Strana 10 od 108 PrvaPrva ... 891011122060 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 91 do 100 od 1073

Tema: Freeride, Heliskiing itd. ...

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano Zelja jacha od hendikepa

Ne znam kako, ali mi svakodnevno uspjeva da se nerviram se oko "jako bitnih" zivotnih pitanja, a istovremeno zaboravljam koliko sam srecan jer imam occi, ruke, noge.... A sta da imam neki hendikep? Kako bi izgledao moj zhivot tada? Dal bi moja zelja za skijanjem bila jaca od mog fizickog nedostatka...? mmm, pitam se.

Pogeldajte ovog freeridera, teskog invalida, cova osvaja padine i bez rada nogu. Pasija je pobijedila hendikep:

http://www.natives.co.uk/do/ecco.py/...istitemid=3217

Ovaj film je pobjedijo na Red Bullovom konkursu za najbolji hike&ride video-materijal.
    Izmenio/la Sapa; 23.08.2007 u 22:37.

Senior Member
    Datum registracije
    10.08.2006
    Godina
    39

Podrazumevano

nece da mi otvori ovaj video sapa.
    btw
    Ja sam pre par godina u Austriji video nekog matorog tipa koji nema jednu nogu i skija. Lik je ubijao kako skija...
    cesto se setim njega kada razmisljam o tome sta ljudska volja moze da ostvari.

Podrazumevano

eee,da..i ja sam video nekog lika kako sparta po stazama(isto je imao samo jednu nogu)al....ja sam ga video pre 4-5god..kad sam bio u davosu..

Senior Member boki04 avatar
    Datum registracije
    22.11.2005
    Skije / Bord
    Nordica Hot Rod Nitrous Ca 78
    Godina
    44

Podrazumevano

dobra fora sa ovim delovima od lutke

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Podrazumevano

@jijang: za heliskiing

http://www.powdermag.com/russia_111704/

Koliko vidim ovi Yak&Yeti su za te stvari:

http://www.yak-yeti.com/uk/page.php?...ol1=65&col2=41

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

jeli mene oci varaju ili se ovo koristi
    MI-8
    pa ako se ne srusi u tih 7 dana odmora
    ima da oduva planinu

Senior Member
    Datum registracije
    10.08.2006
    Godina
    39

Podrazumevano

pa sta ja znam, jeste skupo, ali opet imas i prevoz i smestaj u moskvi i u planini...
    I dodaj jos jedno 300e do moskve minimum, ispadne 2000 evra.
    cek,cek, sad sam video da su dolari u pitanju...

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Flexon Pogledati poruku
    jeli mene oci varaju ili se ovo koristi
    MI-8
    pa ako se ne srusi u tih 7 dana odmora
    ima da oduva planinu
    , mislim da je to OK, što se bezbednosti tiče. Ovi iz PowderMaga su išli tim "aranžmanom" i zadovoljni su ..

Čini mi se da je to najniža cena a da su zadovoljni ljudi (ima mnogo pljuvanja na heliskiing u zapadnoj jevropi po poznatim ski centrima, gde platiš po vožnji, da te izbace ne neke bezveze predele - bolje im je skijanje pored žičare ).

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    , mislim da je to OK, što se bezbednosti tiče. Ovi iz PowderMaga su išli tim "aranžmanom" i zadovoljni su ..
    Ma nema brinete evo tu sve pise sta i kako, ako zagusti na nekom od 150 glecera na Elbrusu. Dakle samo se uhvatis mobilnog ili jos bolje iznajmis radijo (a dodje mu i jefinije) i vec ce neka pripita jedinica gorske sluzbe da zaluta i da vas spase.... :

There are two rescue posts in the Elbrus Region: at Terskol (tel. 86638-71489) and at Shkhelda Alpine Camp. It is possible to hire a radio here for contact with the rescue service. The cost is about $5 per radio, per day. It is necessary to have personal insurance when climbing in the area.
    The head office of the rescue service is in Nalchik: Tel: 86622 93-244 / 93-284. Individual climbers are recommended to report to the nearest rescue centre. The staff are generally helpful and give good advice, some speak English. (vi dobili automatichesku govornuju poruku....privjed: ja, ja, ko na teljefonu? ochim harasho, ....for english press one....)

There are first aid points in Terskol and at the Cheget hotel. The nearest hospital is in Tyrnyauz.

A da bi tamo stigli treba sljedece:
    Visas
    A visa is required for entry into Russia. You need to obtain a visa application form from the Russian Embassy. This must be completed and submitted together with:
    Your itinerary.
    An invitation. (ne znajem ni jednog Ruju osim Putina, al on skija negdje drugo tako da.....)
    Three photographs - signed and dated on the back. (ja se sjecam da je vazda i uvjek bilo: "dvije slike i rodni list", zasto Rusi traze 3 slike ostaje potpuna nedoumica
    A copy of your air ticket.
    Your passport.
    Details of your insurance cover.
    The appropriate fee (the more quickly you want it processed the more it costs).
    Izmenio/la Sapa; 11.09.2007 u 18:54.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

"An invitation" = rezervacija aranžmana / vaučer / kako god se zove. Invitation u ovom kontekstu se odnosi ako ideš u privatnu posetu, ako ideš turistički onda ti treba potvrda rezervacije...

Koliko ja znam, za nas "odavde" viza za RU može da se vadi u MUPu.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 4 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 4)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •