Strana 29 od 108 PrvaPrva ... 1927282930313979 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 281 do 290 od 1073

Tema: Freeride, Heliskiing itd. ...

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    33

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od jijang Pogledati poruku
    Jel
    Jedno pitanje za sve: vam smor kad idete sami da skijate.znaci zamislite da imate sve uslove,ali nemate ekipu nego ste sami na stazi. Dal vas smori posle nekog vremena?
    ma meni nije smor uopste...sam sa planinom, shvatis kako si mali, posebno ako je neka mecava...sa drustvom je jedino super ako je neko lud za skijanjem kao ja pa se dize u 15 do 8...i ne obraca paznju na upale misica...ono dozivanje mobilnim...cekam te na vrhu/dnu... ni to mi uopste ne prija( ne prija ni kreditu na telefonu takodje)...i jos jedna bitna stvar: da moze da me stigne
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

SENJOR Member Chikoo avatar
    Datum registracije
    19.03.2008
    Skije / Bord
    Amplid/Burton
    Godina
    51

Podrazumevano

Jedno pitanje za sve: Jel vam smor kad idete sami da skijate.znaci zamislite da imate sve uslove,ali nemate ekipu nego ste sami na stazi. Dal vas smori posle nekog vremena?
    Naravno da je SMOR!Ja dodjem kuci i onda izmaltretiram zenu i decu pricajuci o svojim dozivljajima.
    Slusaju oni mene a onda ide pitanje;a kad ces nas da vodis na bazen.I onda ebiga sta ces.Familiju na bazan a ti uvece na forum da se bar malo izjadas nekom ko te razume......

Super Member milos_pg_91 avatar
    Datum registracije
    28.12.2007
    Skije / Bord
    Elan Magfire 8
    Godina
    33

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od TADIJA_91 Pogledati poruku
    ma meni nije smor uopste...sam sa planinom, shvatis kako si mali, posebno ako je neka mecava...sa drustvom je jedino super ako je neko lud za skijanjem kao ja pa se dize u 15 do 8...i ne obraca paznju na upale misica...ono dozivanje mobilnim...cekam te na vrhu/dnu... ni to mi uopste ne prija( ne prija ni kreditu na telefonu takodje)...i jos jedna bitna stvar: da moze da me stigne

Ja se slazem sa Tadijom u potpunosti..

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

i ja se tu slazem sa tadijom nije nikakv problem skijati sam
    sa drustvom vise manje nisam imao srece
    svaki put se zavrsi kao da sam sa grupom trudnica joj meni je hladno
    joj ja sam umoran joj vjetar puse joj noge me bole itt
    nikada vise ne planiram ici sa nekim ko nema svoju vlastitu odgovarajucu opremu to ti je siguran recept za propao dan
    dosta puta sam dao prijateljima svoju ekstra opremu da odemo na skijanje
    i svaki put mi se o glavu razbilo...
    jedino sa kime sam imao srece to je moj stari skijanje od do
    kad sam na skijaskom odmoru imam potrebu za dvije stvari
    skijanje i odmor do ponovnog skijanja (spavanje)

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Ja sad odgledao Steep.Au jebote...
    Znaci toliko sam se smorio. Zasto nisam rodjen negde na planini.Ili bar na okeanu da mogu da surfujem.
    Doug Coombs je skijao u svom dvoristu.pa da sam mogao da skijam u dvoristu ko klinac sad bi bio na vrhu sveta.
    Film je jako dobar.jedan od boljih sportskih dokumentaraca. Pored toga bih preporucio Yamakashi i Riding Giants o parkouru i surfu.
    Sve su to prioriteti u životu, i sada možeš da radiš 8 meseci a onda da skijaš 4 meseca, al' *ebiga, nije skijanje (baš) sve .

Jedno pitanje za sve: Jel vam smor kad idete sami da skijate.znaci zamislite da imate sve uslove,ali nemate ekipu nego ste sami na stazi. Dal vas smori posle nekog vremena?
    Sad cu da vidim ovo sto je Sapa okacio.
    Meni ne, s' obzirom da je dosta žičara sporo, nije loše imati prijatelja dok se voziš do gore (ili mp3 player), ali što neko pomenu, posle moraš da ih čekaš kada se spustaš .

Jos jedno pitanje: Iznajmio sam prave freeride skije prvi put ove godine- Head Monster, ne znam tacno koji model i s obzirom da su bile 10,15cm vise od mojih Magfire-ki imao sam ogroman problem da kontrolisem. Na kraju sam ih vratio i odvezao sve sa Magaretom mnogo bolje. Jednostavno bile su mi prevelike... Sta radim pogresno i dal je toliki problem ako vozis powder bez pravih freeride skija?hvala
    Možda su ti bile predugačke, ili si navikao na (pre)kratke, ili im nisi dao dovoljno vremena da se navikneš na njih

Magare je isto dobar za van staze, freeride lopate pomažu kada je dublji sneg i/ili kada je teži sneg (vlažan, sa pokoricom itd.). U svakom slučaju sa freeride skijom možeš da skijaš ceo dan a da ne umreš . Vozi Magfire, pa kada vidiš da "ne ide dobro" u nekim situacijama a ti rentaj lopatu neku da vidiš ide li bolje . Jedini je problem što lopate nešto i ne viđam u našim rentalima....
    Izmenio/la wlad; 20.04.2008 u 00:12.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Jos jedno pitanje: Iznajmio sam prave freeride skije prvi put ove godine- Head Monster, ne znam tacno koji model i s obzirom da su bile 10,15cm vise od mojih Magfire-ki imao sam ogroman problem da kontrolisem. Na kraju sam ih vratio i odvezao sve sa Magaretom mnogo bolje. Jednostavno bile su mi prevelike... Sta radim pogresno i dal je toliki problem ako vozis powder bez pravih freeride skija?hvala
    Mislim da su bile pre dugacke; 10-15 cm za neku onetip skiju je mnogo. Da je u pitanju twintip skija ne bi bilo strasno, jer su te skije svakako vodljivije od klasicnih.
    Mozda bi takav srazmjer bio optimalan ako fullforce skijas extremniji steep&deep. Ali kontam da si ti skijao u nekom poludubokom snjegu, na nekim normalnim nagibima. Naj bolje bi bilo da jedna offpiste skija bude negdje u tvojoj visini +5 do -5. A sigurno ti ne trebaju freeride skije da bi skijao dubok snjeg. Ima toliko rekreativnih allround modela koji su pogodni za to. Razika je u onome sto su Wlad i Flexon konstatovali. Sa freeride skijom to sve ide lakse. Ne tones ili tones manje. Sa klasicnim skijicama je teze skijati u dubokom cjelcu u dugim zavojima. Ma maheri mogu sve, ali to ide tesko nemoze u stvarno dubokom snjegu, a pogotovo kad je razrovan(u razvrovanom dolaze freeride kvaliteti do izrazaja) Zadnji put vidjeh nekog tipa na Volkl racetiger ili nesto slicno, ide covjek ko zmaj ali samo kratki zavoji. Skijao sam sa drugovima, oni obojca na cackalicama, a vole cjelac mnogo. Dobro skijaju, ali nista osim kratkog zavoja ne ide. Fali stabilnost, float. Moja skija je npr. sasvim oke, ali nista vise od toga i njoj fali koji mm sirine i cm duzine za pravi 'surf osjecaj za feeling'.

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

Sta radim pogresno i dal je toliki problem ako vozis powder bez pravih freeride skija?hvala
    jedina stvar koju si pogresno uradio je to da si odustao prerano
    ocekivao si da se monster ponasa kao megfire i kad se to nije desilo
    razocarao si se i odustao
    a trebalo je jednostavno da prilagodis tehniku jer ipak sve karakteristike
    su drugacije veca duzina predpostavljam tvrdja skija i sira
    samo je trebalo da upotrijebis malo vise snage uz vecu dozu samopouzdanja i bio bi nagradjen kako nisi ni sanjo
    bolja stabilnost pri brzini i u duzim zavoima bolja plovnost
    jednostavno daje osjecaj da je staza ravnija nego sto jeste
    pitas dali je problem voziti powder bez freeride skija ja mislim da jeste
    ima ljudi koi to rade sa lakocom naizgled ali i ti isti ljudi ce ti reci da su se
    razvalili od samo par voznji
    a uciti voznju u powderu sa obicnim skijama je dobar recept da izgubis samopouzdanje i zamrzis ovaj sport za sva vremena
    mislim da je puno lakse skijati freeride skije na uredjenoj stazi nego obratno
    i ja zato preporucujem u svakom slucaju freeride skije za svakoga izmedju
    90 i 100 milimetara uz par modela koje mogu i sa koim milimetrom vise
    i usput su odlicna platforma za zezancije kada se nalazis i na najblazim stazama dok ucis prijatelje da skijaju
    ti mozes uvjek prebaciti u ruckwertz ili stavec ne
    samim tim da utjeras skiju od 25-30 metara radiusa u zavoj od 5 metara
    je avantura za sebe i definitivno poboljsava tehniku skijanja
    ali to je moje misljenje neko uziva u vjezbanju naginjanja i carviranjem
    istih zavoja 5 sati u danu meni je to interesantno kao gledati farbu
    kako se susi
    ali to je moje misljenje i ne znaci da sam u pravu
    svakom njegovo

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Flexon Pogledati poruku
    ima ljudi koi to rade sa lakocom naizgled ali i ti isti ljudi ce ti reci da su se
    razvalili od samo par voznji
    a uciti voznju u powderu sa obicnim skijama je dobar recept da izgubis samopouzdanje i zamrzis ovaj sport za sva vremena

Sad sam 2 dana skijo iskljucivo puder sa ljudima koji voze cackalice. Evo prizna cu javno, umorijo sam se isto kolko i oni, ako ne i vise. Ljudi imaju kondicije, sportski tipovi. Razlika je jedino u dozivljaju skijanja. Dok oni na cackalicama samo slalomaju u dubokom cjelcu, ja sam mogao da se zaletim, vozim duge zavoje, skacem preko grba, sve i svasta...dok je bilo snage.

Inace godinama sam vozijo offpiste na cackalicama i nisam to nikad zamrzijo, cak sta vise; Upravo su me carveri, neke 1999, naveli da pocnem ozbiljnije skijati offpiste. BIlo mi je to toliko dosadno na stazi, da sam poceo da 'smisao zivota' trazim van staze. Sad kad vozim semi-freeride skiju, mogu samo da kazem razlika je drasticna!! I to ne toliko u shirini kolko u flexu. . Dok je moj cmax10 i slicne skije prosjecao kroz snjeg i tonuo u dubinu, kad god bih ja malo pritisno u zavoju, ovaj moj Foil se fino ugiba, participira sto bi rekli, puno stabilniji osjecaj ma ne moze da se poredi sa obicnom skijom.Mogu samo da pretpostavim koji je osjecaj skijati na Sethu ili Gotami Ja sam definitvno i nepovratno preobracen. Sad nema sanse da bi uzimo da skijam ista u pravcu klasicnih carvera. Moja sjedeca skija ce da bude 90+ ako ni zbog cega onda zbog cinjenice da vec 4ro ljudi sa foruma ima shiru skiju nego ja........e pa necemo tako.
    Ma salim se, sad znam sigurno sta dobijam tom extra shirinom, a znam da ne gubim nista na staz. Onaj rebound koji daje jedna piste-skija, kad se izlazi iz zavoja, cu uvjek rado da mjenjam za extra float u dubokom snjegu.
    Izmenio/la Sapa; 20.04.2008 u 21:19.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Lightbulb

Kad baciš Seth u duboki sneg i kako treba - sama te skija vozi, izbaci ona energije u zavoju, ali samo po dubokom .

Nego, sada sam se setio jedne scene na padini pre neku nedelju (Bjelasica), pita me čovek kako skijam po toj padini? Ušao on na istu padinu i ne može da krene, sa uskim skijama se zaglavi i ne mere da ide dole (blaža padina a dubok ne-lagani sneg). Takav specifičan sneg ne možeš "da voziš" bez lopata (osim ako je padina strmenica)..

Senior Member
    Datum registracije
    10.08.2006
    Godina
    39

Podrazumevano

Da,sad mi je malo jasnije. Treba vremena da se totalno adaptiram na drugaciji nacin voznje. Steta samo sto kod nas ne mogu nigde da iznajmim pa da probam. Dobro,sad mi je za nauk.
    Hvala svima.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •