Vec zaboravio ali pisajuci o sezoni setih se da sam pocetkom Marta bio u poseti Ski Amade regii. Nije bila patrolaali onako iznenada dobio poziv da se pridruzim pa smo nas trojca 03.03. krenuli put Schladminga gde smo i bili smesteni. Tacnije jedan momak iz Skoplja nam je bio domacin, a jedan iz grupe je bio kodomacin tako da smo imali besplatnog vodica kroz Schladming ski centar. No nismo se zadrzali samo na Schladming pa...
Kupili smo trodnevni ski amade ski pas sa zadrskom da cetvrti dan odemo do Orertauerna.
1 dan Schladming
Krenuli gondolom na Planai i odmah se prebacili na Hauser Kaibling, pa nazad na Planai pa redom Hochwurzen i Reiteralm i nazad na Planai. Pun dan. Utisak je da tamo svega ima samo prirodnog snega nema, sve je vestak, i mnoogo guzva, posebno Hauser i Planai, Hochwurzen suncan, Reiteralm najbolje brdo, naravno licni utisak. Nisam se previse odusevio Schladmingom, mnogo/jedino vestak, mnogo ljudi na malom prostoru, no sve to anulira sunce na terasi restorana na Planai i konobarice u kozne alpske kratke pantalone. Kao sto rekoh imali smo kodomacina pa samim tim i vodica tako da sme se brzo prebacivali sa brdo na brda a da ne gubimo vreme na citanje mape.
2.dan Snow Space Salzburg
Parkirali smo kod gondole na sredinu izmedzu Flachau i Wagrain, spored neke procene da je to bolje, centralnije nego u sama mesta, a i mqnje guzve na parkingu. Iako je spojeno sa Flachauwinkl delu snow space zicom, nismo isli, ostavili za rugi put, kada budu spoili zicom Zauchensee sa Flachauwinkl, tako da prvo nekoliko spusta na suncanu stranu ka Flachau i posle prebacili se ka Wagrin i tom velikom gondolom sve gore dole do Alpendorfa i nazad do auta. Moram da kazem da se ekipi dosta svidelo Flachau, dosta podseca na Kronplatz, posebno Hermann Maier staza koja je odlicna. Pitanje domacina je bilo 'sta cete tamo, to je suncano brdo' , odnosno tamo brzo popusta sneg, no nismo mnogo marili za to jer vec 10.30 krenuli da se prebacimo ka Wagrin, a i mnogoooo guzva na taj Flachau a i mnogo decjih ski skola. Kako i da je ostali clanovi ekipe su bili odusevljeni. No pravo je doslo kada smo se prebacili tom gondolom preko Wagrina, e tamo vec ima pravo skijanje, ne tako 'zguzvano' i 'vestacko'. Naime osetno manje skijaca i bez ski skola pa se komotno moze pustiti i brzina, opustenije i daleko vise prirodnog snega. E nema konobarica vec samousluga u restoranima. Bash smo se dobro iskijali taj dan.
3. dan Hochkonig
Ono sto sam gledao na mapi dali mi je da ocekujem dosta od ovog centra. Naime ja volim te ski centre gde mozete 'putovati' zica staza zica staza a da ne morate vise puta ponavljati istu stazu, osim ako vam bash ne legne pa aj jos jedanput, a ne tamo vrtiti se okolo na jedno brdo levo/desno, mada nije uvek bilo tako. Tako da parkirali smo na pocetku u Muhlbach kod gondole sa namerom da odemo do Marija Alm i nazad, taman za ceo dan. Toplo i niska n/v vreme nije smetalo. Krenuli mi dobro i bash je bilo dobro dok jedan clan ekipe nije doziveo srasni pad, pa reanimacija pa bolnica u St.Johan itd. Bitno je da je momak ok, ali morao je te noci prenociti u bolnici, ski osiguranje OBAVEZNO. Kasnije nas dvojca smo se vratili nazad i proskijali jos par sati i moj dojam je da ako imam prilike vraticu se nazad u Hochkonig, siroke dugacke i pristojne staze bez mnogo guzve, i vise prirodnog snega nogo taj Schladming.
Na zalost odlucili smo da cetvrti dan ne skijamo nego kada pokupimo prijatelja iz bolnice direktno put MK. Ober ce sacekati na nas neku drugu godinu.

ali onako iznenada dobio poziv da se pridruzim pa smo nas trojca 03.03. krenuli put Schladminga gde smo i bili smesteni. Tacnije jedan momak iz Skoplja nam je bio domacin, a jedan iz grupe je bio kodomacin tako da smo imali besplatnog vodica kroz Schladming ski centar. No nismo se zadrzali samo na Schladming pa...
Odgovor sa citatom