uh u jednom filmu warena millera
ima jedan dio u iranu sa MI-8
mislim da je pjesaka bolja opcija![]()
uh u jednom filmu warena millera
ima jedan dio u iranu sa MI-8
mislim da je pjesaka bolja opcija![]()
Ma dobro, to ja podvuko vise ko kuriozitet naravno kad onoj ekipi platis 2000 evra, da ce da ti opale taj pecat u soshku.
Wlade druze, znam da ce te lako za VIZU, no valja zivu glavu izvuc sa tog Elbrusa![]()
![]()
![]()
150-tak glecera, extremni nagib terena i metri snjega. i poneki radnik GSS koji pogovori po engleski, hehehe. Frka, panika, a ono se javlja automaticeskaja centrala, mi trenutno na pauziili cto? lavina? izvinite ja ne pogovorim po engleski...pip, pip, pip...
![]()
, koliko sam shvatio, vlasnik i organizatori ovoj Yetija su Jevropljani, pa tako da se pridržavaju i jevropski standarda za sigurnost
, ne znam da li si čitao na ovom sajtu Yetija? Svaki član nosi lopati, sondu i tragač, sa svakom ekipom ide 2 vodiča, jedan ide i prvo proba teren, drugi vodič ide zajedno sa grupom na spust... Čak u paketu dobiješ i freeride daske - pa ne moraš da ih vugliš
.
Eto, ko ima 2000+ ćića i vremena, nije loše![]()
(ovo sve pričam za olimpijski Soči - ta tura je jeftina)
Eto koincidencije, u nekom drugom topicu spomenuh svo ovo cudo od teknike koje ti treba za ozbiljnije offpiste skijanje.....
oke, dakle ovo se sve odnoslio na Soci (jel to kod Kumrovca) a ne na strasni i prestrasni Elbrus...nista onda, haj te ljoodi kad je sve tako regularno organizovano, to je druga prica, a 2000 iljade ne zvuci previse za takvo jedno iskustvo.
![]()
jel to dolara ili evra????? ako je dolara onda je bas jeftino. a kolko 'dropova' za tih 7 dana????
dolari su upitanju, tako da je OK.
Ima neki minimum dropova, pise, sad me mrzi da citam...
Da, USD, ali kad se doda put od tebe do Moskve (čak mislim da ni Moskva-Soči nije uključeno) i 20 litara votke sa Rusima - izađeš na bar 2000+ EUR.
http://www.yak-yeti.com/uk/page.php?...ol1=65&col2=41
Je kombinacija sa krasnom poljanom (Sočijem), standardna tura:
Znači 6 dana heli-skiinga (pon-sub), ima neka kvota koliko je vertikalnog drop-a uključeno u cenu (minimum), koliko je normalno, ako (zbog vremena) ode ispod minimuma vraćaju ti neku lovu i sl. (a skijaš na žicamaStandard week:
Sunday: flight from Europe to Moscow, followed by an evening flight from Moscow to Sochi. Reception at Sochi airport and departure for our base at Krasnaya Poliana (45 km).
Monday morning: presentation of the week, and theoretical instruction on heliskiing and helicopter safety and procedures.
From the end of the morning on Monday through Saturday: Heliskiing
Sunday morning: return flights to Moscow and then Europe.).
Valjda je najveći vertikalni pad tamo 2500m (3200-700m), u svakom slučaju verujem da bi se (mi) zaljubljenici off-piste skijanja us*ali od skijanja![]()
Ako imas ORIGINAL vaucer (fax won't do) ruske turisticke agencije ne treba ti viza sa ex-Yu pasosem. Ja provjerio![]()
nije to mnogo. u poredjenju sa drugim evropskim aranzmanima. Nek te izadje 2000e sve ukupno, pa je opet OK.
Puknes za 7 dana na Kopu ako si smesten u konacima blizu 1000e(u ful sezoni,ako se bahanalises)...Da ne pricam o smestaju u Grandu, kontam da bi potrosio blizu 2000e
Da nastavimo o avlaungu i ostalim materijalima na ovom "freeride topicu".
Evo kako izgleda avalung i kako se nosi:
http://bergshop.com/9,957044d3-59a5-...31cff050a2.vcs
cijena u ovom bergshopu je 130, a kod sport-konrada se za € 170 prodaje verzija ugradjena u ruksak:
http://www.sport-conrad.com/ArtikelD...ummer=79006201
A da je sprava revolucionarna u svjetu offpist skijanja , svjedoci i clanak renomiranog freeride sajta, telemarktips.com. Navodeci iskustva i statistike vezane za nesrece sa lavinama, autor zakljucuje text konstatacijom; da on licno nikad vise nece krociti van piste bez ove cjevcice za disanje (btw. imo sam isti taj osjecaj poslje citanja onih nekoliko "anekdonta" sa lavina):
http://www.telemarktips.com/TeleNews42.html
Izmenio/la Sapa; 15.09.2007 u 22:57.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)