Strana 33 od 108 PrvaPrva ... 2331323334354383 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 321 do 330 od 1073

Tema: Freeride, Heliskiing itd. ...

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

A da vec sam nesto od toga probao. Stavljaju se koze ispod i planina je tvoja tacnije ne treba ti ni zicara ni lift, a kada pristignes-tacnije stigao tamo negde visoko za nadole pomolo se bogu i pustio se nadole.
    Kao sto vidite ziv sam ali ne znam dali i zdrav

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Trendo majstore! Tako treba; Probo si turno-skijanje, time se malo ko na forumu mozze pohvaliti. Gdje si se penjao? Negdje u Sloveniji sa tom opremom sa fotografije koju duzi Slo-army? Skiman ovo garant jos nije vidijo.
    Btw. prilicno kvalitetna oprema to sto vidim na toj slici. I kako je islo na gore? Misim kako je islo navikavanje na hodanje sa kozzama:?

PS
    Super sto se zanimas za skijanjae po pustahijama. Mene tu i tamo smatraju za nastranog zbog te pasije (mozda me ljudi vide u realnoj slici )

Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Dobro si rekao, probao sam i ostao ziv. Inace to nije bilo sa tom opremom.
    Moja je bila za koi promil savremenija i nije bilo u Sloveniju nego u Makedoniju-P.Sapka. A kako je bilo, ha prvo crkne do gore a onda se skotrljas na dole.
    Inace namera mi je da kad dostignem Stekanove godine istovremeno dostignem i Wladove ambicije penjanja i spustanja sa skijama a ako ne onda i bez skija onako za inat

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od trendo Pogledati poruku
    Dobro si rekao, probao sam i ostao ziv. Inace to nije bilo sa tom opremom.
    Moja je bila za koi promil savremenija i nije bilo u Sloveniju nego u Makedoniju-P.Sapka. A kako je bilo, ha prvo crkne do gore a onda se skotrljas na dole.
    Inace namera mi je da kad dostignem Stekanove godine istovremeno dostignem i Wladove ambicije penjanja i spustanja sa skijama a ako ne onda i bez skija onako za inat
    -

Ih. Shara-planina. Ostavljali smo tu neki link, za neku organizaciju koja tamo organizuje freeride-izlete. Ski Yeti? ili tako nesto zaboravih, tu je negde na threadu. Uglavnom organizovano po ugledu na takve ture na zapadu. Snowcat te par dana izvozi na vrhove i sudeci po slikama uslovi za freeride su fantazija. Obezbjedjena je i puna oprema i naravno vodic. Sve izgleda vrlo interesantno jedino im cjena nije makednoska nego evropska nekih 150 evra po danu (ukljucjuci i smjestaj).

Penjacina so kozze, to be mnogo ubavo zvuci, :-) Nemam iskustva sa tim, ali ako je teren i uslovi pogodan cool je i penjanje u pancericama sa skijama na ruksaku. Pogotovo ako je vrh na koji se penje jako strm (a da ne govorimo stjenovit, onda svakako mora da se pentra pjeska), na takvim mjestima se 'polako pjehoke' stigne brze i lakse nego na tournim skijama.
    Kako god, neki dobar osjecaj me uvjek spopadne kad sam daleko od zica i staza punih skijasa.

Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Ne znam za takvu agenciju ali 150 eura pa to nije normalno. Znam da ima tamo neki ratrak (isti takav vidim i na slikama sa Brezovice) i to od ove sezone koi vodi grupe na vrh "Ceripasina" ali po moim shvatanjima i to je skupo (valjda 8eura po covek i to za jednu voznju??). No to je zato sto vec moze da se kaze godinama ne radi zicara do vrha "Ceripasina" a ista prolazi pored ili tacnije iznad karpe koju isto tako zovemo a mozes da je vidis na ovom linku
    http://slike.skijanje.rs/v/popovasapka032008/
    Naravno slike nisam ja stavio ali imam neke slike sa Sapke koje mogu nadopuniti sirinu ili velicinu prostora za freeride posebno kada bi zicara radila.
    Pored karpe prolazi i staza za one koji vise vole uredzene staze ali staza se nije uredzivala ove godine. Donja polovina te staze je ujedno i staza za slalom i veleslalom za FIS takmicenja.
    No za freeride vodic skoro i da ne ti treba, mozda prvi dan dva, a smestaj osim u hotelima koji su skupi a ne pruzaju nista moze se naci u vikendicama koi su odmah iznad hotela .
    Turno skijanje je poseban uzitak za one koi vole planinarenje na skijama a ja znam da ovde dolaze ljude samo za planinarenje (bez skija) cak i u najvecu zimu
    P.S. Ne znam kako postaviti slike da bih poslao neke koje bi pokazale siri ambient planine i ski centra.

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

150 gengi mozda zvuci skupo ali za dan cat skijanja to i nije toliko strasno
    ako teren stima i ako ces da se useres od skijanja
    tu kad se uracuna i vodic pa nije toliko lose naravno uvijek bi bilo bolje jeftinije ali lad se uzme u obzir da ogroman prostor dijeli svega nekoliko skijasa to je odlicno
    jos ako su u cijenu uracunato i rentanje freeride skija
    koliko sam uspio da shvatim oni imaju armada skije...
    sve u svemu i nije toliko lose

Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Jos jedanput, nemam pojma dali postoi takva agencija.
    Ja sam iz Skoplja i nemam nameru da im dam ni kintu za te nivne kobajagi usluge. Kada budem savladao prvo sebe na skijama onda cu savladati i planinu uzdus i popreko (a dao bog golema).
    Armada skije sigurno nemaju. Njih ima samo na jedno mesto i to se ne moze iznajmiti.
    Sve u svemu moze da se prodze mnogo bole za jeftinije.
    Vodic!?!? Ka sto sam rekao mozda i ne treba

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    33

Podrazumevano

ne znam gde si cuo da imaju armada skije...na slici je ks work stinx
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

da razumijem ja to
    cijena jeste masna ali sve zavisi od toga koi servis pruzaju
    dali je ukljucena u cijenu i neka osnovna oprema beacon probe
    i jos kakve sitnice dali je ukljucen i kakav brzinski kurs o lavinama
    sve zavisi potencijalno moze da bude ok ako za te pare skijas nekoliko nezaboravnih dana powder-a
    ako vazi ona deviza koliko para toliko muzike
    ali koliko ja poznajem prostore bivse jugoslavije prije ce biti da se radi
    organizaciji
    eno ti planina tamo idi i skijaj ako ti se skija

Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

ovdje je neko postavio neki link ne znam gdje je tacno
    ali tamo stoi da imaju armada skije
    da je sapa tu on bi to naso za sekundu
    ali pokusacu i ja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •