Strana 9 od 16 PrvaPrva ... 7891011 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 81 do 90 od 158

Tema: Koju skiju kupiti?

Ski magare Nemanjus avatar
    Datum registracije
    28.04.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Worldcup RC / Blizzard Bonafide
    Godina
    45

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od nidza Pogledati poruku
    Video sam da ima i 184.

Odlučio sam se za 160, pa bacite drvlje i kamenje na mene, a ja ću se pokriti ušima ako se loše budu pokazale za vikend.

U odnosu na S1 dobijam skiju slične gazne površine (matematika osnovna škola), ali kraću, definitivno tvrđu (Atomic SX 9 je pretvrd za moj ukus, ovo je nešto između), koja će bolje da ide offpist, koja ima slalomski radijus umesto 16.5m, koju nemam nameru da vozim brzo, a još manje pravo.

I dalje ne uspevam da pronađem svoju grešku u ovoj računici. Stavite se u moju poziciju. Još ih nisam podigao, tako da mogu da zamenim još uvek 160 za 168.

Ono što ja mogu da ti kažem jeste da bih uvek uzeo 168 pre nego 160, ali samo iz razloga što će se sigurno bolje ponašati u dubokom snegu. Probao sam magfire 10, model 07/08 i mogu reći da je skija vrlo živahna, uprkos svojoj velikoj širini u struku (ako se ne varam 82mm). Vrlo lako se podiže na kantnu, vodljiva je i "voli" kratke zavoje. Međutim, nisam je probao na zaleđenoj i tvrdoj stazi, predpostavljam da tamo ne bi baš sjajno prošla. Slažem se sa tataratirom da ova skija nikad neće dati ono što bi dala jedna "race" slalomska skija, ali takođe ti neće odvaliti kolena vozeći je ceo dan po hupserima i mekanom snegu.

Ako već uzimaš skiju koja teži da postigne kompromis i pomiri sve uslove na stazi, moj ti je savet da onda to učiniš i sa dužinom i da uzmeš 168.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Uživaj . Samo nisi dao mere (visina, težina), i šta voliš da skijaš, koje terene i sl., onda koji ti je nivo znanja (subjektivno ) kao i koliko skijaš do sada...

Ako ćeš biti samo na stazi, onda ti je ok 160, ali ko što neko reče, onda ti ne treba Magfire (mogao si da uzmeš SL, SW itd), van staze se ta dužina oseti i to jako .

U svakom slučaju mi se čini da je za 80kg možda malo 160, bilo bi idealno da si mogao da probaš MF/SW u različitim dužinama - ali je to kod nas naučna fantastika :(.

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

ako namjeravas da ostanes iskljucivo na utabanoj stazi
    onda zaboravi kupovinu te skije
    ako mislis da ides mimo staze onda 184
    nema tu sta da se razmislja
    jesi nidza ili mindza

no fear nidza avatar
    Datum registracije
    10.01.2006
    Skije / Bord
    Head e-SL
    Godina
    48

Podrazumevano

E, sad, sjajno bi bilo da na dnu svake žice imam 6 pari skija. Da se glupiram sa skijama od 2 metra, ne pada mi napamet. Inače je ova godina bila posebno sjajna za offpist ljubitelje, naročito ako vole da pecaju kamenje i panjeve.

Da je primarni cilj offpist, ne bih uzeo magfire. Da je primarni cilj slope, opet ne bih uzeo magfire. Kako prva rečenica ovog posta nije izvodljiva, moraću da pomirim sve svoje želje u jednom paru skija, sa slalomskim radijusom, a da skija nije pretvrda.

Probao sam velike skije, uostalom, ceo život sam ih vozio i ne vraća mi se praistoriju. Ne znam po kojim svetskim skijalištima, Flexon, ti provodiš tvoj zimski godišnji, kada možeš da biraš kvalitetan offpist i kad (već preterano subjektivno) preporučuješ skijetinu za čoveka od 2+ metra i 120 kila? Stvarno su prošla vremena skija koje su vozile skijaša, a ne obrnuto - moj neki stav. Nešto na Kopu nisam video da bi se nauživao ove godine.

Uglavnom, vozim skiju od 170cm, koja mi je fakat preduga. Zašto bih opet kupio skiju iste dužine?

Super Member pop67 avatar
    Datum registracije
    27.06.2005
    Skije / Bord
    Elan Mag Fire 10
    Godina
    58

Podrazumevano

Video sam da ima i 184.

Odlučio sam se za 160, pa bacite drvlje i kamenje na mene, a ja ću se pokriti ušima ako se loše budu pokazale za vikend.

U odnosu na S1 dobijam skiju slične gazne površine (matematika osnovna škola), ali kraću, definitivno tvrđu (Atomic SX 9 je pretvrd za moj ukus, ovo je nešto između), koja će bolje da ide offpist, koja ima slalomski radijus umesto 16.5m, koju nemam nameru da vozim brzo, a još manje pravo.

I dalje ne uspevam da pronađem svoju grešku u ovoj računici. Stavite se u moju poziciju. Još ih nisam podigao, tako da mogu da zamenim još uvek 160 za 168.
    Nidzo koliko sam shvatio kupujes Elan Mag Fire 10,ja sam uzeo tu skiju u duzini 160 i ja nemam zamerku izuzev kako je neko napisao ovde,da je stvarno nestabilna na pravcu,radijus zaokreta je 11,9m na ovu duzinu a na 168cm je 13,3,samo stoje 168 po meni bolji za dublji sneg a obzirom da si na Brezi zavoleo da skijas po dubokom mozda bi bolje bilo da se odlucis za njih.Pitaces zasto sam ja uzeo 160,pa odmah da ti odgovorim da je jedini razlog taj sto sam imao toliko operacija i da mi je fizicki mnogo lakse voziti kracu skiju a 8 cm se itekako oseti kada je neko lud za skijanjem poput mene i ostale ekipe SKI MANIJAKA!
    U svakom slucaju si napravio pravi izbor,mislim nisi promasio uizboru skije!
    Svima veliki pozdrav i

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Nema me 2 dana a ovdje se zahuktale diskusije, svaka cast!......
    Shirina skije pod cipelom vise nije issue, to je izgleda prevazidjena tema, ali 'srecom' jos ima tema za rasprave: Duzina skija!!!!

Shvatam npr. Popov poriv za kupovinom krace skije....uslo se u godine, valja upravljat tim parmacima (ja cu zbog slicnih problema nabavit skiju mekseg flexa, al jok brate kracu) , shvatam i sve one koji traze "race performanse" za sredjenu pistu to kolko shvatam ta magma moze izvrsno, ali ako se nabavlja skija da bude allmountain-performansi, onda nemoj te ljudi tako kratko ako boga znate.

Prije svega takva jedna ne previse sturkirana skija gubi sve svoje sposobnosti da skija ista drugo do carve, pravo nemos vozit na 160cm da se ubijes, ta ista skija u takvim duzinama 160, 168 nije nista drugo do high-kind of race-carve skija, nesto ko neki GS samo puno shire u struku, pa onda fakat radije neki Tataratirin beta-race, ovo najozblijnije.
    Tolike momcine od po 1.90 pa da skijaju na tamo nekim 168 cm duzinama, pa stvarno ne kontam. Ko sto rekoh ja je nebi uzimo ispod 185cm a nizi sam od 1.90.
    Tako kratka skija je dibidus izgubila svoja allmountain svojstva, pa da je i 92mm u struku, Duzina je neophodna za stabilnost u dubljem i razgazenom snijegu.!!!
    Nadam se da ce neko s foruma da vozi i 184, cisto da cujemo impresije.
    Izmenio/la Sapa; 03.04.2007 u 10:19.

Ski Magare CrazyKong avatar
    Datum registracije
    17.01.2005
    Godina
    52

Podrazumevano

Nidzo, ja sam zadnjih nedelja bas gazio MF 8 i mogu ti reci da sam prezadovoljan. Skija pruza vise nego sto sam ocekivao.
    Mislim da je ta skija sjajan pokusaj elana da pomiri voznju po sredjenoj stazi/nesredjenoj stazi/off piste.
    Po sredjenoj stazi naravno da je bolja bilo koja sl skija, ali i MF se sasvim ok pokazao cak i po zaledjenom snegu/ledu. Off piste je isto ok. Najbolje se pokazala po nesredjenoj-izrovanoj stazi gde je bes ikakvog napora savladjivala hupsere i nakupine izsuzenog snega drzeci zavoj dosta dobro.

Vrlo je poslusna, ulazak u zavoj je lagan i drzi ga zadovoljavajuce dobro.

Takodje dosta lako se vozi i starom "paralelnom" tehnikom bez zatupljavanja vrhova i krajeva (sto znam da je tebi bitno )

Cak je i tvrdoca skije po meni zadovoljavajuca, mada mislim da je MF 10 bolji izbor s obzirom da je za nijansu tvrdja (geometrija je indeticna)

Sve u svemu skija je pravi izbor za nase planine i staze, za ljude koji ne zele previse da se zamaraju i zele da uzivaju u ne previse agresivnoj voznji.

Duzina....definitivno 168

E, sad, sjajno bi bilo da na dnu svake žice imam 6 pari skija. Da se glupiram sa skijama od 2 metra, ne pada mi napamet. Inače je ova godina bila posebno sjajna za offpist ljubitelje, naročito ako vole da pecaju kamenje i panjeve.

Da je primarni cilj offpist, ne bih uzeo magfire. Da je primarni cilj slope, opet ne bih uzeo magfire. Kako prva rečenica ovog posta nije izvodljiva, moraću da pomirim sve svoje želje u jednom paru skija, sa slalomskim radijusom, a da skija nije pretvrda.

Probao sam velike skije, uostalom, ceo život sam ih vozio i ne vraća mi se praistoriju. Ne znam po kojim svetskim skijalištima, Flexon, ti provodiš tvoj zimski godišnji, kada možeš da biraš kvalitetan offpist i kad (već preterano subjektivno) preporučuješ skijetinu za čoveka od 2+ metra i 120 kila? Stvarno su prošla vremena skija koje su vozile skijaša, a ne obrnuto - moj neki stav. Nešto na Kopu nisam video da bi se nauživao ove godine.

Uglavnom, vozim skiju od 170cm, koja mi je fakat preduga. Zašto bih opet kupio skiju iste dužine?

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od tataratira Pogledati poruku
    evo drajvera
    A to je drajver alcholicus anonimus!

Vidim lose vam bilo gore skroz na skroz

Uzivanje u prirodi je OKE, ali nije moro bas toliko extremno da se 'udubljuje'
    Kako slusaju Oggijevi parmaci-blade??? Pa i da nevaljaju ne bi to prizno, zar ne?
    Na onim snimcima upada u ochi da se ni na zhici nije sjedilo skrstenih ruku ; kan da su one 'pljoske' ucinile svoje pa ste loma gubili osjecaj za ravnotezu

Ski magare Nemanjus avatar
    Datum registracije
    28.04.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Worldcup RC / Blizzard Bonafide
    Godina
    45

Podrazumevano

Nidzo, ja vidim da si se ti već odlučio za 160cm, ali da kažem još par reči.
    Definitivno je lakše voziti kratke skije, ali dokle ćemo ići sa skraćivanjem. Neka istraživanja su pokazala da se stepen povreda drastično povećao i neki to povezuju baš sa ekstremnim skraćivanjem skija. Optimalna dužina skije u svetskom kupu, kada su slalomske skije u pitanju je 165cm. Ja sam na testu probao elan SL race od 155cm i zaista se oduševio vozljivošću skije, ali zato kad sam se malo opustio umalo vrat da slomijem.

Senior Member milos79 avatar
    Datum registracije
    07.12.2005
    Skije / Bord
    Salomon Eq.10 3V Race/Head Monster i.M72

Podrazumevano

Dosta ljudi ti je vec sugerisalo i definitivno ti je 168 bolja opcija od 160cm.
    Istina je da se krace skije lakse skijaju i prvi utisak je uvek takav. Medjutim, duzina skije i te kako i dalje ima veze sa skijaskim znanjem i sto si bolji trebalo bi da ides na duze skije. Razlog je sto vozis vecim brzinama, sto ti treba veca stabilnost i sigurnost.
    Ja i sam imam slalomske skije od 155cm i visina i tezina su mi verovatno jako slicne kao tvoje. Skije sam uzeo u toj duzini jer su bile ultra povoljne, mada sam originalno hteo 165cm (al nije bilo). I generalno se nisam pokajao jer one zaista omogucavaju jako laku upravljivost i nisu previse nestabilne cak i za nekog sa 80+ kila, i lepo se usavrsavaju kratki zavoji i karving na njima, ali... Problem je sto su to iskljucivo slalomske race skije koje se u tom modelu prave cak i krace nego modeli drugih proizvodjaca i sto ako pozelis da ides van staze ili vecom brzinom to postaje zaista mucenje bez obzira na tehnicko znanje. Hupseri su takodje teski i dalji skijaski napredak uopste na takvim skijama je dosta ogranicen.

E sad ti si vozio klasicni nizi rekreativni karv model od 170cm i ucinio ti se predugacak, sto apolutno stoji, ali sad, kad si verovatno tehnici bolje potkovan nego u vreme kad si uzeo taj S1, ti uzimas ALLMOUNTAIN model 10cm kraci. To stvarno nije neka logika.
    Ne kazem da bi trebalo da ides na 184, ali moja dilema da sam na tvom mestu bi bila 168 ili 176 i to bi stvarno trebalo da probas jer je individualno, a 160cm ti je definitivno prekratko.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •