A1, poslastica regije:
Podnožje brda Aineck i dno A1 staze - mesto St. Margarethen, vidi se sa leve strane i parking. Stari dvosed je sa desne strane:
![]()
A1, poslastica regije:
Podnožje brda Aineck i dno A1 staze - mesto St. Margarethen, vidi se sa leve strane i parking. Stari dvosed je sa desne strane:
![]()
Izmenio/la sev; 29.01.2017 u 14:34.
Pogled sa Tschaneck-a na Aineck (i, u daljini, na stari trosed koji vodi na vrh Aineck-a). Ispod žice u daljini se nazire Diretissima. Staza neposredno ispred je staza br.3:
I obrnuto, pogled sa poveznice na Tschaneck - na "crnu" stazu br. 3:
![]()
Savršen ski dan, doviđenja Katschy:
![]()
Ovo je nenormalno koliko stalno mjesam Katschberg i Kreischbergi tek nakon nekoliko godina zakljucim da Katschberg nisam ni skijao.
Takodje isto je smesno kako ova 70-80km skijalista nazivamo "mala" a onda idemo skijati Jahorinu koja objektivno nema ni 15 a kamoli 21
History is made by those who dare to break the rules.
Znam da su sanse male da dobijem odgovor na 6 godina stari post, ali ne kosta nista. Koja je to skola u pitanju? Rezervisao sam smestaj 4 dana pred nas Bozic blizu Faninberga, ali danas dobijem odgovor da ta skola tamo prima decu smao u nedelju i da subotom nema kursa 🤦 pa sad trazim alternative u okolini. U Mauterndorfu ima dobra skolica, ali mi skijaliste deluje bas tanko.
Shush će ti vjerovatno odgovoriti, ali primjećujem da je pisao taj komentar sredinom februaru pišući u futuru, tj. vjerovatno je išao tamo u martu kad su uslovi savršeni i nema gužve. Ti ideš u sedmici kad Njemačka, Austrija i Hrvatska imaju školski raspust, pa računaj na gužvu uključujući i ski škole.
U vezi skijališta koje ti djeluje tanko, nisam tamo skijao, ali evo opisa od prije skoro 10 godina: https://www.skijanje.hr/skijalista/a...ereck?id=25303
Svestan sam termina, ali kad imas skolsku decu u nemackoj onda nemas puno izbora. Prosle godine smo isto tako u povratku iz Srbije svratili 4 dana na skijanje u Kranjsku Goru, sada cemo jos malo blize kuci. Fanningberg je bio prvi izbor jer to skijaliste stiklira bukvalno sve nase (specificne)kriterijume, ali nas je ovo sa skolom totalno poremetilo. U odnosu na Fanningberg koji ima jako lepe, siroke, zivopisne, sa umerenim nagibom staze gde izuzev jedne ili dve crne staze sve mogu da skijaju svi skijasi u kuci, Grosseck je malo nepovoljnije(po nas) strukture. Ta najveca plava staza sa desne strane mape je vise staza za sankanje nego za skijanje, a na nju otpada vecina plave kilometraze skijalista. Obican put sirine svega par metara sa jako malim nagibom. Ona na levoj strani jeste bolja, ali ostale na vrhu su ili jako kratke ili crne.
Mada, kakva je situacija sa skolama, skijacemo tamo gde budemo nasli mesto za cerkicu. Tako sam izgleda i smestaj trebao da trazim, tek nakon sto nadjem mesto u skolici. Nasao sam sinoc jednu skolu u St. Margarethen(Aineck), taj deo Katschberg skijalista nam isto odgovara, sad cekamo odgovor.
Izmenio/la tdusko; 01.12.2023 u 11:29.
Mozda i gresim, treba sve probati. Vise sam se bio zaljubio u Fanningberg pa sam malo potonuo kada mi se plan izjalovio. Ovo recimo izgleda sjajno!
https://www.youtube.com/watch?v=_lmJYcd4VLw
Evo novosti na Katschbergu za narednu sezonu: nova gondola umjesto starog trosjeda koji je povezivao Katschberg i Ainek.
https://www.krone.at/3466432
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)