Rezultati 1 do 10 od 1073

Tema: Freeride, Heliskiing itd. ...

Tematski pogled

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Flexon Pogledati poruku
    ima ljudi koi to rade sa lakocom naizgled ali i ti isti ljudi ce ti reci da su se
    razvalili od samo par voznji
    a uciti voznju u powderu sa obicnim skijama je dobar recept da izgubis samopouzdanje i zamrzis ovaj sport za sva vremena

Sad sam 2 dana skijo iskljucivo puder sa ljudima koji voze cackalice. Evo prizna cu javno, umorijo sam se isto kolko i oni, ako ne i vise. Ljudi imaju kondicije, sportski tipovi. Razlika je jedino u dozivljaju skijanja. Dok oni na cackalicama samo slalomaju u dubokom cjelcu, ja sam mogao da se zaletim, vozim duge zavoje, skacem preko grba, sve i svasta...dok je bilo snage.

Inace godinama sam vozijo offpiste na cackalicama i nisam to nikad zamrzijo, cak sta vise; Upravo su me carveri, neke 1999, naveli da pocnem ozbiljnije skijati offpiste. BIlo mi je to toliko dosadno na stazi, da sam poceo da 'smisao zivota' trazim van staze. Sad kad vozim semi-freeride skiju, mogu samo da kazem razlika je drasticna!! I to ne toliko u shirini kolko u flexu. . Dok je moj cmax10 i slicne skije prosjecao kroz snjeg i tonuo u dubinu, kad god bih ja malo pritisno u zavoju, ovaj moj Foil se fino ugiba, participira sto bi rekli, puno stabilniji osjecaj ma ne moze da se poredi sa obicnom skijom.Mogu samo da pretpostavim koji je osjecaj skijati na Sethu ili Gotami Ja sam definitvno i nepovratno preobracen. Sad nema sanse da bi uzimo da skijam ista u pravcu klasicnih carvera. Moja sjedeca skija ce da bude 90+ ako ni zbog cega onda zbog cinjenice da vec 4ro ljudi sa foruma ima shiru skiju nego ja........e pa necemo tako.
    Ma salim se, sad znam sigurno sta dobijam tom extra shirinom, a znam da ne gubim nista na staz. Onaj rebound koji daje jedna piste-skija, kad se izlazi iz zavoja, cu uvjek rado da mjenjam za extra float u dubokom snjegu.
    Izmenio/la Sapa; 20.04.2008 u 22:19.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •