Strana 17 od 48 PrvaPrva ... 7151617181927 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 161 do 170 od 479

Tema: Put do Stare planine

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Put Svrljig Kalna uopste nje los, posebno kad ima malo snega, taman da pokrije rupe koje mahom NISU udarne, pa u svakom slucaju ako ne jurcate, necete razbiti auto. Problem na tom putu predstavlja Knjazevac koji NE ODRZAVA svoju polovinu do Kalne, a Svrljig pak moze da se pohvali svojom polovinom. Verujte, proslog petka u Svrljigu snega skoro da i nije bilo, nije padao, a vetra nije bilo i krenuli smo. Negde na nekih recimo grubo 15tak km do Kalne, poceo je vetar, poceo je jak sneg i vrzlo brzo na jednom spustanju puta nije bilo! Ali ne od novog snega koji pada vec 15tak minuta, vec zato sto nije uopste cisceno, tacno odjednom pocinje neociscen deo! Srecom, pa je hladno, sneg kao prasina i lako ga auto gura ispred sebe, pa odlucimo da ostanemo. Bukvalno smo se navodili travcicama sa strane puta, jer put ne vidis, pa gadjas izmedju plus sa garminom na soferci i i-go na telefonu, znali smo dal' ide jaca leva ili desna krivina i otprilike koliko ima do nje-dal' je bas blizu ili ne. Sneg je bio do iznad tablice, pa auto nabacuje sneg na farove i na soferku, morali smo da cistimo svakih par stotina metara pa cak i manje i vrlo sporo da vozimo, ali je islo nekako. Bili smo najavljeni, da se nismo pojavili, dosao bi neko traktorom ili vec nekom nivom po nas i jbg. Kazem, ludost ali eto, sreca prati ludake. Samo je bitno da panika ne prevlada, hladne glave, broji kilometre i miran si. Imali smo hrane, jakne, carape, sibice i hepo kocke, svece, baterijske lampe i radio plus pune rezervoare benz i plina. Imam i dva mala pijuka, dve lopate i cekrk, ako bas moze to da pomogne da nastavis dalje...Usli smo na put u 3:15, izasli u 4:45...

Super Member
    Datum registracije
    16.12.2006
    Godina
    54

Podrazumevano

macak011, mislim da te nisam bas dobro razumeo na kom delu puta ste imali zurku? rekao si na 15-tak km od kalne, ali nisam razumeo da li prema sp ili prema svrljigu ili knjazevcu. ja sam te razumeo da je prema sp. posto si rekao da u svrljigu nije bilo snega.

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od mickeu Pogledati poruku
    macak011, mislim da te nisam bas dobro razumeo na kom delu puta ste imali zurku? rekao si na 15-tak km od kalne, ali nisam razumeo da li prema sp ili prema svrljigu ili knjazevcu. ja sam te razumeo da je prema sp. posto si rekao da u svrljigu nije bilo snega.
    Na 15km od Kalne, dakle od Svrljiga ka Kalni. Nista Knjazevac. Knjazevac-put preduzece te zbunilo..

Junior Member
    Datum registracije
    23.04.2012
    Godina
    51

Podrazumevano

Pozdrav svima,

Put Paracin - Zajecar je radjen tokom 2012 i mogu reci da je odlican. Nema guzve, svaki uspon ima dve trake, asfalt odlican... Isli smo tri puta ove godine svaki put Beograd - Knjazevac (preko Paracina) neki minut ispod 3h. Jedino gde moze biti kriticno je Cestobrodica ali ona se redovno cisti jedino sto stalno duva jak vetar i pravi nanose.
    U svakom slucaju topla preporuka za ovaj pravac.

Senior Member
    Datum registracije
    30.12.2012

Podrazumevano

Najbezbolniji je preko Pirota, a nadam se da ce tek biti ,pogledajte kartu pa ce te videti da je Babin Zub ubedljivo najblizi PIrotu .Na kraju krajeva 70% Stare Planine pripada Pirotu ,ukljucujuci i sam vrh Midzor ,25% je u Dimitrovgradu i 5 % u Knazevackoj opstini.
    A i varijanta Zajecar je zanimljiva.

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Meni je varijanta preko Svrljiga najzanimljivija zbog Kamiondzija!

Super Member
    Datum registracije
    16.12.2006
    Godina
    54

Podrazumevano

kamiondzije treba pod OBAVEZNO posetiti. o njima ne vredo pricati dok se ne poseti. prvi put sam kod njih jeo 1987, cini mi se. iste su porcije kao i prosle godine.

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    Meni je varijanta preko Svrljiga najzanimljivija zbog Kamiondzija!
    Mislim da su Kamiondzije precenjene. Svrati u Krunu u Svrljigu da vidis sta je dobra klopa.

https://www.dropbox.com/s/s0waf1jyvs...2019.14.57.jpg

Boarder u pokushaju zlox avatar
    Datum registracije
    05.01.2009
    Skije / Bord
    Crazy Creek
    Godina
    42

Podrazumevano

@kilimaker: druze meni je put preko Pirota dosta nezgodan I uzak I po meni ima najgori deo sa serpentinama, desava se da je losije ociscen od onog Svljig/Kalna. Taj put volim jedino zbog lepog vodopada I izletista . Naravno pricam o delu od Kalne do ukljucenja na magistralu Nis/Pirot, ili kako to sad zovu "autoput"

Super Member
    Datum registracije
    16.12.2006
    Godina
    54

Podrazumevano

cuo sam za Krunu ali nisam svratio. Mislim da su Kamiondzije prve pocele sa velikim, kvalitetnim i povoljnom cenom porcija. Mislim da su poceli sa radom 80 i neke. Pada nije lose, ko zna, i kod Marjana, u Drazevcu....

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •