Citirati Originalno postavljeno od str gdin Pogledati poruku
Prošle zime u podnozju Pamporova policijska parola nije dozvoljavala prolaz automobilima bez lanaca na točkovima. Svi ( Bugari, Rumuni , Srbi) izlaze, psuju i nerviraju se , mi lepo namestimo Spikes spider i nastavljamo put. Prolaz bez lanaca bio je dozvoljen samo džipovima. Znaci postoje situacije kada se lanci moraju montirati. Policiju u tom trenutki nisu zanimale gume jer je na planinii besnela oluja a pojedini avanturisti bez lanaca su izazivali zakrčenja u saobraćaju zbog neprestanog zaglavljivanja.
Što se pak tiče hemijskog sastava guma slažem se da on može imati uticaj na povećanje trenja izmenji snežne površine i guma , ali opet se postavlja pitanje koliko je to povećanje i to su podaci koji me zanimaju.
Šta se dešava kada je ledena podloga u pitanju, tu su lanci definitivno bolji, jer se usled težine zarivaju u led.
Mislim da se ovim poslednjim izmenama zakona izašlo u susret proizvođačima i uvoznicima guma.
Kvalitet ima cenu samo ga treba prepoznati.
Ja uvek nosim lance u gepeku i pored zimske gume, i uvek sam spreman da ih upotrebim i nije mi tesko staviti ih iako nisu 'Spikes spider',
ali covece vec ih toliko reklamiras da postajes odbojan.
DAj cene i neki video, gde se mogu naci i toliko.