Uzevis u obzir da je Cortina domacin OI 2026, potrebno je i temu ozivjeti. Iskreno sam iznenadjen koliko malo informacija ima o ovom skijalisti tj koliko se malo komentarise na forumu. Jel toliko slabo posjeceno skijaliste ili se smatra da se nema sta toliko pisati o toliko poznatom skijalistu.120km staza, domacin najpoznatije zenske spust FIS trke.
Gledajuci mapu, rekao bih da je izrazito razudjena i da nije moguce preci na skijama s leve na desnu stranu skijalista. Cini ju nekoliko povezanih regija i vidim i da na mapama taj broj regija varira od 6 do 8, kako se gde pise. Kad kazem s lijeva na desno, tu mislim da iz regije Misurina ne mogu da se spustim u Kortinu na skijama. Koliko vidim regija Misurina nije ni spojena s Kortinom vec moram ici do Rio Gere zicare. Onda gondolom do Kortine ali nekako moram do drugog kraja grada pa da predjem na Tofana regiju. Vidim da od gondole do gondole pjeske ima 1.5km. Za vas koji ste bili, kako se prebacuje na drugi kraj grada do polazne stanice gondole Colfiere (25) ili do gondole Socrepes (17)?
Mislio sam ovog januara tamo na skijanje. Bez obzira sto je OI godina, nasao sam povoljan porodicni aranzman. Smjestaj u hotelu na bazi PP, svedski stol, korstenja bazena i saune. Istina, smjestaj u Misurini, konkretno na jezeru i hotel je nekih 500m od polazne stanice zice Col de Varda (61) tako da ako nema busa od hotela do zice, moracu svaki dan auto paliti. Koliko stvarno mogu uzivati u skijanju u Kortini a biti tu smjesten, na krajnjoj ivici Kortine? Autom od hotela pa do centra Kortine je 15km ako bi se planiralo neko vecernje setanje po gradu.

120km staza, domacin najpoznatije zenske spust FIS trke.
History is made by those who dare to break the rules.
Odgovor sa citatom