Strana 8 od 9 PrvaPrva ... 6789 PoslednjaPoslednja
Rezultati 71 do 80 od 85

Tema: Skijaliste Serre Chevalier

Junior Member
    Datum registracije
    19.09.2013
    Skije / Bord
    rossignol 8 sl wc

Podrazumevano

hvala Grimani,ti kao iskusan vuk ,mislis da vredi posetiti serre ili ici na sigurniju varijantu i skupiti stoju vise i uzivati u 3 doline ,jbg ipak jednom godisnje uspem da odem na tih sedam dana skiajnja... bio sam dva puta u thorensu pa znam sta me tamo ceka P.s bili smo u ekipi zajedno mislim 2011 u torensu,cirkali smo one pivkane male sto si izvadio negde iz steka

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Line Sir Francis Bacon / Fischer BigStix / Volkl Mantra /
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od alexlex Pogledati poruku
    hvala Grimani,ti kao iskusan vuk ,mislis da vredi posetiti serre ili ici na sigurniju varijantu i skupiti stoju vise i uzivati u 3 doline ,jbg ipak jednom godisnje uspem da odem na tih sedam dana skiajnja... bio sam dva puta u thorensu pa znam sta me tamo ceka P.s bili smo u ekipi zajedno mislim 2011 u torensu,cirkali smo one pivkane male sto si izvadio negde iz steka :

Mislim da sam pisao o Serre(lose i dobre stvari) ali ukratko evo opet. Skijaliste extra korektno sa vecim padavinama josh bolje, topovima pokrivaju mislim sve mana jedina sporije zicare...Briancon onako gradic ima taj stari grad na brdu sa tvrdjavom, rade dvokratno restorani se otvaraju tek posle 7, 8 uvece...
    Sad se lomim da li da uplatimo Menuir ili nesto u 3 doline jer realno najvise sam tamo isao i nekako svidja mi se zbog raznih ruta koje smo naucili...vidiim i da su cene aranzmana skocile kao i svake godine tako da nznm sta bi ti rekao. MOzda nam se putevi opet ukrste
    08.-15.januar 2011. u ValTho bilo super i to pivce bilo dzabana tipa 20 komada 5, 6 jura

Super Member Ivan Bgd avatar
    Datum registracije
    25.08.2010
    Skije / Bord
    Nordica Enforcer 110 '18 (140-110-129); Volkl Gotama '15 (139-107-123)
    Godina
    51

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Grimani Pogledati poruku

Mislim da sam pisao o Serre(lose i dobre stvari) ali ukratko evo opet. Skijaliste extra korektno sa vecim padavinama josh bolje, topovima pokrivaju mislim sve mana jedina sporije zicare...Briancon onako gradic ima taj stari grad na brdu sa tvrdjavom, rade dvokratno restorani se otvaraju tek posle 7, 8 uvece...
    Sad se lomim da li da uplatimo Menuir ili nesto u 3 doline jer realno najvise sam tamo isao i nekako svidja mi se zbog raznih ruta koje smo naucili...vidiim i da su cene aranzmana skocile kao i svake godine tako da nznm sta bi ti rekao. MOzda nam se putevi opet ukrste
    08.-15.januar 2011. u ValTho bilo super i to pivce bilo dzabana tipa 20 komada 5, 6 jura
    Hajde u Tinj prve nedelje Februara
    Off do besvesti i nazad

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Ivan Bgd Pogledati poruku
    Hajde u Tinj prve nedelje Februara
    Off do besvesti i nazad
    termin mi odgovara daj ponudu aranzmana u inbox

Super Member Ivan Bgd avatar
    Datum registracije
    25.08.2010
    Skije / Bord
    Nordica Enforcer 110 '18 (140-110-129); Volkl Gotama '15 (139-107-123)
    Godina
    51

Podrazumevano

Preko ski busa
    Imas na njihovom sajtu, termin je vrh

Junior Member
    Datum registracije
    30.01.2018

Podrazumevano

Pozdrav pisao sam i u ADH temi al ajd i ovde, gledamo martovski termin 7-14, idemo kolima, dvoumimo se izmedju Alp D Huez i SC, ima li neko da napravi poredjenje? Mi smo 4 bordera koji vole da izadju malo sa staze, u stvari ako sneg dozvoli, ne bi se ni vracali na stazu, stim sto su dvoje tek prosli pocetnicki period tako da neki ozbiljniji freeride jos uvek nije u opciji, nego cisto trazimo izmedju staza na samom skijalistu precice

Predpostavljam da u martu sneg nece biti problem, ja iskreno ne volim nesto preterano sumu ali vidim svi je hvalite ovde. Upravo smo se vratili iz 3 doline, a u martu smo bili u L2A tako da su neki standardi postavljeni... Predpostavljam da visina <3000m nije problem za SC?

Member
    Datum registracije
    09.01.2019

Podrazumevano

Ide li neko ove sezone u SC? Mi ćemo krajem januara, pa ako vas bude još u tom terminu, javite se

Member
    Datum registracije
    09.01.2019

Podrazumevano

Red je da podelim iskustva sa ovogodisnjeg skijanja u SC.

Skijali smo od 23. do 28. januara ,a vreme je bilo za pozeleti. Osim poslednjeg dana kad je duvao relativno jak vetar na vrhovima, dani su bili suncani bez oblaka i skoro skroz bez vetra. Smestaj je bio Signal Du Prorel, smesten odmah pored gondole u Briancon-u. Posto mi je ovo prvi put u Francuskoj na skijanju, nisam imao sa cime da uporedim, ali je drug koji je bio sa nama rekao da je to manje-vise klasican smestaj koje nase agencije nude. Veliki plus u odnosu na njegova prethodna iskustva je to sto smo imali WiFi u apartmanu koji je bio uracunat u cenu.

Staza stvarno ima za sve nivoe, pocevsi od izuzetno blagih zelenih, lepih plavih i crvenih pa sve do onih neodrzavanih crnih, ali na te poslednje doduse nismo ni isli posto nam sa trenutnim nivoom skijanja to nije uzivanje nego borba Staze su odlicno pripremljene i nigde nije bilo hupsera kakve smo sretali na Kopaoniku, Jahorini pa i Nassfeldu, ali posto tamo nije padao sneg dosta dugo, na par mesta su bile "progledale" staze, a bilo je i kamencica na pojedinim. Navodno ima 250km staza, ali nisu radile sve, no nama je bilo ok za 5 dana skijanja. Pored redovnih staza, ima i par funny ride i boarder cross staza (mislim da ih tako zovu ) gde se mozete trkati sa drustvom.

Posto je ski pass koji smo imali pokrivao i skijanje na Montgenevre skijalistu jedan dan, iskoristili smo to, i nismo se nimalo pokajali. Iako smo mogli da skijamo samo francusku stranu ovog skijalista, to nam je bilo taman za jedan dan laganog skijanja. Za svaku je preporuku po nama, definitivno. Teoretski, ako smo dobro razumeli tekst na racunu za ski pass, mogli smo ici i na L2A i ADH, ali posto smo dosli busom a ne svojim autom, ipak to nismo odradili.

Jako dobra stvar koju su napravili na SC je to sto su na dva mesta (iznad Briancon-a i iznad Villenueve-a, recimo) postavili platoe sa klupama, stolicama i elektricnim (ili plinskim) rostiljem koji svako moze da koristi. Otvoreni su za upotebu od 11:30 do 15:00, i kao sto je za pretpostaviti, oko 12:30 je najveca guzva, ali i tad se uz par minuta cekanja dodje do stola. Nama se poprilicno svideo taj koncept, pa kako smo imali prelepo vreme, svaki dan smo pekli nesto tamo.

Sve u svemu, veoma pozitivno iskustvo sa prvog skijanja u Francuskoj!

Senior Member
    Datum registracije
    02.01.2020
    Godina
    30

Podrazumevano

Ima li neko iskustva sa parkingom (po mogucnosti besplatnim) po Brianconu?
    Obzirom da nam je smestaj odmah do gondole, nije mi problem gde god da parkiram, samo da ne placam 10-20e parking dnevno ukoliko postoji i besplatna opcija.

I jos bitnije, koji delovi skijalista su pristupacni za off skijanje? Ne uspeh naci na netu neku kartu ili tako nesto, neki ne previse advanced teren me zanima, posto vidim da hvale ljudi da ima za svakoga po nesto, pa ako se ukaze prilika da vezbam malo 🙂

Ako je neko u turi sredinom januara, javite se da popijemo pice 🍻

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Godina
    44

Podrazumevano

Kako vidim na netu imash dva parkinga besplatna odmah kod gondole...Parking L'Aigle Bleu i Prorel...freee
    Vec sam pisao u ovoj temi u vezi freeride zona ali ponovicu tj prepisacu sa malo vise podataka...mapu sam stampao plastificirao meko i zguzvao u dzep, slicnu imam i za Espace Killy

Backcountry freeride zone blizu zicara iz prepiske sa jednim dobrim covekom 7. Jan. 2013.
    1/ Les Eduits
    2/ La cucumelle
    3/ La cucumelle (part 2)
    4/ Jackson
    5/ La montagnole
    Link malo veca mapa

1/ Les Eduits : take the Aguillette lift and stay around the lift, you
    have good lines in the trees on each side of the lift. Just be
    carefull not to miss the lifrt otherwise you have to go down to the
    valley and make hitchiking to come back... not very funny !

2/ La cucumelle : you can't miss this part ! You have a lot of
    "vallons" and you can go where you want.
    Two options : you stay not so far from the lift "Les Vallons" (nice
    but often with a lot of people) or you make a big transversal on the
    right side. Be carefull and follow the tracks at the end if you don't
    want to miss the lift name Frejus (close to the village with the same
    name) on the left (the right when you go down).

In this part, you also have interesting couloirs on the left side, but
    you have to walk about 30mn from the top of "Les vallons" lift to the
    "Tete de la Balme" (at the left off the number "2" on my map).

3/ La cucumelle (part 2) : the besto to do in this part is to walk at
    the top of the cucumelle (a little more than 30mn) and go down by this
    way. It's start with a big field of powder and you finish in the
    forest. Beautiful, quiet and with a lot of trees... beautiful !!!
    Be carefull beacause sometimes you can have little cliff in the forest.

4/ Jackson : take left at the top of Yret lift (the highest of the
    Serre Che). You go down and take a little on your right, you have to
    climb a little rock and on the other side you have very nice lines
    (they all join the lift "cucumelle").

5/ La montagnole : for me definitively the best backcountry in Serre
    Che ! At the top of Yret, you take on your right, you pass the
    protection (on your left) and you enter in the secret spot ! You can
    go almost everywhere in this part, it's just backcountry and at the
    end, you have to follow a little river (the place is beautiful) and go
    down to Monétier.
    Just be careful if there is a lot of snow, it can be a little
    dangerous (like everywhere in fact but you know that).

What I really like in Serre Che is that you can use the lift all the
    time and never take a slope and definitively, the best part is for me
    in Monétier area. I put you other places in the map, but I'm pretty
    sure, you'll see them. Most of the time they are under the lifts.
    Hope you'll enjoy your stay in Serre Chevalier !

PS : the map I used is an old map, now you have a new lift called "les
    vallons" and the lift "La balme" no longer exist.

a little run in the forest in Monetier
    https://vimeo.com/55920470

Lepo je covek sve srocio a ja da malo dodam...Cucumele tu moze svasta da se vozi i on je napisao...

• L'Eychauda tanjiric pise experts only kad natovari sneg ume da bude dobro na tom mestu, staze se ne peglaju samo tanjir dize i to moze u krug ali uhvatiti sto pre...Napravi se guzva tu, ljudi cekaju da se sredi prilaz tanjiru i krece ludilo…

https://www.youtube.com/watch?v=D_3lxiGlbAk

https://www.remontees-mecaniques.net/forums/index.php?showtopic=1771

• Sa vrha YRET lagano uz zicu Mart 2023

https://photos.app.goo.gl/t2PVdHo5MU3TPe6Z8
    https://photos.app.goo.gl/h938d2P4xmUoNqB28
    https://photos.app.goo.gl/v6qt7zP8QhzkQVcu7
    https://photos.app.goo.gl/26etv1pHgQQD1V5aA
    VIDEO
    VIDEO
    VIDEO
    VIDEO
    https://photos.app.goo.gl/Mbo34SHS5cmegR9R9
    https://photos.app.goo.gl/TSKX5u1dNdEKn3yh8

i iznad jedan vrh Eychauda....

https://photos.app.goo.gl/K6JBj4tLEqr7RoZKA
    https://photos.app.goo.gl/KznnDa6Vd4HZbmkMA
    VIDEO
    https://photos.app.goo.gl/Bhys16K9wrFz2buJ8

Za povratak kuci na kraju dana toplo preporucejem pola sata divljanja po plavim i crvenim stazama tada nema guzve i to je jedini povratak osim shuttle bUsa ka Brianconu. Zicara Prorel ispod vrha Prorel.
    Plava staza dugacka oko 1.7km spustanje nesto preko 2 minuta. Moze samo pravo da se pici i da se prati konfiguracija staze.
    https://www.youtube.com/watch?v=Juw-C634bQI
    DATA TREKER
    Da malo razbijete monotoniju preporucujem jedan dan Bus do MOnetiera pa pravo na Yret vrh odatle. Manje vise slicno vreme prodje gondolom do prevoja ka ostatku skijalista i busem do najudaljenijeg mesta… Mozete i pre izaci
    U sustini svuda ima da se skija van staze, samo da vam bude svezeg snega...Skoknite do
    Sestrierre, preskocite L2A ski pas vam vazi za celu regiju...Galaxy taj ali mislimd a mora da se overi u Italiji...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •