Strana 8 od 21 PrvaPrva ... 67891018 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 71 do 80 od 202

Tema: ugao ostrenja

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Line Sir Francis Bacon / Fischer BigStix / Volkl Mantra /
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od oggy Pogledati poruku
    Za bazni ugao od 0 stepeni vele (zene u brijacnici) da nije za humanu upotrebu, sem ako niste takmicar. Koliko se razlika stvarno osjeti, ne bih znao. Evo jedne tabele sa preporukama za uglove:

http://www.racewax.com/category/tuni...s.edge-tuning/
    mislim da je na pocetku ove teme sve to navedeno...

Super Member
    Datum registracije
    18.09.2010
    Skije / Bord
    Salomon BBR 8.9
    Godina
    45

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od dzoninho Pogledati poruku
    Ne moze da se vidi ovaj klip, bar ja ne mogu ali mislim da tacno znam o kom klipu je rec. To je onaj clip na kome je objasnjen pricnip Elan camber-rocker sa cekicem, zar ne? Ako sam u pravu, Mare, mislim da to na klipu nema baš veze sa baznim uglom vec sa amphibio tehnologijom unutrasnje i spoljasne kantne
    Da to je taj sa objašnjenjem amphibio tehnologije, ali sam aludirao na to da taj isti čekić može lepo da ilustruje kako na preseku izgleda kantna sa baznim uglom većim od nula stepeni. Ne znam zašto se video ne prikazuje...

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od chaghaboo Pogledati poruku
    Da to je taj sa objašnjenjem amphibio tehnologije, ali sam aludirao na to da taj isti čekić može lepo da ilustruje kako na preseku izgleda kantna sa baznim uglom većim od nula stepeni. Ne znam zašto se video ne prikazuje...
    U Planet biku na ulazu stoji isto tako cekic hahahaha

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Mislim da kod nas serviseri bazni ugao uvek oštre na 0 stepeni i rade ga kada "šlajfuju višak voska sa skija. Da li je 90 ili npr. 88 stepeni se itekako oseti, skija na ledu u slučaju 88 stepeni drži kao smrt babu . Ako daš serviseru kod nas i ne kažeš mu ništa on će da odradi servis po nekom svom defaultu, a to što mu ti nisi rekao, i što te on ništa nije pitao je tvoja greška, njemu je naravno najlakše da ništa ne pita da ne bi komplikovao bezveze .

Ja serviseru kažem 88 stepeni (od pre 2-3 sezone) i prezadovoljan sam, prvi dan čak "previše dobro" drži po ledu i stazi (oće da "izbaci" ) ali taj dan mora da se skija sa perfektnom tehnikom tj. da se kontroliše skija sve vreme skijanja . Skije za van staze uglavnom ne nosim na servis, i ako ponesem pustim ih da odrade po defaultu, a sam ih mažem, za van staze naravno rubovi uopšte nisu važni i bolje je da su tupi nego da su oštri

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Sta mislite koliko steti tj utice na kvalitet skija sav onaj vosak koji ostane po kantni kad se zavrsi servis? Da li bi trebalo intistirati da se odstrani?

Gledajuci i citaju sve ovo rekao bih da za mene kao nesto iznad proseka skijasa, baza 0.5 i strana 88 su najadekvatnije.

Jel iko zna na koliko masinsko ostrenje je podeseno? Jel ima tu neki defoult?
    Izmenio/la Grazer; 16.11.2012 u 22:33.
    History is made by those who dare to break the rules.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    50

Podrazumevano

Samo ti reci serviseru koji ugao želiš i on će tako podesiti mašinu i naoštriti..

Što se tiče voska na rubovima, možeš da ga skineš ali će on nestati posle prvog spuštanja, pri skretanju si na rubovima i iako oni klize po snegu/ledu oni prave daleko veće trenje od podloge i greju se dobro dok su na podlozi - pa će da se svuče i istopi taj vosak jako brzo .

Ski legenda Pejamachine avatar
    Datum registracije
    09.12.2007
    Skije / Bord
    Atomic D2 VF 75, Elan SLX comp

Podrazumevano

Ako ostavis vosak na rubovima skija, rubovi ce korodirati. Jako je preporucljivo skinuti vosak sa rubova.

Po servisima gledam da niko ne stavlja zastitnu traku duz skije kada ostre rubove ili kad voskiraju skiju slabo ko zastiti vezove od voska...Poslije vosak ostane na vezovima i to ne valja...

Obrati paznju na to...

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Godina
    50

Podrazumevano

Izvini Pejo, ali to nema veze sa životom (da će rubovi da korodiraju od voska).. Da si čitao po forumima video bi da je jedan od načina konzerviranja skije posle sezone da ih navoskiraš debljim slojem i da preliješ vosak skroz preko rubova.. Tako podloga ne oksidira a rubovi manje dolaze u kontakt sa vlagom iz vazduha.

Vosak ne bi trebao da pada na vez pošto se voskira podloga a vezovi su sa druge strane pa samim tim su zaklonjeni skijom..

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Jel mozemo mi drugovi ovde da se slozimo da za jednog nadprosecnog rekreativca baza 0.5 i strana 88 su najadekvatnije. Da znam sta da zahtevam u servisu i malo glumim
    History is made by those who dare to break the rules.

Ski Fanatic zloglasni avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 World Cup SC
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Grazer Pogledati poruku
    Jel mozemo mi drugovi ovde da se slozimo da za jednog nadprosecnog rekreativca baza 0.5 i strana 88 su najadekvatnije. Da znam sta da zahtevam u servisu i malo glumim
    Moze 0.5 i 2 i teraj .Ja konkretno furam 0,5 i 3 .Sto je ostriji taj ugao skija bolje grize ali se i rubnici brze habaju .

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •