS3 jel ti linija sa pance stoji na onoj "tačci" ili si merio onom metodom(duzina sa 2 pa onda tezisna linija sa pance pa onda jos cenat, dva nazad)?PS4 au al sam ja ispao iz "forme", zaboravio neke "strucne" izraze
PS5 sad cu imati malo vise vremena da pisem po forumu, pocela skola
PS6 evo , setio sam se, metoda je BOF, ipak ce sve doci na mesto sa malo podsecanja
PS7nema vise, ovo je zadnji, pozdrav svima !
ja bih pokusao sa nekim meksim metalom ili ako mozes da nabavis siroke kocnice po povoljnijoj cijeni...a ove markerove kocnice stvarno zeznute...evo pre nedelju dana sam probao da ih iskrivim, ali sam uspeo da slomim jedan krak, tako da je sad mogu ili da kupim nove kocnice (laksa varijanta) ili ako ih ne nadjem da trazim neki meksi metal istog precnika pa da savijam...
mislim da nebi trebao biti nikakav problem saviti iste
ma stavio sam u stegu tako da viri samo od one "krivine" sto obuhvata skiju i stavio sam kocnicu u suplju sipku zbog poluge, da mi bude lakse. probao sam da iskrivim i izgledalo je kao da ce da se slomi, a onda sam sledeceg dana shvatio da nemam sta da izgubim...![]()
prosle godine je planetbike imao bas te kocnice za moj vez, cak mislim da su bile i siroke...valjda ih jos imaju u ponudi...prosetacu se do vojvode stjepe kad budu izneli zimski program (jel zna neko kad iznose?)...
verovatno su na svim markerovim vezovima slicne kocnice...
kako sam poceo, izgleda da cu i ja da zavrsim sa lovilicama
PS a mozda da stegnem vez na 14 pa da ne ispada![]()
Nažalost, koristio sam šubler (pomično mjerilo), trokut (trougao) i dobru volju (čelične živce). Imao sam i rupe bušene originalnim šablonom na drugom (u stvari trećem) paru skija, pa sam poredio mjere prije bušenja.
BOF metoda mi se poklopila sa onom crticom sa serijskim brojem skije, tako da sam sredinu pancerica poklopio sa tom crtom.
Evo ergele spremne za sljedeću zimu. Zadržaću samo ova tri para. Ostale prodajem.
Još kad bih imao slobodnih dana na zimu da ih vozim... I dovoljno dubokog snijega za ove "debele"... I dovoljno kondicije da se sa njima borim... Da je babi nešto, ne bi bila baba...
![]()
Ih, kakva su vremena došla... Ne možeš više nikoga ni isprovocirati na ovom forumu.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)