Citirati Originalno postavljeno od forum1nick Pogledati poruku
@stekan previše značaja daješ Hiršerovim rezultatima. U Austiji je normalno da ljudi voze Atomic, pa cijela reprezentacija im skija na Atomicu.
Što jeste, jeste, austrijanci ubjedljivo najviše koriste Fischer, a onda slijede Atomic, Head i Blizzard. Patriotizam, pri čemu je bitno da je od pobrojanih brendova samo Fischer u čistom vlasništu austrijske porodice, dok su ostali globalizovani (npr. Atomic je brend u vlasništvu finske kompanije Amer Sports).

A u vezi Hiršera, siguran sam da je njegov uticaj na izbor obične skijaške populacije ogroman. Prijatelj iz Villacha koji je doskora bio u biznisu ski opreme mi kaže da se svaki bitniji događaj u svijetu vrhunskog skijanja momentalno manifestuje na kupovno ponašanje širokih masa. Rekao mi je npr. da je odmah nakon Šumaherove nesreće prodaja kaciga nenormalno porasla. Head je nekoliko godina dominirao Svjetskim kupom i to se vidi po skijama na našim skijalištima (slažem se i da je Đoković tu imao svoj uticaj). Kako sam ovih dana na godišnjem odmoru, a sjedim kod kuće i oporavljam napaćene leđne mišiće (i možda pokoje napuklo rebarce), gledao sam nekoliko trka Svjetskog kupa i vidim da je Head popušio na mjestu br. 1. Mnogo je više Rossignola i Atomica u prvih 30 takmičara. Čak se i Dynastar vratio. A Hiršeru skidam kapu do zemlje. On je kao Ingemar nekada.

Tužno je da je čak Banja Luka zatrpana snijegom (i još uvijek pada), a ja malo sjedim, malo ležim, malo gledam TV, malo vas smaram na forumu i tako u krug.