Tako je, sigurno da sa tom top recenziranom opremom nema greške
Danas sam saznao da Ortovox ima i proizvodnju u Srbiji (tj samo 1.79% svih njihovih artikala). Zna li se gde je ta fabrika?
History is made by those who dare to break the rules.
Nezvanicno radi se o trikotaža „Kadinjača" iz Užica koji imaju tehnologiju Goretex. Nije provjereno tako da ako neko zna, bilo bi dobro.
Izgleda da jos proizvode i za Deuter (rančevi), Dynafit, Gonso Active, Hilly (čarape), Jack Wolfskin, Kjus, Mammut, Odlo, Ortovox, Ronhill (Ron Hill), Salewa, Schöffel, Vaude
Jedna ortovox jakna Made in Serbia
Screenshot 2023-06-16 at 13.35.23.jpg
Da li imaju kod nas da se kupe booster straps i da li koristi neko to? Vidim da se amerikanci po forumima kunu u to da znacajno poboljsava osecaj u pancerici i prenos pritiska na skiju…
I jos jedno pitanje, da li neko ima iskustva sa ovim rub on voskovima koji se promovisu nesto mnogo u poslednje vreme prvenstveno po instagramu?
Ako mislis na nesto ovako https://www.amazon.de/-/en/gp/produc...?ie=UTF8&psc=1 bilo je reci o tome. Koliko sam ja shvatio, ima smisla i koristi. Nije kao profi tretman u servisu, ali da se premosti dok si na skijalistu je dobro imati. Ono sto sam nasao iz tudjih iskustava je da nije bas za ekstremno niske temperature, ali ja konkretno nisam imao priliku da skijam na tim temperaturama. Ove godine sam skijao jedan dana na -10 i nisam nista primetio. Koristim vosak ovog proizvodjaca sa linka.
Power straps pojma nemam sta je, prvi put vidim.
zar svaka pancerice ne dolazi s vecim integrisanim booster straps? Kao pertla na pertlu. Nisam se susretao s tim da neko koristi
Koristio ja TOKO i nisam nesto bio zadovoljan. ne moze se porediti s servisnom i kada se pravilno nanese vosak
Da, ali fabricke se kace na cicak, a ove imaju jaci fiksator/kopcu pa se ne otpustaju tokom dana/skijanja vec kakve ih podesis jednom takve ostanu. Drugi argument je da je ta booster traka blago fleksibilna pa se bolje prenosi stisak cevanice na pancericu.
Napominjem nisam probao, samo prenosim argumentaciju sa drugih foruma 😂
Razumijem primjenu takvih stvari u pro skijanju, pogotovo kada se to nosi samo za kratak period trke. Zamisli amatera koji zategne tako pancericu i kompresuje potkolenicu da skija ceo dana. Dotok krvi u potkoljenicu max redukovan. Poprilicno opasno. Upitno koliko bi izdrzao skijati s tim
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)