Volim da skijam brzo i uvek kad procitam ovako nesta najezim sem.Nadam se da ce covek biti dobro.
Volim da skijam brzo i uvek kad procitam ovako nesta najezim sem.Nadam se da ce covek biti dobro.
Nazalost, covek je preminuo pre 2 dana i danas je sahranjen. Povrede su bile takve da nije su sanse da prezivi bile male.
Tuga...
U vezi tog jurcanja na stazi kao da je spust kad sam sad bio na Kopaoniku sestra je cula razgovor gde je GSS oduzela coveku ski pas jer je divljao na stazi. Mogao je nekog da povredi ne daj boze i ubije.
Ja sam isto video kod Karaman Greben zice gde je instruktorka drzala predavanje jednom liku pa mu je potom radnik nesto ocitavao na ski pasu.Pretpostavljam da mu je to bilo upozorenje pred oduzimanje.
Oduzimanje ski pasova zbog divljanja na stazi je (sasvim opravdano) standardna praksa u Zapadnim ski centrima.
U Italiji, na primer, ski patroleri su policajci.
Skijaš mora da skija tako da ono bude prvenstveno bezbedno za druge ljude koji su na stazi. Volim da skijam brzo kad je staza poluprazna, medjutim čim vidim "gužvu" na stazi odmah usporim. Pravo su mi uživanje široki karving zavoji (Gobelja je zakon za taj stil) što na Kopaoniku na drugim stazama mogu retko da vozim zbog previše ljudi na stazi i to se svodi onda na uske zavoje uz rub staze.
Kopaonik je prenatrpan sa skijašima jer ima mali broj staza a ljudi je svake godine sve više i više. Kamikaza ima svugde ne samo na Kopaoniku. Mene je u Tignesu klinac udario sa ledja tako jako da me izuo iz skija a vozio sam prilično brzo. Ja sam na svu sreću brzo ustao sav dezorjentisan a on je samo stao pogledao me i nastavio da juri pravo sa nekim čudnim pluženjem. Mislim da na ski stazi treba raditi i test i na droge za te ludake. Skijanje je sam po sebi opasan sport, tako da čovek može da nauči da skija i da uživa na stazi ali onda naleti neki gmaz i pošalje čoveka na traumatologiji. Svake godine u skijalištima u Alpima pogine u proseku (tako kaže statistika) tridesetak skijaša (deo zbog lavina) a desetine hiljada budu povredjene. Zato pamet u glavu i oči i napred i pozadi kad se skija.
Odlican dan danas. Suncan, blag minus, ma milina skijati. Utisak su malo pokvarile staze na kraju koje su bile prepune leda. Crna duboka i krčmar u donjim delovima su bili u oblaku ceo dan i bilo je pravo iskustvo skijati prvi put u takvim uslovima, lagano i oprezno ali sam uzivao. Na zalost dosao sam jutros na planinu i upravo putujem kuci ali veoma zadovoljan
Na žalost, dok ne padne mnogo više prirodnog snega, čim se gornji sloj skine, skijaš na ploči. Mi smo danas stigli i odradili pola dana, uživanje i šteta za maglu. Optimistički otišao na gvozdac, prvi deo bez problema, a na pola magla i puno kamenčića na dnu. Redar je kupio, ali je baš bilo mnogo.
Ja brojim sitno. Još 6 dana ali gledam prognozu i plače mi se. Na w2u za četvrtak / petak /subotu (dalje nema) piše 8, 10 i 9 stepeni u toku dana. 😬
Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)