To je super cena uzimaj odmah. Duzina zavisi od toga kako skijas - 170 ili 175.
To je super cena uzimaj odmah. Duzina zavisi od toga kako skijas - 170 ili 175.
Rece da volis i duze karving zavoje? Onda 175, sa njima ces biti stabilniji, a "trebalo bi" i neku cipelu 90-100 flexa, ipak... I 80 ce da odradi, sta vise biti odlicna, ali nece biti bas merak na strmim stazama sa progresorom. Treba ti jaca cipela, visok si.
Kako je riječ o Nordikinom flex 80, to je baš mekano (u rangu Salomonovih 50 - 60). Tvrđa cipela bi trebala u svakom slučaju.
eto, nisam znao za nordikine cifre, tim pre bacaj tu patiku i kupuj cipelu!![]()
Sa malo idem u,ali ovo oko razlicite tvrdoce cipela kod razlicitih proizvodjaca je interesantna tema,ne znam da li smo do sad pisali o tome...
Ok zakljucujem da je Nordica meksa,mada je meni Transfire R2, koji je kad se preracuna u uobicajene mere,isopadne flex 100-110, izgledala poprilicno tvrda cipela...
Uzeo sam ipak Atomic Hawks 120 koja dosta vise odgovara mom stopalu,iako mi je kod savijanja u napred izgledala meksa od Nordica-a,verovatno zbog tri kopce koju pomenuta poseduje...
Kako porediti Atomic,Salomon,Head,Ficher,Nordica po ovom osnovu...Sta je realan flex,a koje su mekse ili tvrdje...?
Poređenje isključivo probavanjem i subjektivnim osjećajem. Flex nije standardizovan i svaki proizvođač na bilo koju pancericu može staviti Flex oznaku po volji. Praksa je pokazala da Nordica stavlja najveće brojeve, tj. oni jedini imaju rekreativne modele (doduše visoke klase) sa flexom 140 koji su u rangu Salomona 100 ili 110. Meni je referenca Salomon jer njih jašem. Imadoh Salomon flex 100 i flex 110. Nisam primjetio razliku.
Da,subjektivni osecaj je najbitniji...Meni je npr ovaj Atomic delovao tvrdji od salomona 110-120...
Ja imam Nordicu 100 i to je u tom trenutku bio najtvrdji rekreativni model GTS. Zao mi je sto nisam uzeo nesto malo tvrdje, ali mi je ova bila najudobnija.
Ja mislim da ti duzina 170 treba, ne bih uzimao 175... Ja sam 182 visok, kazem na osnovu svog nekog utiska a i na 175 radijus je mislim 17m..
Trenutno je 5 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 5)