Samo vi šmrčite![]()
Nisam ocekivo od njih dvojce; Narkomani.
Ti druze, osim sto si strasno pametan i sveznajuci skijas,(misli na ovog tzv ski manijaka, skiman) zivis u Sloveniji, gde svako ima po nekoliko pari skija i alat u garazi.
U Srbiji malo ko ima adekvatne skije, jos manje je garaza, a alate imaju samo serviseri i ski treneri. Jedan nesrecnik se prosle godine zestoko isekao na kantnu, ostreci je nekim ostracem iz srednjeg veka, i to bez stege. Ja sam i inace hteo da kazem da na masini treba ostriti skije jer je skija potrosni materijal, a da vidis kako se nesrecnici koji skijaju sedam dana godisnje klizaju i padaju mazuci skije raznim glupostima po Kopaoniku, jasno bi ti bilo zasto sam rekao skijasko umece. Mislis li ti da vecina zna sta je termometar za sneg!? Ja kad kazem da sam skijao u Grckoj ili na Kipru oni kazu da je to nemoguce!? Vidim i da si razgovarao sa serviserima iz svetskog kupa koji su po tebi diletanti.
Izvini ali vas Slovenc, Ales Sopotnik je jedan od najtrazenijih servisera na svetu. Momak je pravi umetnik. Da li mislis da je on bez razloga serviser Anje Pirson, koja svuda prica da on ima zlatne ruke. Prosetaj malo do nekog ski centra gde Slovenacka reprezentacija ima trening, zamoli da te uopste puste da gledas sta rade, i bice ti sve mnogo jasnije.
Žestoko nema šta.....E pa krenimo redom.....Da, živim u Sloveniji..... Pa što? Imam dva para skija (racing modeli) I?? Mogu ti iz prve ruke reči, da kod nas nema svatko par skija, jer je i kod nas to dosta skupo. Ja ih imam, jer stare ostavim za skijanje po kamenju....Šta hočeš reči, da sam bogat što imam garažu i kuču? Ma ajde idi nekde, koji su ti to argumenti....Još jednom, ko voli skijanje i skija više od 20 dana u sezoni, sam počne razmišljat o tome kako bi sam sebi servisirao skije, jer mu se to i isplati i uštedi koji dinar...Iseći se mogu i ja, ako se sve poklopi.....Koji bre argumenti....Ako bi bilo tako, niko ne bi vozio kola, a kamoli motor.......Kad ideš ulicom, može da ti padne cigla na glavu i tebe više nema .......
Da, da ja sam ti onda umjetnik.....idi i pogledaj film i onda pričaj.....ali ne gluposti
......(BTW budi malo ažurniji i nemoj se javljati na kraju sezone)....E sad, gdje i kad sam reko, da su serviseri diletanti??
Ajde pokaži i citiraj.....Da nisu vanzemaljci, to još danas tvrdim, da rade svoj posao kako valja i to je istina......ali su ga naučili, jel ti sad jasnije? Svaki zanat se nauči, iz prakse, pa i ovaj....Ljudi kao što je Sopotnik ima u Sloveniji koliko očeš.......Skoro kod svake nacije u svetskom kupu nađeš nekog Slovenca. To govori samo za sebe.......I niko, upamti, pa ni ja, nije rekao, da su to diletanti. Šetam dragi moj šetam, pitam, molim, da mi neko nešto pokaže, učim.....Malo se raspitaj ko je nekada bio Janez Pleteršek, ko je bio Denis Dolinšek, Stojan Puhalj, Zvone-Žiga Žirovnik.......Ja ne samo da sa njima pričam, čak su mi i našto od svojih tajni rado pokazali.........Jel ti sad poteglo iz petnih žila u glavu ili da još crtam???
Da, da jedava sam sačeko priliku, da sam na ovom forumu i da se mogu praviti pametan........Nadam se da drugi ne misle tako što misliš ti za kojeg bi bilo najbolje, da ostane u nekom stanu i uopšte ne izlazi, jer napolju vrebaju straaaaašne nevolje..........
Izmenio/la skiman; 19.04.2008 u 13:58.
za samoservisiranje nije potreban neki strasan alat
licno volim da sam umjesan u svaki segment ovoga sporta
ovdje je servisiranje skija tako jeftino da zaista nema potrebe
da covjek radi bilo sta sam
ali ja to smatram hobijem i na svojoj opremi sve radim sam
na ljeto kad me uhvati kriza obavezno montiram kakve vezove![]()
moje misljenje je da ljudi pretjeruju sa ostrenjem kantni
kad sam uzeo m999 192 bile su sredne sa ToKo voskom od strane prodavacaIma. A to je miris voska pomiješan sa mirisom zapaljene plastične svjećice za krpanje skija. Pa kad sretneš skijaša koji sam održava skije, po mirisu prepoznaješ da li radi sa ToKo, Swix ili Holmenkol voskovima.
kao da je neko na njih nabacio nevidljivi stit nisam imao razloga da ih taknem cijele sezone iako sam imao potrebu
ali kontam sta god da uradim smo ce da bude gore
ko god da ih je obradio zaista zna svoj posao
u svim uslovima od bljuzgavice do powdera nije bilo apsolutno nikakvih problma
cak sam presao preko par kamenica gdje su mi suze krenule na oci
kad sam osjetio karakteristicnu vibraciju na nozi
jedva da sam se usudio pogledati skiju
ali nista se nije dogodilo![]()
ToKo vosak prva liga![]()
Aleksa, možeš li mi pojasniti koji tekst našeg slovenca te je ponukao da napišeš ovakav tekst? Smatram da je čovjek izuzetno potkovan u onom o čemu piše. Slažem se da nije savršen (npr. fura se na Atomic), ali mi je izuzetno drago što je aktivan na ovom forumu. Slovenci mi generalno nisu previše srcu dragi, posebno od kad su mi odbili dati turističku vizu za Sloveniju, ali ovaj naš slovenac je nešto posebno. Čak se trudi da piše na nama razumljivom jeziku, za razliku od nekh drugih foruma.
Sad će drugovi Sapa i Hehehe da me pitaju da li je ljubav između mene i Skimana ozbiljne prirode.Samo se nadam da je obostrana.
Vidiš, za razliku od tebe ja sam zimi na planini i nemam vremena za dopisivanje sa diletantima. Ja skijam dok si ti za kompjuterom.
Možemo ti napraviti emisiju na spskoj televiziji pa se pravi pametan do mile volje, jer u Sloveniji se ljudi razumeju u skijanje, te tu ne možeš da prosipaš svoje bisere.
Zbogom
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)