Strana 9 od 22 PrvaPrva ... 789101119 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 81 do 90 od 214

Tema: nivo znanja

Speed Only tataratira avatar
    Datum registracije
    23.01.2006
    Skije / Bord
    Čipovane
    Godina
    51

Podrazumevano

bježi ba Sapa, nisam skimenu ni govorio da je on primjer instruktorskog skijanjam ne znam odakle ti ta ideja!!? (ne radi znanja nego radi stila i brzine) Deki je primjer takvog skijanja, ko iz kataloga

drugo, skijati slalom sa 82 cm pod nogom i 17 r nije isto kao sa slalomskom r11

karvanje jeste skijanje, samo je najlakše za savladati
    pogledaj moj video, u 6 sekundi 12 promjena pravca (6-12 sec)
    jel misliš da se skija samo "pritisne"? 176 cm r 17
    ne pritišće se nego "baca" u željenom pravcu

http://www.youtube.com/watch?v=9idhU-AEXXY

sa slalomskom skijom sve je to agresivnije i ljepše za oko
    bez silovanja radijusa, ali ja ne volim slalomske skije a ni
    slalom, dosadan je

znači za moj pojam skijanja, brzina/prohodnost/doskok i to na svim skijama isti nivo znanja

tome ja težim kao skijaš, a to sigurno jesam ;o

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

I još nešto: skijaška ličnost mora pristojno izgledati i između štapova na veleslalomskoj stazi, i na padini od 56 stepeni znati odvoziti po dveh robnikih (da mu se vidi trag iza, a ne neko abručanje) ......to je za mene divota i znanje......za nekoga drugoga to mu ne znači ništa............Ali uvijek ču rado pogledat nakoga, koji kod velike brzine na ultra zaj.....nom terenu vlada carving tehnikom, kod male brzine zna skoro svatko....... Skiman

Više o tome, na šta sam mislio http://www.nakanto.si/nakanto,,ogled.htm

Nekoliko slika (to je za mene pojam):
    Priložene slike Priložene slike      

Ski Magare Top avatar
    Datum registracije
    18.11.2005
    Godina
    47

Podrazumevano

E posto su ovde svi skoro experti, da i ja sebe ocijenim. Moj nivo znanja je skromnih 2

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Top Pogledati poruku
    E posto su ovde svi skoro experti, da i ja sebe ocijenim. Moj nivo znanja je skromnih 2
    Batali se ocena................uživaj u skijanju.............

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

[QUOTE=tataratira;28439]
    bježi ba Sapa, nisam skimenu ni govorio da je on primjer instruktorskog skijanjam ne znam odakle ti ta ideja!!? (ne radi znanja nego radi stila i brzine) Deki je primjer takvog skijanja, ko iz kataloga
    E ba pa ti si poceo pricat o instruktorskom stilu nisam ja. Naj jace je ipak kad imas instruktorski stil i razbijas i sa brzinom i sa kontrolom pa jel.

drugo, skijati slalom sa 82 cm pod nogom i 17 r nije isto kao sa slalomskom r11. karvanje jeste skijanje, samo je najlakše za savladati
    pogledaj moj video, u 6 sekundi 12 promjena pravca (6-12 sec)
    jel misliš da se skija samo "pritisne"? 176 cm r 17
    ne pritišće se nego "baca" u željenom pravcu
    Jel ovo bResplatna teorijska obuka ili sta li
    Pa budimo realni mi smo klasicni rekreativci na ovom fourmu; Oni sto su stvarno zajebani nemaju vremena da ovdje vise, oni skijaju.
    Dojde mi prosto: da se turim na moje 182cm 87mm r21 skije (hehehe, evo dosli smo i na temu ko ima duzi) , odvezem te nesretne kratke zavoje, i to snimim, cisto da ti pokazem da smo mi svi tu nedje solidni rekreativci nista manje, ali i nista vise. 12 promjena pravaca u 12 sekundi.... ...so fuckn what, el to nesto specijalno???

Ne mogu da otvorim taj filmic sad sam na poslu, ali ako je to onaj sa kratkim zavojima, koji si vec ostavljao, onda to I nije karving nego metenje. Sa tim skijama te sirine I radijusa I nemeres ljudski da karvas kratke zavoje, nego metesh. A meni licno je metenje zakon. Ako bog da sljedeca skijca ce biti jos shira i punackija; e to je tek merak utjerat u kratak zavoj. to se ne vozi drugcije nego otkliznom tehnikom, sto bi Svabe rekle rutsch.
    Niko nije reko da je karving pogresan, ali je samo jedna od tehnika. Skijanje je kombinacija svega i svacega, prilagodjavanja tehnike uslovima.

sa slalomskom skijom sve je to agresivnije i ljepše za oko
    bez silovanja radijusa, ali ja ne volim slalomske skije a ni
    slalom, dosadan je
    Nikad nista drugo nisam ni tvrdijo. Slalom je i meni dosadan. Amen.

znači za moj pojam skijanja, brzina/prohodnost/doskok i to na svim skijama isti nivo znanja

tome ja težim kao skijaš, a to sigurno jesam
    Pa dobro. Ja znam da sam daleko, daleko od kompletnog skijasa, ali to nije ni bitno. Sto rece neki pametan: Biti 100% skijas; to nije cilj nego stremljenje. A draz je u stremljenju ka cilju. Znam dje sam i sta sam; 'pravi/odlican' skijas; to nikad necu biti, ali nalozeni rekreativac koji tezi da otkrije tajne, e to sam vec sad.

I još nešto: skijaška ličnost mora pristojno izgledati i između štapova na veleslalomskoj stazi, i na padini od 56 stepeni znati odvoziti po dveh robnikih (da mu se vidi trag iza, a ne neko abručanje) ......to je za mene divota i znanje......za nekoga drugoga to mu ne znači ništa............Ali uvijek ču rado pogledat nakoga, koji kod velike brzine na ultra zaj.....nom terenu vlada carving tehnikom, kod male brzine zna skoro svatko....... Skiman
    Skimane. Ma ti jesi narcis, ali mi pokusavamo da te pratimo u stopu. Ti si covjek stara garda. Kad ja budem 45 nadam se da cu i dalje sa skijam sa toliko energije ko sto je ti imas. Ti si pasijonirani ‘carve-racer’ i tu nema nista pogresno ne sumnjam da bi ti i na drugim skijama i na drugim terenima bio dobar skijas. Pa ti si znao da skijas kad karve skija nije bilo, a i reko si da ste redovno picili offpiste po selima oko Pohorja, dakle tebe ne racunam u "levate".
    Biti kompletna skijaska licnost,ehm, Nisam zelijo da dovedem u sumnju tvoju skijasku licnost. Ove slike sto si ostavijo, pa to su sve skijaske velicine, o njima nije vrijedno diskutovati. Ljudi znaju da skijaju, da li karvaju ili voze spust ili freeride, sve oni to mogu. Samo ja se lozim na druge skijske licnosti, ljude koji su klasicni allround skijsi (I nas stazi a ali pogotovo van nje). A kontam da je taj Semi, Sami ili kako se vec zove, mnogo zayeba, na kom god terenu da vozi.

Licno bih volijo da moja cerka, kad jos malo poraste, skija u nekom klubu, ne da postane alpine takmicar (boze sacuva), nego da kroz voznju kroz kapije nauci da se koncentrise I da precizno vozi na velikim brzinama. Kad prodjes ko djete tu takmicarsku obuku, onda je sve drugo poslje lako da se nauci. Tataratira kaze brzina I preciznost, e pa bolje skole od te znam da nema. Sto se tate tice, kad malo nauci, naj vise bi volijo da postane freestyle-queen
    Izmenio/la Sapa; 12.03.2008 u 12:28.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

A jel' dovoljno to što ja teoretski znam šta je to dobra skijaška tehnika?

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku

Vise nego dovoljno.

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

[quote=Sapa;28446]
    Citirati Originalno postavljeno od tataratira Pogledati poruku

E ba pa ti si poceo pricat o instruktorskom stilu nisam ja. Naj jace je ipak kad imas instruktorski stil i razbijas i sa brzinom i sa kontrolom pa jel.

Jel ovo bResplatna teorijska obuka ili sta li
    Pa budimo realni mi smo klasicni rekreativci na ovom fourmu; Oni sto su stvarno zajebani nemaju vremena da ovdje vise, oni skijaju.
    Dojde mi prosto: da se turim na moje 182cm 87mm r21 skije (hehehe, evo dosli smo i na temu ko ima duzi) , odvezem te nesretne kratke zavoje, i to snimim, cisto da ti pokazem da smo mi svi tu nedje solidni rekreativci nista manje, ali i nista vise. 12 promjena pravaca u 12 sekundi.... ...so fuckn what, el to nesto specijalno???

Ne mogu da otvorim taj filmic sad sam na poslu, ali ako je to onaj sa kratkim zavojima, koji si vec ostavljao, onda to I nije karving nego metenje. Sa tim skijama te sirine I radijusa I nemeres ljudski da karvas kratke zavoje, nego metesh. A meni licno je metenje zakon. Ako bog da sljedeca skijca ce biti jos shira i punackija; e to je tek merak utjerat u kratak zavoj. to se ne vozi drugcije nego otkliznom tehnikom, sto bi Svabe rekle rutsch.
    Niko nije reko da je karving pogresan, ali je samo jedna od tehnika. Skijanje je kombinacija svega i svacega, prilagodjavanja tehnike uslovima.

Nikad nista drugo nisam ni tvrdijo. Slalom je i meni dosadan. Amen.

Pa dobro. Ja znam da sam daleko, daleko od kompletnog skijasa, ali to nije ni bitno. Sto rece neki pametan: Biti 100% skijas; to nije cilj nego stremljenje. A draz je u stremljenju ka cilju. Znam dje sam i sta sam; 'pravi/odlican' skijas; to nikad necu biti, ali nalozeni rekreativac koji tezi da otkrije tajne, e to sam vec sad.

Skimane. Ma ti jesi narcis, ali mi pokusavamo da te pratimo u stopu. Ti si covjek stara garda. Kad ja budem 45 nadam se da cu i dalje sa skijam sa toliko energije ko sto je ti imas. Ti si pasijonirani ‘carve-racer’ i tu nema nista pogresno ne sumnjam da bi ti i na drugim skijama i na drugim terenima bio dobar skijas. Pa ti si znao da skijas kad karve skija nije bilo, a i reko si da ste redovno picili offpiste po selima oko Pohorja, dakle tebe ne racunam u "levate".
    Biti kompletna skijaska licnost,ehm, Nisam zelijo da dovedem u sumnju tvoju skijasku licnost. Ove slike sto si ostavijo, pa to su sve skijaske velicine, o njima nije vrijedno diskutovati. Ljudi znaju da skijaju, da li karvaju ili voze spust ili freeride, sve oni to mogu. Samo ja se lozim na druge skijske licnosti, ljude koji su klasicni allround skijsi (I nas stazi a ali pogotovo van nje). A kontam da je taj Semi, Sami ili kako se vec zove, mnogo zayeba, na kom god terenu da vozi.

Licno bih volijo da moja cerka, kad jos malo poraste, skija u nekom klubu, ne da postane alpine takmicar (boze sacuva), nego da kroz voznju kroz kapije nauci da se koncentrise I da precizno vozi na velikim brzinama. Kad prodjes ko djete tu takmicarsku obuku, onda je sve drugo poslje lako da se nauci. Tataratira kaze brzina I preciznost, e pa bolje skole od te znam da nema. Sto se tate tice, kad malo nauci, naj vise bi volijo da postane freestyle-queen
    Sapo dužan si mi pivo........ipak ja nisam starkelija od 45, nego omladinac, koji će u maju dopunit 42 ...........E Sapo to su bile zime kojih više nema na Pohorju......Pa svako neka se loži na svoje idole.....ja na Murovca ti na nekog freestylera......EEEE, sad se setih....baš imam neku staru fotografiju iz mojih mladih ski dana, kada smo sanjali, da budemo svetski prvaci u Hot-dogu, balletu i vožnji po grbinama.........Samo je moram skenirat i ovdje okačit, da svi vide Skimana-freestylera.....

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Stekane nije.......daj filmić, pa da je vidimo.......Baš je postalo zanimljivo......

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

[QUOTE=skiman;28449][quote=Sapa;28446]

Sapo dužan si mi pivo........ipak ja nisam starkelija od 45, nego omladinac, koji će u maju dopunit 42
    E onda nista. razlika je samo neke 4 godine. Dakle teorija o 45+ i pasiji i energiji ne pije vode, pita cu te za 3 godine, kako ledja, koljena, vid.....

...........E Sapo to su bile zime kojih više nema na Pohorju......Pa svako neka se loži na svoje idole.....ja na Murovca ti na nekog freestylera......EEEE, sad se setih....baš imam neku staru fotografiju iz mojih mladih ski dana, kada smo sanjali, da budemo svetski prvaci u Hot-dogu, balletu i vožnji po grbinama.........Samo je moram skenirat i ovdje okačit, da svi vide Skimana-freestylera..
    Halo ba, skiman!!!! Daj to. Pogusi nas ovdje s ovim karve-fotografijama...boring. Daj te nostalgicne slike, molim te, to je originalno, to su bile prave freestyle legende

PS
    Pa sta di bi da prekines tu tendenciju freestyle skijanja??? pa nikda nije kasno da nastavis :-)))
    Izmenio/la Sapa; 12.03.2008 u 12:44.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •