Strana 17 od 22 PrvaPrva ... 71516171819 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 161 do 170 od 214

Tema: nivo znanja

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od alpinista Pogledati poruku
    sto se tice twintipa,a . . . ne vjerujem,meni to nekad naleti,cisto da se opustim ,a sem toga nemamo mi terena za takvo nesto.
    Ma kako nema ooo Alpinista? Pa to je skija za skakanje i izmotavanje, jest stvarno. Pa nemoras imati park da bi s uzivanjem mogo da je koristis. Znam da mnogo volesh svoje sadasnje skije, ali ako pretekne neka para....sad bi mogo nabaviti neke fine do 100 evra na ebayu eno svaki dan aukcije, dobre twintipskije modeli od prije koju sezonu idu za po 80 evra, nove naravno. Mislim da kad bi ih jednom probo i skocijo i izveo kerefeku na onom mjestu sto si izletijo van staze i opet se vratijo nazad, mislim da bi se zaljubijo na mjestu. Ti bi presto sve drugo da skijas (aj da se kladimo ). A pazi, imas onu velkacku lopatu, zasucete rukave i napravite skakonicu tamo negdje u onom ljevku izmedju ogorjelice i bivseg Zelje (Olimpik kako li se vec zove) ih.:-)

Speed Only tataratira avatar
    Datum registracije
    23.01.2006
    Skije / Bord
    Čipovane
    Godina
    51

Ski legenda alpinista avatar
    Datum registracije
    24.03.2007
    Skije / Bord
    Volkl Racetiger SL Racing
    Godina
    40

Podrazumevano

Sapa,razimslicu. Ko zna,mozda bas tu skiju i uzmem,posto sam planirao da kupim jos jedne za neuredjene staze. Prvo dok se konsultujem sa svojim savjetnikom i velikim znalcem Stekanom!

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od alpinista Pogledati poruku
    Sapa,razimslicu. Ko zna,mozda bas tu skiju i uzmem,posto sam planirao da kupim jos jedne za neuredjene staze. Prvo dok se konsultujem sa svojim savjetnikom i velikim znalcem Stekanom!
    e dobro odosmo u offtopic al nema veze;
    Ja sam vise mislijo na klasicnu freesytle skiju tzv. za park&pipe, posto kontam da ti prevashodno ostajes na stazi ili u blizini nje. ako bi uzimao neku twintip skiju za teren, onda su one uglavnom nepogdne za manje ili srednje velike skakonice (kontam da ti neces da skaces sa 2 metra visine i vise :-)), a uglavnom slabo prestiraju na stazi, ma nisu one ni zato lose, ali uglavnom nema zeljeni 'rebound' za karvanje. E ako Stekana budes konsultovo......propade ova moja sva prica, Salim se. Pa i njega proganjam da jednom jedne proba iz zezancije Reci ce ti on vec sta se nudi, a ima toga sad bas dosta do 100 evra.

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

svaka freeride skija pa i do jedno 105 sirinom struka
    je pogodna za sve uslove na stazi ili mimo staze
    preko toga prelazi vec u specificno dubokosnijezni reon
    ja mislim da je oko 100 pod nogom i izmedju 180 i 190 duzine
    perfektna kombinacija za bilo koga ovdje na forumu

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Eto ja sam te poslušao , 98mm / 189cm

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

i nikad se neces pokajati i vjeruj mi da ce to biti najuze koje ces da uzmes
    jos ako ti se skoro pruzi prilika da ih provuces kroz kakav snijeg do koljena
    a mozda si vec i stekao prve utiske pa ako je tako pricaj

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Još nisam upao u (pravi) dubok sneg.. Nadam se da ću ga se dočepati još ove sezone

Do sada sam samo ona 3 dana na Kopu pre 2-3 nedelje i oduševljen sam skijama... Još malo pudera da se oseti
    Izmenio/la wlad; 20.03.2008 u 20:50.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Flexon Pogledati poruku
    svaka freeride skija pa i do jedno 105 sirinom struka
    je pogodna za sve uslove na stazi ili mimo staze
    preko toga prelazi vec u specificno dubokosnijezni reon
    ja mislim da je oko 100 pod nogom i izmedju 180 i 190 duzine
    perfektna kombinacija za bilo koga ovdje na forumu
    Evo ranom zorom me natjera da pisem...:(
    Zao mi sto odosmo u offtopic, a ja sam prvi poceo.
    Flex ne slazem se, nikako. br1 ne slazem se uopse da su freeride skije za sve uslove na stazi. Jesu mozda meni i tebi, ali nekome ko se navikao i navadijo na klasicne carve i race skije i hoce uz mali 'imput' da dobije velkacki 'output', to nije sigurno pogodna za stazu. Pitaj sve ove sto su neki dan probali Vatea 94 ili 101....ovi klasicni carveri nisu bili odusveljeni.

br2. ti sad prosirijo temu na freeride skije u opste, a po meni su za Alpija prije svegba FS skijice. BC dolazi tek na drugo mjesto i to neki modeli koji su se dokazali da i nisu klasicni BC, malo siri i malo laksi za trikove.
    Gledajuci na filmicima Alpijevu konstituciju (mrsav ko grana, klasicni zhilo ) i stil skijanja (skija ko da mu gori pod nogama, skace ko kengurko itd itd, tacno vidis da decko voli da se igra na skijicama, tj da sebe rado izbacuje iz ravnoteze), : odma su mi na pamet pale neke klasicne FS skije. Vec sam imo sliku pred ocima:
    Alpinista covjek koji zahvaljujuci koristenju ski-inovacija postaje prvi skijas na Jahorini koji ne skace samo 'straight airs' nego i spins, flips...prvi na Jahorini switch vozac i prvi koji skace 540,720. :-))
    Ko sto rekoh, decko je, bar se meni tako cini, vise tu na i pored staze, ne vidim ga da nabavlja skije da bi snjima pravijo ozbiljne terenske poduhvate.........zato kontam 'klasicna freestyle skija' je ko stvorena za njega.
    Nesto od oko 80 u struku, da bi stvarno mogao da se koristi za trikove i manje skokove. To sve uglavnom nije izvodljivo sa 'klasicnim BC skijama' (ne racunam na poneki izuzetak).
    I ako bude imo srece, pa potrefi neku park&ride skijicu nesto ko Foil, PE eto perfektne kombinacije. Slazem se da BC skija kao Seth moze svuda dobro da se vozi, tj moze da se koristi i na pisti, ali to uopste nije skija za trikove i male skokove, meschchini to nije uopste skija za onakvu jednu chigricu od skijasa, nego za malo korpulentnije tipove. btw. nemam pojma kolki je Alpi, al se cini omanji na filmu (mozda se malo zguri kad skija :-) ), koji ce njemu skija izmedju 180 i 190 ????? Neka u njegovoj visini ili do 10 cm krace, to je to sto njemu treba za igranje na stazi.
    E sad ONTOPIC. Flexone nemo slucajno da repliciras, pokvarismo temu
    Izmenio/la Sapa; 21.03.2008 u 07:18.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

Rođače, imaš ga pravo. Htjedoh reći, u pravu si.

Ja nisam snijeg dublji od 30 cm vidio godinama.
    Izmenio/la stekan; 21.03.2008 u 08:49.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •