I to stoji...tehnologija je prisutna vec dugo ali opet. Ja ne znam koliko je production cost jednih takvih naocara. Vojne naocare ipak imaju gomilu certifikata koje trebaju da zadovolje i koje se sigurno testiraju i opet imaju manje elemenata od gorepomenutih skijaskih. Od strapsova, antifog premaza, sundjera....mil spec naocare imaju samo okvir plasticni i specificni polikarbonat. Manje elemenata, manje spojeva, u principu 1 zahtev, manja cena izrade = veca zarada na 20$. Ove skijaske za 20 $ moraju mnogo vise da zadovolje a pritom ne moraju nikakve specijalne ateste da prodju. Sem da pise da su polarizovane i da stite oci. Ali opet...treba uzeti u obzir da ih pravi u sustini no name firma i da ne mora da pazi o renomeu brenda....ponavljam da ne znam, samo pricam sta mi je logicnije ovako bez dublje analize.
U svakom slucaju nisam protiv kineske robe, danas postoje odlicne cak i high tech kompanije kineske a ne proizvodjaci naocara, ali vec prema no name proizvodima iz bilo koje zemlje koji ne moraju da stoje iza svog kvaliteta u startu prilazim sa negativnim stavom. Pogotovo sumnjivo jeftinim
![]()

. Ali opet...treba uzeti u obzir da ih pravi u sustini no name firma i da ne mora da pazi o renomeu brenda....ponavljam da ne znam, samo pricam sta mi je logicnije ovako bez dublje analize.
, ali vec prema no name proizvodima iz bilo koje zemlje koji ne moraju da stoje iza svog kvaliteta u startu prilazim sa negativnim stavom. Pogotovo sumnjivo jeftinim
Odgovor sa citatom

. Kada sam pisao temu nisam ni uporedjivao toliko naocare, vec sam pokusao pomoci ljudima koji imaju isti problem kao i ja, poenta celog posta je ukoliko imas problem sa disanjem kupi Oakley Splice ili Airbrake, ako nemas para kupi homage Airbrake. To sto vi pisete za staklo svakako stoji, a mozda i ne stoji. Dok sam cekao da stignu, vec sam gledao kako da narucim original stakla, ali sam se oladio kada sam probao naocare na skijanju, prosto bile su odmor za oci za razliju od mojih Carerinih od 5h din. Ako oni ne pisu da su polarne ja sam onda siguran da nisu, a za Uv zastitu ni sam ne znam sta da kazem- pise da imaju Uv400. Da li im verovati ili ne- ne znam, ali znam da 90% brendiranih naocara koje ljudi kupuju kosta od 3500-5000 dinara i siguran sam da brendirani modeli koji kostaju toliko para nemaju adekvatnu zastitu. Zastita je najbitnija kada je jako sunce, ali ja preko 300 dana godisnje provodim napolju bez naocara kao i 90% drugih ljudi, tako da ne vidim poentu da je uv zastita kod naocara najbitnija za tih nekoliko dana koje cu provesti na snegu, opet pod uslovom da je jako sunce. I to sve pod uslovom da ove naocare nemaju zastitu. Znam samo da su odmor za oci i meni je to dovoljno, mogu samo kupiti original stakla u drugoj bolji da imam za druge uslove.