Originalno postavljeno od
chaghaboo
Ma jesu slatke muke ali bio sam sigurniji u to kakvu skiju hoću pre otvaranja ove teme

Ali sviđaju mi se ovde izneta razmišljanja i predlozi. Na osnovu toga sam sada promenio kriterijume za daske kakve želim:
- S obzirom da ću imati i par za van staze pre ili kasnije, nadam se pre, definitivno ću ići na uže nego onih 78-84 koliko sam inicijalno definisao. Ići ću na otprilike 70-80, pristojne skije 65 u struku već imam.
- Da ne bude meka skija, već ipak koliko toliko tvrđa koja će obezbediti stabilnost pri nekim većim brzinama. Pri tome ne mislim na brzine koje se postižu na Super G-u
, daleko sam ja od toga. - Hibridni profil (kamber sa roker vrhom) nije neophodan, osim ako mi se stvarno ne svidi osećaj na takvom nekom modelu.
- I poslednje ali ne najmanje bitno, baš naprotiv, da uživam u vožnji, a to ću već ispitati iskustveno. Samo da me renta ove sezone ne izađe koliko par pristojnih skija

U suštini testiranjem ću pokušati da otkrijem da li mi bolje za ovu namenu paše nešto što je "komercijalna" race daska (npr. neka Fischer RC4 varijanta) ili nešto tipa Nordica Hot Rod, Volkl AC30/RTM, Fischer Progressor 800/900...
Hvala svima na predlozima, deljenju ličnih iskustava i razmišljanjima na zadatu temu.