Strana 18 od 20 PrvaPrva ... 81617181920 PoslednjaPoslednja
Rezultati 171 do 180 od 199

Tema: Francuska/Italija 06/07

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Justakiddin baja my friend;
    Depozit je odlicna tema za ski-diskusije. Za necasne vlasnike apartmana diljem alpskih predjela je depozit odlican vid extra zarade; Dakle sve sto ne ostavish "kako je bilo" bude uracunato kao penal.
    Prije par godina odem s bratom u Valthorens i dobijem jedan od losijih apartamna bez grijanja!!!! no nema vez prezivilo se, Zadnji dan depozit vracaju u autobusu, pazi foru, nemos ni da se zalis! Skinuli mi isto tako 50-tak evra sa 'depozita', reko sta je bilo??? 'Mikrovalna pech' bila prljava!!!! Nista mi nebi bilo muka da sam tu mikrotalasnu otvorijo i jedan dan mog boravka.

Dakle vrijedno je pri ulasku sve dobro prekontrolisati i odma prijavti nadleznom "hausmajsteru', inace zadnji dan imas problem. Pazi josh nikad nisam bio u apartmanu u kojem je pri ulasku sve bilo regularno, uvjek je falilo makar nekoliko sherpi islicnog sa spiska.
    Izmenio/la Sapa; 13.03.2007 u 13:13.

Ski Magare CrazyKong avatar
    Datum registracije
    17.01.2005
    Godina
    52

Podrazumevano

@BajaStrasni....manje vise sve stvari koje si pobrojao su standard kod apartmanskog smestaja u It. Problem je naravno sto se agencja nije potrudila da vas tacno informise o svim troskovima koji vas cekaju na odredistu.

Inace i meni je bilo zanimljivo to razdvajanje ciscenja app..mislim kuhinja + sve ostalo...nesto su alergicni na ciscenje kuhinje

Ta "club card" i mene strasno nervira tako da uvek zaobilazim smestaj gde je must...cista otimacina

Ali bottom line je da ste se super naskijali i da je u tom pogledu sve bilo u redu...sve drugo i nije ni tako vazno, zar ne ?

God country family powder Bajastrasni avatar
    Datum registracije
    31.12.2006

Podrazumevano

Sve se slazem i sve znam kako funkcionise, nije mi ovo prvi put da iznajmljujem ni apartmane ni stanove. Jasno mi je da svako hoce negde da ushtine, nego sam se valjda odvikao od turistickih aranzmana, poslednjih 5 godina sam uvek isao u sopstvenom. Ali, bottom line je da ko je hteo mogao je da se razbije od skijanja, i da mogu otisao bih i 17. u Valmenier (buu, smrc)!

Sto se tice dodatnog dana skijanja to sam predlagao (dok nisam shvatio da moramo da zurimo nazad), ali nije bilo raspolozenja, ekipa je vise bila raspolozena za shopping nego za jos skijanja.

Inace, dnevni ski pas za celu oblast Vialattea je 32 a samo za Sestriere 29 EUR. Interesantno je da moze da se kupi od 2-15 dana "non-consecutive" ski pass, stop znaci da mozes da skijas bilo kojih 2-15 dana u sezoni.

Kafici i barovi su odlicni, rade dugo, kafa je prava italijanska, pivo 5 EUR. E, da, ima samo jedna diskoteka - bar smo mi za nju saznali, i pivo je 10 EUR, ali boze moj, to je Sestriere.

Podrazumevano

E Bajo svaka ti cast!!!
    Razumem sto si se nervirao ali to si tako simpaticno napisao da sam se sit nasmejao citajuci ovo

I hvala ti sto si nas pripremio na sve to!!!!!

Ja i dalje mislim da je sopstvena organizacija uvek bolja od agencije. Ne znam zasto ali u agencijama uvek nesto skrivaju od tebe, kao da to na kraju neces sam provaliti???

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Shaolin Pogledati poruku
    Ja i dalje mislim da je sopstvena organizacija uvek bolja od agencije. Ne znam zasto ali u agencijama uvek nesto skrivaju od tebe, kao da to na kraju neces sam provaliti???
    Shao prijatelju, organizacija u sopstvenom aranzmanu je zakon, ali ima jedno veliko ALI.
    Da si taj put sam organizovao iz Srbije na kraju bi vjerovatno pokucao na vrata iste agencije, pretpostavljam da izbor tamo i nije tako velik???
    Da si svoj smjestaj u Fr. i It, regulisao preko interneta i na kraju (bez vecih problema) dobijo turisticku vizu onda bi ipak najverovatnije zavrsio u istom ili slicnom apartmanskom komplexu u kojem su bili ovi momci i djevojke, kod istog vlasnika ili operatora. Zasto??
    Zato sto pretpostavljam trazis low-budget smjestaj. I onda se vrtis u otprilike istom krugu. I da si taj smjestaj sam reguliso, na kraju ti se moglo potpuno isto desiti sa tim depozitima, ciscenjem apartmana ili sa tom "klubskom karticom". U ovakvoj sorti masovnog turizma se jednostavno desavaju takve stvari; namjerno ili zbog nehata to vec neznam.
    Slazem se da je gadno ako ti agencija nudi smejstaj od € 300,- i svjesno zataska cinjenicu da je stvarna cijena ("tajni" troskovi) € 350,-,

Ima jos jedna stvar, low-budget agencije cesto nisu gospodari situacije, one se na pocetku sezone izbore kod vlasnika za najnize cjene smjestaja, ali zato vlasniku ili posredniku koji vodi apartmanski komplex, ne smiju da zucnu kad ovaj dodje za odredjenim ne bash fer i logicnim zahtjevima, to zato jer je konkurencija ubitachna, vlasnik lako nadje drugog operatora. Npr Depozit za ciscenje apartmana zna da bude prava otimacina, u Valthorensu imas low-budget smejstaja u kojima ti je skoro zagarantovano da ces da ostavis pare kad izlazis (to je ono nesto kao javna tajna za ljude koji cesce idu).
    Moj savjet, ako se moze priustiti; plati neshto vishe, rezervishi preko renomirane agencije (nemora odma da bude i naj excluzivnija) i razlika u kvalitetu smjestaja je odmah drasticna. Ili josh bolje idi u CH ili AUT tamo se ovako nesto nikad ili rijetko desava.(Samo pazi da u Ch ne rezervises planinski dom, to je po pitanju konfora prilcna drama, sve ostalo prva liga)
    PS
    Mada moram priznati da je "dobra fora" to sa ciscenjem kuhinje u Italijana, to stvarno josh nisam ni cuo ni dozivio, da moras da ocistis samo dio apartmana, stvarno debilno....ma Kuzina je vjerovatno sveto mjesto i mora vazda biti cista
    Izmenio/la Sapa; 14.03.2007 u 23:21.

Ski legenda
    Datum registracije
    26.11.2005
    Godina
    55

Podrazumevano

Ekipa za Valmeinier,paznja!!!
    Sudeci po prognozi od nedelje zestoko zahladjenje sa novim sneznim padavinama. Samo se nadam da nece da pada ludacki kao prosle godine.(Dva dana je bilo nemoguce skijati zbog snega i vetra a i magle).Nadam se boljoj sreci i ocekujem nezaboravno skijanje.

Junior Member
    Datum registracije
    07.01.2007
    Godina
    45

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od boris Pogledati poruku
    Ekipa za Valmeinier,paznja!!!
    Sudeci po prognozi od nedelje zestoko zahladjenje sa novim sneznim padavinama. Samo se nadam da nece da pada ludacki kao prosle godine.(Dva dana je bilo nemoguce skijati zbog snega i vetra a i magle).Nadam se boljoj sreci i ocekujem nezaboravno skijanje.

Da, prema prognozi u nedelju ce temperatura biti 5 stepeni, u ponedeljak 1 i pocinje da pada sneg, a u utorak -9 i sneg. Cini mi se da ce sneg nastaviti da pada i posle toga.

Nadam se i ja da vreme nece biti kao prosle godine, mada me zahladjenje raduje!

Podrazumevano

Sapa, ti kad si u pravu - u pravu si

Naravno da ljudi koji drze smestaj gledaju kako da ustinu sto vise kinte - ja sam sam mislio da je za agenciju glupo da takve stvari ne najavi kao mogucnost jos pre nego sto se krene.

Ali poenta je u stvari u skijanju u Austriji!!! Mislim da za nas navikle na Jahorinu, Kop...takva vrsta skijanja mnogo vise odgovara.

Nego, samo da nas ne zatrpa ovaj sneg i da se ne foliraju sa zatvaranjem zica zbog vetra i snega i sve ce biti ok

I jos jednom da citiram nasu mladu nadu Borisa Judina - "Uslovi su losi - ali mi vozimo po svakom vremenu!!!"

Senior Member milos79 avatar
    Datum registracije
    07.12.2005
    Skije / Bord
    Salomon Eq.10 3V Race/Head Monster i.M72

Podrazumevano

Nego, samo da nas ne zatrpa ovaj sneg i da se ne foliraju sa zatvaranjem zica zbog vetra i snega i sve ce biti ok

I jos jednom da citiram nasu mladu nadu Borisa Judina - "Uslovi su losi - ali mi vozimo po svakom vremenu!!!"
    Ma staze se po zapadu nikad ne zatvaraju zbog snega i vetra. Zatvaraju se one sto vode na vrhove i to tek kad je vetar preko 100km/h.
    Ono zasto se zatvaraju staze je velika magla i najcesce velika opasnost od lavina (citaj mnogo padavina, a toplo vreme).

A sneg ce da pada sledece nedelje, a bogami ce i da zahladni, ali ne toliko koliko pre 2 nedelje, tako da nema razloga panici, mislim da ovog puta nece da rasciscavaju lavine.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Sapa, ti kad si u pravu - u pravu si

Naravno da ljudi koji drze smestaj gledaju kako da ustinu sto vise kinte - ja sam sam mislio da je za agenciju glupo da takve stvari ne najavi kao mogucnost jos pre nego sto se krene.
    Ali poenta je u stvari u skijanju u Austriji!!! Mislim da za nas navikle na Jahorinu, Kop...takva vrsta skijanja mnogo vise odgovara.
    Al zato kad sam u krivu, onda ga zak.njam do daske

Hmm daaa: Austrija slesh Svajcarska. Ove prve ne mogu da smislim ali pazi ni u jednom aspektu zhivota, a pogotvo nemogu da smislim njihovu komercijalnu filozofiju exploatisanja snjeznih radosti, ALI!!!!
    Brate kad te usluze ko gosta, onda tu nema nikakvog ciganjcenja i seljacenja ko kod nama srodnih Francuza i Italijana. Ove prvo spomenute Francuze, opet pretjerano obozavam: jer se kurche na neki sharmantan nachin.

A Sviceri to je vec poezija, nema tu pretjeranog gostoprimstva, ali bukvalno nemas na sta da se pozalis kad si u njihovom hotelu ili apartmanu. Sve chuka ko svajcarska chuka hahaha.
    ALi to je za mene sterilno skijanje koje upraznjavam samo sa wife&kids, za pubertetlijsko ponashanje u moje slobodno skijasko vrijeme postoji samo FRANCUSKA!!!!!
    Nista tu nije sigurno, sve moze i moze da bude super, a nemora, staze super plave ko crne, crne ko plave.... chesto nadrdani zhichari, ali opet super jarani kad oche....Ukratko pravi Cigojneri, pa nesto ko mi samo sa malo vishe licnog dostojanstva ili arogancije neznam tachno da ti kazem.
    No kad za Francuski aranzman platim samo malo vishe, (npr umjesto 300,- shema totalni lowbudjet, platim 370,- nekoj 'malo manje" Lowbudget agenciji), dakle nekoj samo malchice boljoj agenciji od onih naj-jeftinijih, vec se osjeca razlika; ipak te oni exploatanti malo manje kinje i manje se ponasju ko mali Napoleoni.
    ?????
    Izmenio/la Sapa; 28.03.2007 u 20:35.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •