Ja sam bio na Banskom od 12.01.-19.01. Ovo mi je bio prvi put da idem na Bansko i mogu reći da nije loše. Što se tiče gužvi, nije bilo tako strašno, kao što sam čuo i očekivao da će biti. S obzirom da smo bili sa klincima, nismo nešto posebno ranili, stizali smo oko 10 na gondolu. Prosečno čekanje je bilo oko 20 - 30 minuta, što je za moje pojmove podnošljivo. Ima i opcija shuttle bus-a, koji se čeka odmah pored gondole. Napomena: za ulazak na gondolu se čeka sa dve strane. Jedan red se pravi od strane glavne ulice, a drugi sa suprotne. Ovaj red suprotno od glavne ulice je uvek značajno manji, tako da preporučujem da se prošetate cca 30m i uštedite 5-10 minuta čekanja. Kada se izvučete gondolom, gužve na žicama više nema, ali se prave na plavim stazama, kojih nema baš puno. Sve u svemu, utisci su relativno povoljni. Imali smo puno snega, sunca i temprerature u minusu. Inficirana još 2 mala skijaša. Bansko je po mom skromnom mišljanju po kvalitetu značajno ispod pristojnih skijališta na Alpima, ali je daleko bolje od domaćih nam skijališta (SRB, MNE, BIH, MKD). Bansko ima lepu visinu visinu, do 2600 mnv i visinsku razliku, dosta duge, ali ne baš raznovrsne staze. Mogućnosti za freeride su pak dosta ograničene, s obzirom da je celo skijalište nekako dosta koncentrisano na maloj površini. Još jedna napomena je da smo čuli da su u februaru značajno veće gužve zbog raspusta, a negativna okolnost je što će neke staze, a nema ih baš puno, biti zatvorene zbog pripreme takmičenja u Svetskom kupu u skijanju.

. Bansko je po mom skromnom mišljanju po kvalitetu značajno ispod pristojnih skijališta na Alpima, ali je daleko bolje od domaćih nam skijališta (SRB, MNE, BIH, MKD). Bansko ima lepu visinu visinu, do 2600 mnv i visinsku razliku, dosta duge, ali ne baš raznovrsne staze. Mogućnosti za freeride su pak dosta ograničene, s obzirom da je celo skijalište nekako dosta koncentrisano na maloj površini. Još jedna napomena je da smo čuli da su u februaru značajno veće gužve zbog raspusta, a negativna okolnost je što će neke staze, a nema ih baš puno, biti zatvorene zbog pripreme takmičenja u Svetskom kupu u skijanju.
Odgovor sa citatom