[QUOTE=chaghaboo;74660]Sidewall treba obavezno skinuti jer u suprotnom se može desiti da se ne dobije željeni ugao, što je manja šteta, ili čak da se dobije obrnuti ugao zbog toga što turpija upire u taj sidewall sa gornje strane. Dobiješ ovo \_ umesto ovo /_
Kako uloga sidewall-a nije kozmetičke prirode, on upire u kantnu i pomaže da ona ostane tu gde jeste tokom sila kojima je izložena pri skijanju, greška je i ukloniti više sidwall-a nego što je to potrebno. Uklanjanjem više sidewall-a kompromitujemo kantnu koja će onda lakše iskočiti u slučaju nekog udarca i slično. Goran je spomenuo da je iz toga razloga protiv neke vrste sekača sidewall-a a da je poklonik neke druge, ali to nisam ispratio, ako se neko seća...[/QUOTE]
Sećam se ja, ali ima on poseban alat za to i oma sam skontao da je to posao za iskusnog majstora, a ne da se mi igramo sa time. Ima nesto kao rende.
Taj deo skije se zove na F.. da li fosna ili kako već. Na samom kraju je to pojasnio kada je dosta ljudi već izaslo iz servisa.
![]()