Izabrao sam Auron kao jednu od destinacija za ovu sezonu i rešio da putujem svojim kolima, 24+ sati autobusom mi je previše. S obzirom da je aranžman 7 dana, da imam na raspolaganju 9 (5 radnih dana + vikend pre i posle) i da ću u odnosu da bus uštedeti 20tak sati razmišljam da to bude put sa par obilazaka, odmaranjem i šoping turom. U vezi sa time imam i neka pitanja pošto prvi put kolima idem na tu stranu:

1. I Google mape i Via Michelin preporučuju sledeći itinerer: Beograd-Zagreb-Ljubljana-Trst-Padova-Brescia-Piacenza-Genova-Nica-Auron. Da li je to to ili postoji neka druga preporučljivija ruta, i ako je to to kakva je prohodnost od Nice do Aurona zimi?
  2. Da li je moguće, i da li je uopšte isplativo, izbeći slovenačku putarinu tako što bih od Zagreba išao na Rijeku, pa odatle nekim magistralnim putem presekao do Trsta?
  3. Ako sam dobro video ovaj put ne podrazumeva prolazak kroz tunel, ali da li bi neko mogao da mi da malo detaljniju strukturu putarina na ovom potezu?
  4. Pored već pomenutih mesta u ovoj temi, da li ima još nekih mesta/hotela/restorana i sličnog gde preporučujete predah ili noćenje?
  5. Da li imate neku preporuku kada je u pitanju kupovina (neki šoping centri usput) ski opreme, odeće i obuće?

Hvala