@forum1nick
kolega miloš me je preduhitrio sa postom, brzopleto pišeš a u zadnjem postu se čak i sprdaš sa ljudima koji žive u srbiji i koji se navodno plaše pomračenja sunca. svaki wladov post je konkretan i veoma lepo napisan i obrazložen.

niste me razumeli kada sam napisao da će postavljanje kupola usporiti poljice. naravno da neće pri brzini vetra od 0 km/h ali pri brzini vetra npr. 25 km/h će prvo smanjiti brzinu liftova a ako se vetar još poveća, npr. na 30 km/h liftove će zaustaviti. ne znam pri kojim brzinama vetra zaustavljaju liftove, ovo sam uzeo samo kao primer. kupole i "grejanje" sedišta je više zbog komfora skijaša.

liftovi poljice i ogorjelica nisu jedan pored drugog, brzina vetra je različita na dve lokacije i zato jedan lift zaustavljaju a drugi ne, nema veze da li jedan ima kupole a drugi ne.

ski liftovi su izgrađeni prema projektu a projekti su rađeni sa proračunima svih mogućih parametara. u projektu postoji podatak koliko korpi može da se postavi tako da priča da je dodato x korpi na ogorjelici da bi se smanjile gužve je malo verovatna. korpe se izvlače prema potrebi u zavisnosti od broja skijaša i možda se nekom učini da je povećan broj korpi kada su sve korpe napolju. ne verujem da je neko na svoju ruku dodao x korpi mada je kod nas sve moguće

o čemu se radi : poljice imaju jedan drugi nemali tehnički problem, ali o tome... piiii, piiii....