Ma šta ja znam .... kao Ljubljančan (i neko koji je kao več 30-tak godina na skijama)... Krvavec mi nije ništa posebno t.j. nije mi neki sinonim za pravo skijanje. To je možda više bilo u igri kad je bilo vremena (čitaj: kad sam bio klinac/mlad/student) pa da ideš preko nedelje prepodne na par sati da se malo sjuriš (kad nema gužve). Kao ozbiljna destinacija ili pak za vikend dnevno skijanje ne dolazi u obzir ... nikako: staršne gužve, masa pozera i pijandura koji idu gore da ljoču i pre svega omer uloženo/dobiveno. Slovenačka skijališta su naime postala preskupa za prosečan đep (karte su 30+ eur) .... a pogotovo preskupa za ono šta dobiješ za to (dužina staza i kvalitet žica). Na žalost (slovenačkih skijališta) se meni više isplati skoknuti do Austrije (npr. Gerlitezn je samo cca. dobar sat vožnje i to preko Korenskog prevoja + vikendom su obično neke akcije za cca. 35eur za Koroška skijališta - obrati pažnju na sajt firme Skipasstravel - koja ima punkt za karte na pumpi iznad Jesenica) te se tu naskijati kao čovek za ceo dan. A da ne pričam o tome koliko koštaju sezonski pasovi i slično (bukvalno za sva koroška skijališta je jeftiniji nego samo za Krvavec :/)

Cca. 15 godina unazad je bio npr. Gerlitzen tamo-tamo sa Krvavcem. Danas je Krvavec još uvek potpuno isti dok je Gerlitzen prerstao u jedno baš super skijalište koje svake godine pruži nešto novo t.j. evolvira.

Nekad (čitaj za doba Juge) je bilo mnogo više skijališta širom Slovenije - manja ali zato super pristupačna, obično izdašno sponzorirana (ili pak finansirana) od strane lokalnih "oour-ova". Tada je skijanje bilo zaista nacionalni sport (i oslonac za nacionalizam) te pristupačno svima ... danas postaje domena imučnih (da o takmičenju i ne gubim reči). Dolazkom "kapitalizma" je to sve naravno i doslovno propalo.

ps: blago vama, vidim na jugu je "grunulo" dosta snega .... ovde ništa :(
pss: ako ko ima kakvih konkretnih pitanja o slovenačkim skijalištima ... slobodno pitajte