Sezona zavrsena skijanjem na Jahorini. Iskoristio sam ovo snizenje od -30% na ski pas te odradio 5 dana. Snjega ima, guzve nema. Sreda i cetvrtak padao snjeg i temperature u minusu, malo magla kvarila ugođaj ali sve u svemu ok. Petak kao u raju, sunce i minus. Za vikend vidljiv rast broja skijasa ali nista da pokvari ugodjaj. Ono sta je pokvarilo ugodjaj je temperatura. U subotu jos i nekako se preskijao ceo dan prebacujuci se s Trnovo na Zeljo i Olimpik ali u nedelju, do 11h i nista vise. Bukvalno voda na stazi. Dnevna temperature na poljicama mislim da je bila oko 10C, bas toplo je bilo. Jedina stvar za koju nemam nikakav negativan komentar je nocno skijanje. To je stvarno vrhunski ugođaj.
Posmatrajuci rad ratraka, problem Jahorine mi je postao evidentniji nego ikada. Na Jahorini nema pripremanja, tabanja i sređivanja staza, ovde se staze samo "poravnaju" jednim prolaskom ratraka i tu se prica zavrsava. Cak i kada su temperature u minusu, staze posle 11h izgledaju katastrofa. Zasto imaju ovakav pristup, ne znam. Mozda zele da Jahorina bude okarakterisana kao takav tip skijalista, nesto kao St. Anton ili Lech.
Cjene po kafanama i restoranima perverzija, evidentan rast od nekih 20-30% u odnosu na proslu godinu. Oko 100-150% skuplje nego u BL. Cevapi 14KM pa na gore, pizza 20KM pa na gore. Sok 6KM. Skuplja pizza na Jahorini nego u Italiji. U rangu bezobrazluka.