Hehe, Patak, Patak, ovo mi zvuci bas, bas nekako ko omalovazavanje svega sto sam gore napisao. Ako nije tako onda izvini; pogresno sam protumacijo.
Vidis ja sam prvi dan posto sam se vratijo sa skijanja sjeo i napisao svoju pricu; toliko je sve jos bilo intenzivno da nisam mogao cekati ni minuta, da sam cekao vjerovatno ova prica nebi ispala ovako kako je ispala.
Pretpostavljam da ti vrlo dobro znas da emociju i iskustvo koje si dozivijo niko nemoze da opise bolje od tebe samog..
Ja volem da loopim sa offtopicom, ali ne volim nikoga bez razloga da nazovem ‘stiho-klepcom’.
Za mene je ovo iskustvo bilo toliko posebno da je po meni zavrijedilo da ga podijelim sa forumom. Sto se nikome od vas nije dalo da srocite text o vasim utiscima iz 3 Doline, tu ti vec ne mogu pomoci. Ja nisam texto-pisac, stiho-klepac, nego pisem o svojim dozivljajima.
Ono, volo bih mozda da to bude malo vise u postmodernom stilu nego sto jeste, ali mi zato fali talenta.
Iskreno zelim da ponovo skijam sa ovog gore opisanog brijega, a ko zna sta ce vrijeme da donese. Neke stvari su neponovljive. A ono sto sam i kako sam dozivijo je za mene bilo intenzivno do koske.
Srecom pa nam ‘se dize’ na razlicite stvari. Kategorije skija na koje se ti lozis mene ostavljaju ravnodusnim, (vjerovatno je i obrnuto slucaj), ja nemam sta da dodam i oduzmem o kvalitetu zica i pista u nekom ogromnom ski-centru , ali zato do besvjesti mogu bacati na ljepotu ne uredjenih terena, netaknutog snjega u svim formama, uspjelim spustovima kroz debele borove sume u zadnjoj nedodjiji alpskih predjela. Svako ima svoj trip jeR?
Ko sto vec Arsi replicirah: da sam prije 5 godina bio clan ovog foruma, napiso bih ‘3 Doline’ texta o 3 Vallee. Ja sam tad malo je reci bio pod utiskom tolikih km zicama spojenih staza.
Zadnjih godina evoluirao (ono ko Magarad), pa mi uzivanje pretstavlja skijanje u manjim, manje poznatim, manje posjecenim krajevima i sretan sam svakim novim koji otkrijem. Volim odskijat 1 km uzbudljivog terena kod sela zvanog Ste Foy nego napravit 100 utabanih kilometara u 3 Doline.
Svako svoj ceif, nit sam bolji, a nit sam zayebaniji samo volem neke druge stvari.
Da ponovim; nije bitno cim se zanimas, nego je bitna emocija koja se iz/od tog zanimanja radja. Nije bitno dal’ tu emociju umijes da prepricas, bitno je da je ti licno dozivljavas.
Ako smijem da dam savjet:
Sjedi, sam napisi, svojim rijecima; kako god da je, tvoje je;
Sve je bolje nego da prepishes od kolege, tako nikad neces ispraviti keca iz knjizevnosti.![]()